dizabilităţi fizicefamilie

Povestea remarcabilă a lui Cristi Georgescu: „Nimeni nu-mi dădea speranţe că voi fi vreodată normal”

Cristi Georgescu este un tânăr de 25 de ani din Ploieşti, și face acelaşi lucru ca un reporter sau un prezentator TV obişnuit, deși are doar o mână.

A venit pe lume la data de 25 decembrie 1987, la Maternitatea Ploieşti, acolo unde medicul a decis că mama lui trebuie să nască prin cezariană, chiar dacă sarcina a fost una fără probleme.

În timpul operaţiei de cezariană, medicul a secţionat cu un bisturiu mâna dreaptă a copilului urmând o hemoragia masivă, fiind direct trimis la morgă.

Mama mi-a povestit că nu ştia nimic de mine, nu i se oferea nici o explicaţie. Între timp, zăceam aruncat pe podea, la morga maternităţii şi doar întâmplarea a făcut ca în seara de Crăciun, o îngrijitoare să facă un ultim tur. M-a văzut pe podea, plin de sânge, dar viu şi a anunţat un medic. Mi-au oprit hemoragia, mi-au cusut rana şi am fost mutat într-un incubator. Am stat un an de zile în spital şi nimeni nu-mi dădea speranţe că voi fi vreodată normal. Dar, când am împlinit un an, s-a schimbat totul. Viaţa mea este, de atunci, la fel ca a oricărui alt om.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O asistentă a mai dat un ultim tur prin sala de morgă şi a văzut cum Cristi, un bebeluș atunci, se zbătea pe podea şi şi-a dat seama că trăieşte. A ajuns de urgenţă în sala de operaţie unde i-au cusut rana și l-au în băgat la incubator şi a stat un an de zile în spital!

Medicii i-au spus tatălui că s-a născut cu un mic defect la mâna stângă, iar mama lui a aflat de la o asistentă care a fost adevăratul motiv pentru care Cristi nu are o mână.

Nu a încercat niciodată să-l cunoască pe medicul care a fost de gardă în seara în care s-a născut şi care i-a răpit şansa de a fi un om normal.

Am un sentiment seren faţă de acest doctor şi nici nu am certat divinitatea pentru ceea ce s-a întâmplat. Dimpotrivă, cred că am fost foarte iubit de Dumnezeu.

 

Deși pentru mulți o dizabilitate poate însemna o piedică, Cristi poate fi exemplul pentru mamele care nasc sau care află că bebelușii lor ar putea avea un handicap și aleg să avorteze copilul fără a-i oferi șansa de a lupta și demonstra că oricine are un loc special pe această lume. Credința, speranța și perseverența l-au ajutat pe tânărul reporter să se integreze în lumea televiziunii, și să-si întemeieze o viață normală și frumoasă pe care oricine o merită înca de la concepția sa.

Sursă: Observator.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. Dumnezeu l-a avut in grija.Din pacate sunt multi asemenea lui carora divinitatea nu le-a oferit sansa sa-si poata gasi un loc de munca,sunt priviti ca oameni neputinciosi.Spun divinitatea ptr ca sfidati de societatea in care traim,oamenii isi ridica privirea catre cer.Ma numar printre persoanele carora le-a pasat de unul caruia viata nu i-a prea oferit nimic.
    Multumesc

  2. Un destin minunat, slavă Domnului!
    De abia acum am observat, deși l.am văzut de multe ori la tv.
    Felicitări și mult succes în toate, Cristi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button