avortcriza de sarcinăMarşul pentru Viaţă

Voci pentru viață / Revista „Pentru viață” nr. 5 – Primăvara 2016

CRISTIANO RONALDO a devenit, în 2009, cel mai scump jucător al lumii, în urma transferului de la Manchester United la Real Madrid.

c4-Ronaldo

Dolores Aveiro, mama fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, a mărturisit că, atunci când era însărcinată cu el, a vrut să îl avorteze. Avea trei copii până în acel moment, iar soțul era alcoolic.

În 1984, avortul era interzis în Portugalia și doctorii nu au vrut să o ajute să facă avort. A încercat singură: în autobiografia ei povestește cum a consumat alcool și a făcut efort fizic pentru a declanșa avortul. Dar, în 5 februarie 1985, copilul s-a născut. A fost botezat Ronaldo, după Ronald Reagan, actorul favorit al tatălui său.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vorbind la lansarea autobiografiei, mama lui Ronaldo a spus că acesta știe ce s-a întâmplat când era însărcinată cu el și că tratează situația cu umor:

Uite, mamă, ai vrut să mă avortezi, dar eu țin casa acum!

ADELE Laurie Blue Adkins s-a născut în Tottenham pe 5 mai 1988, singurul copil al cuplului format din maseuza Penny Adkins și instalatorul Mark Evans.

c4-Adele

Tatăl ei le-a părăsit când Adele avea doi ani, iar viitoarea interpretă a fost crescută doar de către mama sa. În 19 noiembrie 2012, l-a născut pe Angelo, primul său copil.

Angelo, fiul meu, mă face să fiu foarte mândră de mine. Când am devenit mamă, am înțeles că trăiesc cu adevărat. Am un scop, pe când înainte nu aveam. Cel mai important lucru este să fiu mamă, după aceea vine persoana mea, iar apoi munca mea.

CÉLINE Dion nu ar fi existat dacă, în 1967, un preot nu ar fi convins-o pe mama ei să nu o avorteze.

c4-celine

Motivul avortului: părinții, Adhémar-Charles și Thérèse Tanguay Dion, aveau deja 13 copii. Al paisprezecelea copil al familiei, Céline, s-a născut în 30 martie 1968.

Odată ce a trecut peste faptul de a nu putea considera avortul ca opțiune, m-a iubit la fel ca pe toți ceilalți copilași. Succesul meu este familia mea. Viața mea este să fiu mamă. Asta îmi place cel mai mult. Îmi dă un uluitor sentiment de împlinire. Cu muzica mea îmi permit să-mi asum riscuri, dar nu și cu familia!

Sursa: Studentipentruviata.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button