revista Pentru viaţă

Citește online aici revista „Pentru viață” nr. 5, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie” – Primăvara 2016

A apărut revista „Pentru viață” nr. 5 – Primăvara 2015, publicația oficială a Marșului pentru Viață România și Republica Moldova 2016 – „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”.

Prin tema aleasă pentru ediția din 2016, Marșul pentru Viață România și Republica Moldova subliniază că binele femeii este în strânsă legătură cu binele copilului, binele familiei este determinat întotdeauna de primele două, iar cine vrea să fie pro-femeie ar trebui să fie și pro-viață.

Statisticile arată că până la 80% din avorturi se fac la presiunea bărbatului care nu dorește să-și asume copilul. De aceea, Marșul pentru Viață atrage atenția prin tema aleasă pentru anul 2016 că este nevoie ca societatea în ansamblu, micile comunități locale, familia extinsă și fiecare dintre noi trebuie să fim alături de femeile în criză de sarcină, pentru a le sprijini – într-o primă fază mai ales moral, iar apoi și material – să se împlinească ca femei și mame când ele aceasta își doresc.

Primul pas este conștientizarea acestei nevoi prin publicarea de mărturii ale unor femei care au trecut printr-o criză de sarcină. Este nevoie ca acestea să vorbească. Povestea lor, indiferent de finalul fericit sau trist, nu poate decât să  salveze vieți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vă îndemnăm să trimiteți o mărturie personală despre criza de sarcină (chiar și publicată sub anonimat, ea poate salva vieți!) la adresa de email 101marturii@gmail.com

Un al doilea pas este întâmpinarea nevoii de sprijin pentru femeile în criză de sarcină prin mai multe centre de sprijin înființate pe plan local. Acestea trebuie să coaguleze comunitatea în scopul ajutorării femeilor în criză de sarcină care vor să păstreze copilul, după modelul centrelor din SUA, unde acestea sunt de trei ori mai numeroase decât clinicile de avort.

Când rețeaua de astfel de centre din România, sponsorizate prin eforturile unor persoane particulare și ale unor mici organizații, va fi suficient de numeroasă, se va putea crea o presiune pentru ca factorii de decizie politici să pună în aplicare politici de sprijin mai susținute.

Descarcă revista în format PDF: Revista „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie – Primăvara 2016

Citește online revista „Pentru viață” nr. 5 – Primăvara 2015, dând click pentru linkurile de mai jos.

Cuprins

1 Editorial: De ce „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”? de Alexandra Nadane, Președinta Asociației Studenți pentru viață

2 Multe femei cu o sarcină neașteptată merg tăcute de la biserică spre avort pentru că nu sunt sprijinite

3 România și Republica Moldova au nevoie de centre de sprijin pentru femeia însărcinată!

4 Centrele de sprijin al femeii însărcinate în SUA — o poveste de succes: În 2015, peste 300.000 de femei în criză de sarcină au fost ajutate să-și nască copiii

5 Margaret Hartshorn: o viață în slujba vieții

6 „Vom păstra copilașul, indiferent de ce se va întâmpla! Suntem împreună pentru totdeauna, să nu uiți asta!”

8 Comunicat de presă: Marșul pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie

10 Trimite-ne mărturia ta despre criza de sarcină! Ea poate salva vieți

11 Fiica mea m-a întrebat de multe ori de ce nu are și ea o soră sau un frate / Mărturii despre criza de sarcină

12 Mătușa bunicului, unul din primii doi medici ginecologi bucureșteni / Mărturii despre criza de sarcină

Foto Coperta 1: Ioan Stoica Photography
Grafică revistă: Cătălin Apostol

Coperta 2

Centre de consiliere pentru criza de sarcină

Coperta 3

Statistici: Raportul între numărul de avorturi și mărimea populației, pe țări și Statistica avorturilor în București

Coperta 4

Voci pentru viață

Mai multe articole și ediții din revista „Pentru viață”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button