avort

SUA: Top 9 – Cele mai incredibile afirmații din investigația cu camera ascunsă la clinicile de avort Planned Parenthood

SCURTĂ ISTORIE A SCANDALULUI PLANNED PARENTHOOD

În vara anului 2015, organizația americană Center for Medical Progress a făcut publice o serie de filme realizate cu camera ascunsă în cadrul unui proiect de investigații jurnalistice despre practicile ilegale, inumane și lipsite de etică medicală din rețeaua Planned Parenthood, cel mai mare furnizor american de servicii de avort.

Jurnaliștii au lucrat 30 de luni la această anchetă. Planned Parenthood este o organizație internațională finanțată cu peste o jumătate de miliard de dolari pe an din banii contribuabilului american. Jurnaliștii de la Center for Medical Progress au pretins că reprezintă o firmă de biotehnologie și sunt interesați să cumpere țesuturi de fetuși avortați, înregistrând cu camera ascunsă discuțiii cu înalți oficiali ai rețelei Planned Parenthood.

Investigația a descoperit că:

– femeile venite să avorteze erau presate sau păcălite să semneze acorduri de donare a țesuturilor fătului avortat în scopul cercetărilor medicale

– țesuturile erau apoi vândute pe bani grei firmelor de biotehnologie care căutau să extragă din ele celule stem pentru tratarea diverselor boli sau pentru cercetare

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

– deși acordurile de donare semnate de cliente se refereau la țesuturi, medicii clinicilor conspirau cu clienții lor, firmele de biotehnologie, să obțină într-o proporție cât mai mare organe intacte sau chiar fetuși intacți – aceasta se putea realiza doar prin schimbarea procedurii medicale de avort, pentru a o adapta la scopul vânzării ulterioare de organe și fetuși intacți

– reprezentanții clienților care cumpărau țesuturi și organe fetale aveau acces deplin în clinicile de avort Planned Parenthood și puteau alege cu mâinile lor din „materialul” obținut în urma avortului.

– obținerea de fetuși intacți ca „obiectiv de vânzări” ridică suspiciunea că mulți copii născuți vii în urma procedurilor de avort în ultimele luni de sarcină (peste 20 de săptămâni) nu erau trimiși la spital pentru resuscitare, așa cum cere legea din cele mai multe state americane, ci uciși pentru a maximiza profitul acestei afaceri la marginea legii

Citește și: VIDEO: Clinicile de avort din SUA recoltează și vând ilegal organe fetale. Pentru a le obține intacte, „e importantă dilatarea și cooperarea pacientei”

Mențiuni:

– vinderea de țesuturi și organe este ilegală în SUA

– la fel și infanticidul: orice copil născut viu în urma unui avort ratat nu mai poate fi ucis odată ce a părăsit uterul mamei

– rețeaua Planned Parenthood primește bani de la bugetul de stat american cu condiția ca aceste finanțări să fie alocate serviciilor de sănătate pentru femei, nu serviciilor de avort, dar în urma investigației s-a descoperit că singurele servicii oferite femeilor la aceste clinici sunt cele de avort și de contracepție

Citește și: VIDEO ȘOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămășițele copiilor avortați, vânzând pe piața neagră tot ce e intact

Retragerea finanțării Planned Parenthood în 10 state americane

Investigația a condus la oprobriul public și la retragerea finanțării publice pentru clinicile afiliate Planned Parenthood în 10 din cele 50 de state americane.

Citește și: VIDEO. SUA: rețea de clinici de avort vinde ilegal organe de copii avortați

Au existat și repercusiuni. Autorul principal al investigației, David Daleiden, a fost luat în mod abuziv cu mascații de acasă, are proces intentat de Planned Parenthood și a primit interdicție să își mai facă publice filmele. Între timp, Administrația Federală a SUA a amenințat cu procese în justiție cele 10 state americane care au tăiat finanțarea Planned Parenthood, pretinzând că acestea nu ar avea dreptul să ia o astfel de decizie.

TOP 3 AFIRMAȚII DIN A PRIMA PARTE A INVESTIGAȚIEI ASUPRA PRACTICILOR REȚELEI DE CLINICI DE AVORT PLANNED PARENTHOOD

1. „Mulți vor inimi intacte… nu știu ce fac cu ele”

Dr. Deborah Nucatola, Director pentru Servicii Medicale al Planned Parenthood: „Mulți oameni vor inimi intacte în zilele noastre, caută ceva anume. Unii vor extremitățile inferioare, ceea ce e simplu (de obținut). E ușor. Nu știu ce fac cu ele, bănuiesc că vor mușchi”.

“Nu o să zdrobesc aici. O să zdrobesc mai jos sau mai sus și să văd dacă pot scoate totul intact.”

Citește și: VIDEO. SUA: rețea de clinici de avort vinde ilegal organe de copii avortați

2. (După 17 săptămâni, feții avortați) „sunt atât de mari, încât nu mai ies ca de pe câmpul de bătaie”

Dr. Savita Ginde, directorul unei clinici din Denver, Colorado, afiliată rețelei Planned Parenthood: copiii avortați în al doilea trimestru de sarcină sunt „atât de mari”, încât nu mai arată „ca de pe câmpul de bătălie” ; „dacă cineva naște înainte să-i facem procedura (de avort prin dilatare și evacuare/chiuretaj/extracție – n.n.), atunci sunt intacte…”

Citește și: VIDEO ȘOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămășițele copiilor avortați, vânzând pe piața neagră tot ce e intact

Dr. Ginde admite în filmul făcut cu camera ascunsă că la clinica sa circa 10% din avorturi se termină prin astfel de nașteri induse, care apar în urma dilatării excesive induse înainte de extragerea fătului. Aceasta demonstrează că mulți din copiii avortați care se nasc vii din greșeală sunt lăsați să moară sau chiar uciși în mod activ în afara uterului, practică ilegală, ce intră la categoria juridică a infanticidului.

„Orbitele sunt atât de simple… Ies fără probleme”.

Angajată anonimă a unei clinici din Houston, Texas, de față cu Melissa Farrell, coordonatoare regională Planned Parenthood: „Orbitele sunt atât de simple, cam în 95% din cazuri. Ies fără probleme”.

Citește și: VIDEO: Clinicile de avort din SUA recoltează și vând ilegal organe fetale. Pentru a le obține intacte, „e importantă dilatarea și cooperarea pacientei”

 

TOP 6 AFIRMAȚII DIN A DOUA PARTE A INVESTIGAȚIEI ASUPRA PRACTICILOR REȚELEI DE CLINICI DE AVORT PLANNED PARENTHOOD

Dar, chiar dacă organizația Center for Medical Progress a primit interdicție în justiție să mai facă publice filme referitoare la barbarele practici comerciale și medicale ale Planned Parenthood, la 22 octombrie 2015, blogul GotNews a făcut publice alte 11 videoclipuri din seria de investigații realizate de CPM în clinicile Planned Parenthood.

Aceste videoclipuri au ajuns publice deoarece au fost predate la cerere, împreună cu întregul material, Congresului SUA, care își desfășoară propria anchetă cu privire la practicile Planned Parenthood, iar un angajat al Congresului le-a făcut publice pe Internet.

Așadar, ce prezintă următoarea serie de 11 videoclipuri realizate de Center for Medical Progress? Și de ce a cerut în justiție National Abortion Federation (Federația Națională pentru Avort) secretizarea lor?

Citește și ȘOCANT: Cele mai întunecate secrete din industria avorturilor și legătura cu educația sexuală

Înregistrările sunt indiscutabil șocante. Pe lângă faptul că oferă dovezi suplimentare cu privire la practica Planned Parenthood de a recolta părți corporale și organe de la bebeluși avortați, este divulgat și caracterul neplăcut și crud al afacerilor cu avorturi.

Iată cele mai incredibile 6 lucruri spuse în a doua serie de videoclipuri (sinteză de la Illinois Right To Life):

1. Subvenții pentru recoltarea de globi oculari fetali (de la feții avortați)

Lisa Harris, director medical al Planned Parenthood Mid-South Michigan, recunoaște că a primit subvenții pentru a recolta globuli oculari fetali.

Video: Planned Parenthood Michigan: Lisa Harris

https://www.youtube.com/watch?list=PLJCNTv4YXhz2JbXxCADboQK_kvOAbxxHK&time_continue=33&v=J9hf3pvZW9c

2. „Este o persoană, este ucidere”

În timpul seminarului Planned Parenthood Michigan Workshop, Lisa Harris din Michigan, medic care face avorturi, vorbește despre violența avortului și recunoaște că, „femeile știu ce se află în interior, nu sunt proaste. … Cred că ar trebui să respingem mai puțin realitatea acelor imagini (cu copii avortați) și să recunoaștem mai mult că, da, este oarecum adevărat. Dat fiind faptul că vedem fetusul în același fel și dat fiind faptul că amândoi am putea fi de acord că există violență aici, atunci întreabă-mă de ce vin la serviciu în fiecare zi. Să le dăm pur și simplu toată violența – este o persoană, este ucidere. Să le dăm pur și simplu toate acestea.”

Video: Planned Parenthood Michigan Workshop

https://www.youtube.com/watch?list=PLJCNTv4YXhz2JbXxCADboQK_kvOAbxxHK&v=Toh6fIICwPk

3. „Doar ce mi-a căzut un globul ocular în poală… acest avort merge bine”

În cadrul întâlnirii anuale a Federației Naționale pentru Avorturi, fostul director executiv al organizației, dr. Uta Landy, discută despre comentarile altor persoane care produc avorturi și despre mecanismele de adaptare pe care trebuie să le folosească pentru a face față caracterului înfiorător al meseriei lor. Ea și celălalte persoane din public, care produc avorturi, râd de aceste comentarii deranjante făcute de alții:

„Nu-mi place să spun că dezmembrez un fetus… mă simt trist dacă spun asta.”

„Din punctul meu de vedere, avorturile din trimestrul al doilea sunt grotești”

„Cred că este grotesc indiferent de momentul în care intri în corp [râsete]. Vreau doar să onorez faptul că avem sentimente diferite cu privire la asta – trebuie să fim pregătiți.”

„Mecanismul meu de adaptare este de a face față fătului – să respect ceva ce era viu și acum nu mai este.”

„Doar ce mi-a căzut un glob ocular în poală și este dezgustător [râsete] și atunci îmi spun: Acest avort merge bine, este sigur” [râsete și aplauze]

Video: 2nd Trimester Provider Self Care

https://www.youtube.com/watch?list=PLJCNTv4YXhz2JbXxCADboQK_kvOAbxxHK&v=0U9fXzYH9gI

4. „Cantitatea de țesut fetal era atât de mare la noi, încât eram gată să aprind un foc de tabără”

La o întrunire despre modul de înlăturare a resturilor de bebeluși avortați, proprietara unei clinici de avorturi din Michigan, Renee Chelian, se plânge de faptul că volumul în creștere de „deșeuri” biologice a devenit un inconvenient pentru ea. Ea descrie măsurile groaznice pe care a fost dispusă să le ia în vederea înlăturării lor, afirmând:

„Cantitatea de țesut fetal era atât de mare la noi, încât eram gata să conduc până în nordul Michiganului, unde să aprind un foc de tabără. Încercam să îmi dau seama, știți, cum să fac să nu fiu oprită, cât de adânc ar fi trebuit să intru în pădure pentru a aprinde acest foc, ca să nu mă vadă nimeni. A fost cel mai cumplit lucru, mă întrebam în vis cum să fac să scap de atâta țesut fetal.” [râsete]

Renee Chelian a recunoscut că atât ea, cât și alte clinici, au folosit gunoiul menajer pentru a scăpa de resturile de bebeluș. Ea afirmă că a angajat un muncitor să arunce la gunoi 20 de sticle cu resturi fetale, ea considerând acest lucru o „opțiune cu totul legală”, pe care multe alte clinici o foloseau.

Mai târziu, doamna Chelian glumea cu privire la faptul că era nevoită să găsească o încăpere uriașă pentru a depozita cenușa de la bebelușii care urma să fie incinerați. Ea afirmă:

„Vreau să râdeți de asta. Este nostim. Vreau să spun, că e nostim într-un mod cu totul macabru”.

Video: Fetal Disposition [2/3]

https://www.youtube.com/watch?list=PLJCNTv4YXhz2JbXxCADboQK_kvOAbxxHK&v=YUFMN_pN71o

5. „Ficatul este la mare căutare acum”

O persoană incredibil de entuziasmată vorbește despre munca clinicii sale în recoltarea de organe de la copiii avortați. Ea spune: „Ficatul este la mare căutare acum” și recunoaște că clinica nu omoară bebelușii decât în momentul în care aceștia sunt dezvoltați mai mult, pentru a recolta ficați mai mari de la ei, dar și alte părți corporale.

Video: Fetal Disposition [3/3]

https://www.youtube.com/watch?list=PLJCNTv4YXhz2JbXxCADboQK_kvOAbxxHK&v=cxbRiFrUoe8

Citește și VIDEO: Documentar ȘOC. Războiul împotriva copiilor: Scopul Educației Sexuale

6. „Bebeluși intacți” pentru un imbold financiar

Un reprezentant al Planned Parenthood New York afirmă că ei avortează bebeluși intacți la clinica lor și că ar fi bucuroși dacă ar primi un imbold financiar pentru recoltarea organelor lor.

Video: Planned Parenthood New York Rep.

https://www.youtube.com/watch?list=PLJCNTv4YXhz2JbXxCADboQK_kvOAbxxHK&v=wHXo1rUsY8E

Traducerea: Simina Sav

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button