avort

Un ginecolog care nu mai face avorturi la cerere: „La ecografie vezi mâini, picioare și cum zburdă o ființă umană. Nimeni nu poate să facă o asemenea procedură după ce se uită la așa ceva”

Doctorul Silviu Iștoc, de 39 de ani, specialist obstetrică-ginecologie într-un spital privat din București, a decis în urmă cu opt luni să nu mai facă întreruperi de sarcină la cerere, anunță Libertatea.ro, citând un material al publicației online Vice.

El le-a explicat ziariștilor că a luat decizia după 13 ani în care a lucrat în spitale publice și a fost nevoit să facă și proceduri de avort la cerere.

„Eu nu am făcut niciodată un chiuretaj cu inima deschisă, căci nu am simțit că e o intervenție corectă. Adică simți un lucru și asta e. Înainte de orice chiuretaj e bine să faci o ecografie, asta se recomandă. Atunci vezi mâini, picioare și cum zburdă o ființă umană. Căci de la 11-12 săptămâni, deja capătă o formă umană. Poți să îi numeri degetele, îi vezi și sexul. Vă asigur că nimeni nu poate să facă cu inima deschisă o asemenea procedură după ce se uită la așa ceva”

Dr. Silviu Iștoc

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

10 Comments

  1. Buna ziua, Doamne de cat timp vreau sa aud ca exista asa doctor sa refuze a face avorturi..Respect!

  2. FELICITĂRI domnule doctor ,să dea bunul Dumnezeu să aibă toți doritorii așa sentimente.

  3. ce fain mai promovati voi cultura violului! fereasca Dumnezeu sa fie vreo minora violata in grup de niste barbatzoi adulti, ati fi in stare sa obligati victima unui viol brutal sa nasca un copil nedorit fara tata care va sfârsi abandonat in vreun orfelinat sau ucis de mama la nastere! pro-viata? voi sunteti anti-femeie!

    1. Bună, Kayra!
      În textul de mai sus nu e vorba deloc de viol. Dacă vă referiți la cele câteva postări care redau mărturiile unor femei care au trecut prin trauma unui viol, au rămas însărcinate și au ales să nască copiii, vă rugăm să recitiți textele cu atenție și să observați că ele arată clar cât de mare rău și de devastator este violul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button