avortMarşul pentru Viaţă

VIDEO grandios: 750.000 de persoane participă la Marșul pentru Viață Peru 2016

Screen_Shot_2016-03-14_at_7.45.05_PM_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews relatează că la Lima, în capitala statului sud-american Peru, peste 750.000 de oameni au ieșit în stradă la Marșul pentru Viață de sâmbătă, 2016.

Cardinal Juan Luis Cipriano, the archbishop of Lima, a declarat că a fost pentru prima dată în istoria țării când atât de mulți oameni „s-au reunit în jurul unei idei și misiuni comune, aceea de a apăra dreptul primordial la viață”.

Ca și în anii trecuți, Marșul pentru Viață Peru a avut propriul imn, un cântec antrenant, având toate atuurile să devină un hit mobilizator.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Evenimentul a inclus un concert, luări de cuvânt ale unor candidați pro-viață la președinția țării și mărturia unei victime e violului, Lianna Rebolledo, care, la numai 12 ani, a refuzat să își avorteze copilul.

Un studiu recent arată că 89% dintre peruani se opun practicii avortului.

Cu toate acestea, activiștii internaționali pentru „drepturile reproductive” au reușit să atragă de partea lor o parte din elita politică, printre care și soția actualului președinte. Legile care încearcă să spargă breșe în atitudinea pro-viață a instituțiilor peruviene au eșuat însă repetat. Codul Penal în vigoare menționează protecție clară împotriva avortului, iar Articolul 1 al Constituției peruviene are formularea următoare: „Apărarea persoanei umane și respectul pentru demnitatea acesteia reprezintă scopul primar al societății și statului”.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button