bioeticăvaccinuri

Fapte penale: Consimțământul pacientului nu există în practica medicală din România, acuză mama unui copil prematur decedat după vaccinare, deși se ceruse în scris să nu fie vaccinat

Redăm mărturia unei mame citită pe 11 mai 2017 la dezbaterea publică referitoare la proiectul de Lege a vaccinării făcut public de Ministerul Sănătății (sublinierile și trimiterile bibliografice aparțin redacției). Contestând propunerea de obligativitate a vaccinării, aceasta sugerează și că România are o problemă gravă în ceea ce privește respectarea drepturilor pacienților, precum și a produselor de sănătate puse pe piață.

Bună ziua mă numesc Iuliana Balint. Sunt mamă a 5 copii: 4 pe Pământ și unul în Cer. Copilul meu a decedat pe 22 septembrie 2006 la trei zile după administrarea vaccinurilor antihepatic B și BCG (n.red. – antituberculoză).

Am născut la Maternitatea Polizu. I s-au administrat vaccinurile cu toate că a fost născut prematur, la 27 de săpt, cu greutatea de 900 g.

Băiatul meu de 7 ani are ADHD. Am născut în Grecia. El a fost tot prematur, cu 1950 g. i-a administrat vaccinul BCG și a primit 10 zile antibiotic preventiv!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Noi am refuzat administrarea vaccinurilor la toți copiii, dar personalul de la neonatologie a trecut peste decizia noastră și i-au vaccinat.

Efectuarea unui act medical fără consimțământul exprimat reprezintă faptă penală. Cine a plătit pentru tot ce s-a întâmplat? Nimeni!

Sunt extrem de multe cazuri de copii vaccinați fără acordul părinților. Am o cunoștință care a făcut plângere penală maternității pentru că i-au vaccinat copilul cu BCG, cu toate că semnase că refuză! Dosarul nu e nici acum pe rol, cu toate că plângerea a fost depusă acum mai bine de doi ani și jumătate!

Putem discuta de vaccinul BCG și tuberculoză. Conform datelor publicate pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății:

– din 1991 până în 2015 rata de vaccinare cu BCG în România a fost de 98-100%
– în anul 2015 au fost înregistrate 16.000 de noi îmbolnăviri de tuberculoză și 1.100 de decese

România înregistrează cea mai mare incidență a tuberculozei din Uniunea Europeană (de cinci ori peste media UE), furnizând circa 20 (%) din cazurile de tuberculoză raportate în UE. Cu ce ajută vaccinul BCG?

Știți că NU există proespect EPAR, conform standardelor Agenției Europene a Medicamentelor pentru vaccinul BCG? Vaccinul BCG nu este autorizat în UE. Pe ce bază se administrează în România?

Problemele reale sunt altele. De ex România se află pe primul loc în topul țărilor cu gospodării care au WC-uri în curte, potrivit unui raport prezentat de Comisia Europeană. 40,7% din români au WC-urile în curte, față de 25% din populația Bulgariei.

Proiectul Legii vaccinării prevede ca vaccinarea să devină obligatorie pentru copii și adulți. Vaccinarea este un act medical pt care este nevoie de consimțământul informat al pacientului sau al reprezentanților legali ai acestora (sic).

Proiectul legii încalcă:

Constituția României
Legea privind drepturile pacientului
Codul Civil

convențiile internaționale:

Declarația de la Helsinki
Codul Nuremberg
Raportul Belmont
Declarația de la Geneva

Vaccinarea poate pune în pericol viața, sănătatea și integritatea fizică și psihică.

În concluzie, resping în totalitate proiectul Legii vaccinării!

Spun NU vaccinării obligatorii!

Acolo unde există risc, trebuie să existe o alegere! Corpul meu, decizia mea! Copilul meu, decizia mea!

Citește și România, singura țară UE care face vaccinul BCG la naștere. Dr. Christa Todea-Gross: „Efectul cel mai frecvent al BCG este acela de a declanșa tuberculoza, în loc să o prevină”

MĂRTURIA ÎN FACSIMIL:

Iuliana-Balint-1

Iuliana-Balint-2

ALTE MĂRTURII despre nocivitatea vaccinurilor BCG

Proteste în toată țara. Protecția Copilului va interveni dacă părinții nu-și vaccinează copiii


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button