adopţie

Dep. Constantin Codreanu cheamă românii să participe la protestele pentru Sorina și copiii vulnerabili ai României

Sâmbătă, 27 iulie, deputatul Constantin Codreanu va participa la protestul organizat la Roma pentru Sorina, frații Smicală și toți copiii vulnerabili ai României. Deputatul a scris pe Facebook câteva gânduri despre evenimentele din ultimele luni, care au evidențiat că România își abandonează și își trădează copiii, și a trecut în revistă locațiile celor șapte proteste care au loc concomitent în seara zilei de sâmbătă. Redăm postarea sa mai jos.

„Lucian Blaga spunea:

Copilăria este inima tuturor vârstelor.

Lucian Blaga

În ultima perioadă, trăim cu toții atacuri intermitente de cord, într-o Românie zguduită de spasmele unor evenimente care ridică vulnerabilitatea socială și lipsa de intervenție fermă la rang de status-quo și politică de stat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

*****

1. Baia de Aramă. #Sorina.

Un procuror comite un abuz – Maria Pițurcă. Un stat român asistă impotent la o procedură de adopție care scoate la iveală multe ilegalitați, iar noi vom purta povara unei ultime poze a Sorinei, făcută în România, la aeroport, cu niște ochi care trădează o durere sfâșietoare a unui copil care a fost trădat.

Procurorul, un angajat al cetățenilor, nu este sancționat, deși, în mod normal, ar fi trebuit să își dea demisi de onoare. Ba dimpotrivă, susținătorii procurorului își permit să arunce invective și atacuri la adresa celor care condamnă lipsa de sancțiuni

Rămânem cu senzația unui stat impotent și cu doi actori-cheie, președintele și premierul, #Iohannis și #Dăncilă, pitindu-se comod sub umbrela scuzei „justiția să se pronunțe”.

2. #Caracal. Mihaela Luiza și Alexandra.

Un procuror oprește intervenția polițiștilor – Cristian Ovidiu Popescu. Ar fi putut salva o fată de 15 ani care a avut curajul să sune la 112. Poate ce e mai important decât curajul a fost încrederea ei că va fi ajutată.

Oare iar vor îndrăzni să nu sancționeze pe nimeni? Oare nu mai are nimeni onoare suficientă pentru a-și scrie o demisie?

Rămânem cu senzația unei societăți în care siguranța și protecția rămân măsuri aleatorii, iar cetățeanul nu are cum să conteze pe sprijin din partea celor pe care, repet, îi plătește din propriul buzunar.

3. #UnițipentruSorina.

Astăzi, 27 iulie 2019, românii ies din nou în stradă pentru Sorina. Participanții la evenimentele organizate în București și în alte 5 orașe din statele cu cea mai mare prezență de cetățeni români – Italia și Spania – cer anularea adopției internaționale, audierea Sorinei și soluționarea tuturor cazurilor în care copiii români sunt luați în mod abuziv din familiile lor.

»»» #București, 18:00, Piața Universității, la statui – https://www.facebook.com/events/2331778040412846/

»»» #Madrid, 17:00, Av ALFONSO XII 157
https://www.facebook.com/events/693823217726218/

»»» #Milano, 17:30, Piazza Cordusio

»»» #Roma, 18:00, Piazza del Esquilino

»»» #Torino, 18:00, Piazza Castello 10121

»»» #Vicenza, 18:00, Parcul Campo.

Aș fi venit la protestul din București, dar plec spre Roma (și duminică spre Viterbo) peste câteva ore. Deci, prin urmare, voi fi prezent la acțiunea din capitala Italiei. Le mulțumesc tuturor celor care nu renunță și care îmi demonstrează că există oameni alături de care merită să lupt pentru cauze juste. Rămânem uniți pentru Sorina!

Cu astfel de oameni, sunt convins că vom reuși să refacem România Mare în care politicienii, procurorii, polițiștii și chiar angajații STS vor înțelege că ei există pentru cetățeni și nu invers. Am ajuns aici pentru că vechiul algoritm moștenit din epoca precedentă – PCR pile, cunoștințe și relații – e mai prezent ca oricând în România de astăzi. Doar atunci când meritocrația va fi reperul în orce instituție a statului pentru angajarea și promovarea în funcții, doar atunci vom începe să ne însănătoșim ca societate.

Constantin Codreanu

Familia Șărămăt a fost la Caracal, să se roage pentru Alexandra Măceșanu, altă victimă a abuzurilor și nepăsării autorităților

Florina Vizinteanu, mamă adoptivă: Privirea tristă a Sorinei și o adopție la care am renunțat


Sâmbătă, 27 iulie, protest pentru Sorina în Piața Universității din București, cu participarea lui Mihai Gheorghiu de la Platforma ÎMPREUNĂ


Av. Victor Dumitrică: „Sorina prinsă în tentaculele caracatiței PSD” – niciun rezultat al anchetelor

GorjNews: Dăncilă, COMPLICE ȘI TĂINUITOARE în cazul Sorina

Miting la Baia de Aramă și după scoaterea Sorinei din țară: „Sorina, te iubim și nu te părăsim!”

Cătălin Ivan: „România își vinde copiii.” Putem veghea asupra Sorinei: „Vom deschide cont, vom angaja detectivi, ne vom deplasa acolo”

Prima fotografie a Sorinei în SUA. Gabriel Săcărin: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Av. Ioana Constantin a atacat joi adopția Sorinei: „La Tribunalul Bucureşti avem un prieten foarte bun și acesta este legea”

Av. Ioana Constantin: „Trebuia ca fetița să rămână în țară, urmează cercetarea penală”

Av. Ioana Constantin, plângere penală la SIIJ la adresa procurorul Pițurcă, pentru „răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului”

Duminică dimineață Sorina a părăsit România. Familia Șărămăt a aflat aceasta în direct la „Sinteza zilei” de la Antena 3 TV

Av. Ioana Constantin a atacat joi adopția Sorinei: „La Tribunalul Bucureşti avem un prieten foarte bun și acesta este legea”

Av. Ioana Constantin: „Trebuia ca fetița să rămână în țară, urmează cercetarea penală”

Av. Ioana Constantin, plângere penală la SIIJ la adresa procurorul Pițurcă, pentru „răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului”

Duminică dimineață Sorina a părăsit România. Familia Șărămăt a aflat aceasta în direct la „Sinteza zilei” de la Antena 3 TV

Pagina de Facebook a Premierului Dăncilă, inundată de aproape o mie de mesaje pentru Sorina

INCREDIBIL. Ramona Săcărin i-a mințit pe reporteri. Pașaportul Sorinei, obținut ilegal, este la SIIJ

27 iulie: Protest pentru Sorina la Madrid

FOTO. Protest pentru Sorina la Torino: „Nu ne trebuie carte ca să cerem dreptate”

UPDATE: La Slatina s-a decis că Sorina poate părăsi țara. Bogdan Licu atacă decizia

Avocații Ioana Constantin și Gheorghe Piperea se alătură echipei care o apără pe Sorina. Av. Victor Dumitrică: „Încă nu este nimic pierdut”

VIDEO. „România, nu uita: și Sorina e a ta!” Protest pentru Sorina la București

Joi, 18 iulie 2019, procurorul va returna pașaportul Sorinei la Serviciul Pașapoarte Dolj, cu acte ce probează ilegalitățile în emiterea lui

Sorina Matei: Doi ofițeri STS au făcut presiuni pentru a fi eliberat pașaportul Sorinei

Procurorii SIIJ la DGASPC Mehedinți, pentru a audia angajați și a ridica documente

Curtea de Apel București a refuzat eliberarea pașaportului Sorinei. Dacă a fost obținut prin fals, aceasta poate constitui temei pentru revizuirea deciziei de adopție (în sensul anulării ei)

Bogdan Licu despre decizia CSM în cazul procuroarei Pițurcă: „Faptul că nu a fost suspendată nu înseamnă că totul este în regulă”

Bogdan Licu spune că pașaportul Sorinei a fost retras de procurori pe baza unor indicii că nu ar fi fost obținut în mod legal

Neregulile constatate de SIIJ și de Procurorul General al României în cazul de adopție internațională a Sorinei

SIIJ:

Managerul de caz Violeta Morjan de la DGASPC Mehedinți are dosar penal pentru fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată (nu a falsificat doar pretinsa declarație de renunțare la adopție – act de altfel lipsit de orice valoare juridică -, ci si multe documente din dosar). 
https://www.scribd.com/…/Referatul-Ordonan%C5%A3ei-Intocmit…
Procurorului Maria Antoaneta Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova i s-a întocmit dosar penal pentru pentru purtare abuzivă și tot JOI, 11 iulie, CSM decide dacă dă curs cererii SIIJ de excludere a acesteia din magistratură
https://www.stiripesurse.ro/alerta-procurorul-din-cazul-sor…

Procurorul Bogdan Licu:

A trimis marți, 9 iulie 2019, la Curtea de Apel Craiova, argumente suplimentare pentru revocarea integrală a soluției date la recursul soților Săcărin (această cerere a sa se judecă joi, 11 iulie la Craiova). În document, el arată:
https://www.scribd.com/…/Cererea-de-Revizuire-a-Procurorulu…
1. Prin fals în acte, DGASPC Mehedinți a nesocotit grav interesul superior al Sorinei omițând să o informeze pe Mariana Șărămăt, care o creștea pe fată de șapte ani, că procesul de adopție ale Sorinei este considerat deschis și că ea are prioritate la adopția fetiței
2. DGASPC Mehedinți și Curtea de Apel Craiova au acționat ca și cum noua lege a adopției (din 2016) ar fi fost valabilă retroactiv, când de fapt Sorina devenise neadoptabilă încă din 2015. Astfel, Sorina a fost reintrodusă ilegal în Registrul Național pentru Adopție.
3. Procesul de potrivire al copilului cu adoptatorii din SUA a fost insuficient
4. Evaluarea psihologului arată că Sorina este foarte bine dezvoltată intelectual și deci perfect capabilă să-și recunoască propriul interes
5. Sorinei i-a fost încălcat dreptul la viața de familie așa cum este definită aceasta în Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului
https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
6. Curtea de Apel Craiova a încălcat jurisprudența CEDO, care menționează că „…ADOPȚIA înseamnă «GĂSIREA UNEI FAMILII PENTRU UN COPIL, IAR NU A UNUI COPIL PENTRU O FAMILIE»”. 
https://hudoc.echr.coe.int/eng-press?i=003-1035397-1071177

Protestele în cazul Sorina continuă: „Românie, țară dragă, nu ne da copiii-afară!”

Justiția nu schimbă nimic în adopția Sorinei. Procuroarea Maria Pițurcă nu este exclusă din magistratură

Neagotă Minodora, consăteană: „Andreea și Sorina au beneficiat de mai mult decât au avut copiii biologici ai familiei Șărămăt”

Vasile Șărămăt: „Ca să iubești un copil îți trebuie inimă. Nu neapărat situația financiară te ține în viață”

Adelina Șărămăt, cel mai emoționat și profund mesaj către Sorina

Dreptatea lui Solomon, familia Săcărin și familia Șărămăt

SIIJ a întocmit dosar penal și pentru procuroarea Maria Pițurcă, cea care a răpit-o pe Sorina cu mascații de la familia Șărămăt

Violeta Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, urmărită penal pentru un lanț de falsuri în actele de adopție ale Sorinei

Joi, 11 iulie 2019, se judecă: Argumentele pentru care Procurorul General a cerut respingerea recursului familiei Săcărin cu privire la adopția Sorinei

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button