Mărturia unei mame la recenta dezbatere despre obligativitatea vaccinării a pus sub semnul întrebării etica și calitatea actului medical din România – mai ales în ceea ce privește adminstrarea vaccinurilor.
În condițiile în care copilul acesteia a murit în urma administrării vaccnului BCG, redăm fragmente din cartea unei medic român care se opune obligativității vaccinării:
– Tuberculoza este cel mai des provocată de însuși vaccinul BCG; Dr. Scohy se opune nu doar vaccinului BCG, dar și principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994):
– Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de a provoca ulterior, în mod frecvent, cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.
– Un alt pericol este acela că “antrenează la sugari, automat, o formă atenuată detuberculoză cutanată, care evoluează timp de 6‑9 luni, manifestându‑se cu o stare de subfebrilitate și o scădere importantă a imunității organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă și alte vaccinuri, care pot dezechilibra și mai mult sistemul lui imun. Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinați la naștere sau cât mai devreme după naștere cu BCG, se observă o predispoziție la diverse infecții acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronșite repetate.
Se știe că tuberculoza, fie că este dată de vaccin sau nu, deschide calea afecțiunilor reumatice. Mulți se nasc în zilele noastre cu o predispoziție genetică la afecțiuni reumatice, la care se adaugă și infecția TBC, agravându‑le.
După vaccinarea cu BCG, nu mai este posibilă depistarea precoce a infecțiilor tuberculoase (!), ci doar într‑o fază tardivă, mult mai gravă.
La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC și, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecții ar putea fi vindecate cu antibiotice, fără alte complicații.
– Infecțiile tuberculoase depistate la cei vaccinați cu BCG, sunt mult mai grave și mai contagioase decât la cei nevaccinați, din cauză că acest vaccin provoacă o reacție de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.
– Vaccinarea sistematică din Franța nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creștere a cazurilor de TBC. În Franța, de mulți ani, profesori de Medicină cer renunțarea la vaccinul BCG. Doi dintre acești medici sunt: profesorul J. Chrétien, pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, și profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimându‑și dorința de mai multe ori în revista medicală Le Concours Médical.
În Țările de Jos, după cel de‑al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiții precare de viață. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste țări, tuberculoza a fost eradicată.
Interesant este faptul că aceste țări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC.
Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în țările în care se practică vaccinarea BCG obligatorie.
În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătății Publice și Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în țări ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia și Portugalia, cazurile de TBC sunt în creștere. De 5 ani, acelașilucru se întâmplă și în Franța.
România nu face excepție: deși se face vaccinarea în masă “obligatorie” cu BCG încă de la naștere, observăm o creștere marcată a cazurilor de TBC (inclusiv la tineri).
(…)
Pe plan mondial. Studiul OMS – certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzația Mondială a Sănătății să facă un studiu în India, între anii 1968‑1971. OMS a ales un număr de 209 de localități, însumând 360.000 de persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o reacție negativă (nevacinați) au fost împărțite în două grupe: una a fost vaccinată și alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani și jumătate.
Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: “Vaccinul BCG nu conferă nicio protecție în termenul celor 7 ani și jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacționaseră inițial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacție”. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacția la tuberculină pozitivă prezentau o reacție de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacționaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată și erau mult mai apărați împotriva tubercuozei.
Reacțiile adverse și complicațiile vaccinului BCG:
‑Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare și sunt considerate ca fiind o complicație, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm.
‑ Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamație a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese.
‑ Osteite și osteomielite: inflamația și infecția oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni și 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni).
‑ TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă și deces
‑ Otite purulente, soldate uneori cu surditate
‑Infecții frecvente ale căilor aeriene superioare și inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronșite
‑Afecțiuni reumatice.
‑Scăderea imunității,
‑Decesul.
În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor, motivele
fiind concludente. România este singura țară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naștere! (vezi Anexa).
Corect. De ce ii mai vaccinam? Costa mai putin daca tratezi cativa tbc-isti decat sa vaccinezi toata populatia.
Este inuman ce se intampla. Guvernantii si vip-urile mapamondului nu-si vaccineaza copii.
Suntem singura tara are vaccineaza Bcg la nastere si suntem nr.1 in Europa la cazuri de tuberculoza.
De acord sa se renunte la acest vaccin dar si la altele la fel de periculoase, si asta URGENT.
Renuntati prin lege la acest vaccin. Eu am avut toate aceste efecte negative datorita lui! Nu mai imbolnaviti populatia cu chimicale inutile. Interzice-ti prin lege acest vaccin!
Vai de capul vostru! V aș încadra la terorism! Sunteţi vaccinaţi, staţi liniștiti…. Dar înnebuniti părinții cu aberațiile astea! Rușine! Așa suntem noi românii, ne pricepem la toate!
Singura tara care vaccineaza dupa nastere????
Ungaria vaccineaza din 1954 dupa nastere cu bcg. Dupa mai multe studii reiese ca bcg nu te protejeaza doar de tbc ci ofera un anumit nivel de protectie si impotriva altori tipuri de patogeni care nu sunt in relatie cu Mycobacteri, dar inca nu s-au efectuat destule teste clinice. Bcg ar putea sa ofere un anumit nivel de protectie si impotriva covid-19 si probabil se va reincepe vaccinarea oamneilor peste 65 de ani(se stimuleaza ca de aia sunt mai expus oamenii peste 65 de ani pentru ca nu au primit bcg), deja in cadrul medical in anumite tari a inceput vaccinarea cu bcg in speranta ca v-a oferii protectie celor mai expus.
In rest nu sustin cu nu are avea efecte secundare fiecare vaccin, chiar dimpotriva depinde de ficare organism cum reactioneaza la un vaccin.
Cititi o revista who inainte sa dati cu parera.
dacă ai menționat de WHO / NWO e clar…..mai informează-te !