Redăm mărturia unei mame citită pe 11 mai 2017 la dezbaterea publică referitoare la proiectul de Lege a vaccinării făcut public de Ministerul Sănătății (sublinierile și trimiterile bibliografice aparțin redacției). Contestând propunerea de obligativitate a vaccinării, aceasta sugerează și că România are o problemă gravă în ceea ce privește respectarea drepturilor pacienților, precum și a produselor de sănătate puse pe piață.
Bună ziua mă numesc Iuliana Balint. Sunt mamă a 5 copii: 4 pe Pământ și unul în Cer. Copilul meu a decedat pe 22 septembrie 2006 la trei zile după administrarea vaccinurilor antihepatic B și BCG (n.red. – antituberculoză).
Am născut la Maternitatea Polizu. I s-au administrat vaccinurile cu toate că a fost născut prematur, la 27 de săpt, cu greutatea de 900 g.
Băiatul meu de 7 ani are ADHD. Am născut în Grecia. El a fost tot prematur, cu 1950 g. i-a administrat vaccinul BCG și a primit 10 zile antibiotic preventiv!
Noi am refuzat administrarea vaccinurilor la toți copiii, dar personalul de la neonatologie a trecut peste decizia noastră și i-au vaccinat.
Efectuarea unui act medical fără consimțământul exprimat reprezintă faptă penală. Cine a plătit pentru tot ce s-a întâmplat? Nimeni!
Sunt extrem de multe cazuri de copii vaccinați fără acordul părinților. Am o cunoștință care a făcut plângere penală maternității pentru că i-au vaccinat copilul cu BCG, cu toate că semnase că refuză! Dosarul nu e nici acum pe rol, cu toate că plângerea a fost depusă acum mai bine de doi ani și jumătate!
Putem discuta de vaccinul BCG și tuberculoză. Conform datelor publicate pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății:
– din 1991 până în 2015 rata de vaccinare cu BCG în România a fost de 98-100%
– în anul 2015 au fost înregistrate 16.000 de noi îmbolnăviri de tuberculoză și 1.100 de deceseRomânia înregistrează cea mai mare incidență a tuberculozei din Uniunea Europeană (de cinci ori peste media UE), furnizând circa 20 (%) din cazurile de tuberculoză raportate în UE. Cu ce ajută vaccinul BCG?
Știți că NU există proespect EPAR, conform standardelor Agenției Europene a Medicamentelor pentru vaccinul BCG? Vaccinul BCG nu este autorizat în UE. Pe ce bază se administrează în România?
Problemele reale sunt altele. De ex România se află pe primul loc în topul țărilor cu gospodării care au WC-uri în curte, potrivit unui raport prezentat de Comisia Europeană. 40,7% din români au WC-urile în curte, față de 25% din populația Bulgariei.
Proiectul Legii vaccinării prevede ca vaccinarea să devină obligatorie pentru copii și adulți. Vaccinarea este un act medical pt care este nevoie de consimțământul informat al pacientului sau al reprezentanților legali ai acestora (sic).
Proiectul legii încalcă:
Constituția României
Legea privind drepturile pacientului
Codul Civilconvențiile internaționale:
Declarația de la Helsinki
Codul Nuremberg
Raportul Belmont
Declarația de la GenevaVaccinarea poate pune în pericol viața, sănătatea și integritatea fizică și psihică.
În concluzie, resping în totalitate proiectul Legii vaccinării!
Spun NU vaccinării obligatorii!
Acolo unde există risc, trebuie să existe o alegere! Corpul meu, decizia mea! Copilul meu, decizia mea!
Citește și România, singura țară UE care face vaccinul BCG la naștere. Dr. Christa Todea-Gross: „Efectul cel mai frecvent al BCG este acela de a declanșa tuberculoza, în loc să o prevină”
MĂRTURIA ÎN FACSIMIL:
ALTE MĂRTURII despre nocivitatea vaccinurilor BCG
Proteste în toată țara. Protecția Copilului va interveni dacă părinții nu-și vaccinează copiii