avortfamiliesarcină

Biserica Ortodoxă Greacă din Australia ia poziție contra unei legi extremiste de liberalizare a avorturilor

La aproape o lună de la întronizare noul conducător al Bisericii Ortodoxe Grecești din Australia ia poziție contra marelui rău al avortului.

Arhiepiscopul Makarios a emis pe 1 august o declarație în care condamnă proiectul de lege recent introdus pentru dezbatere în parlamentul statului australian New South Wales (NSW) prin care se urmărește legalizarea avorturilor în acest stat.

„Credința creștină ortodoxă și tradiția ne învață, fără echivoc, că viața începe din momentul concepției, iar viața celor nenăscuți este sacră și neprețuită pentru Dumnezeu și de aceea trebuie respectată cu aceeași demnitate și prețuire de care noi înșine ne bucurăm. În mod tragic dreptul la viață al copiilor nenăscuți fără apărare este încălcat din ce în ce mai mult,” spune Arhiepiscopul Makarios în declarație.

Înaltul prelat informează că i-a solicitat de urgență premierului statului NSW să lase suficient de mult legea pentru dezbaterea publică înainte de a o introduce în parlament. De asemenea, arhiepiscopul îi îndeamnă pe deputați să respingă proiectul de lege și face un apel către toți membrii Bisericii să le ceară celor care îi reprezintă în parlament să se opună „acestei legi draconice”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Australia avortul este o chestiune reglementată mai degrabă de către autoritățile statelor și teritoriilor, decât de guvernul federal. În ultimii 20 de ani fiecare subiect federal și-a adoptat propria legislație privind avorturile. În NSW există o lege din 1900 care interzice avorturile, însă deciziile și interpretările din 1971 și 1995 fac practic imposibilă judecarea și condamnarea pentru avort. Cu toate acestea prin noua lege se urmărește dezincriminarea oficială a avortului. Mai mult, legea va permite avortul indiferent de motiv până în săptămâna 24 de sarcină, iar după acest termen și până în momentul nașterii avortul va fi permis cu acordul a 2 medici. Totodată, legea îi obligă pe medicii care se opun avortului să recomande femeilor însărcinate alți doctori care să le efectueze avortul.

Sursă: orthochristian.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button