avort

Gigantul global al avortului Planned Parenthood refuză sistematic să recunoască umanitatea embrionilor aflați în trimestrul 2 și 3 de sarcină, pe care îi avortează la clinicile sale din SUA

A foetus in the womb

Solidaritate europeană, 16 martie 2017
Traducere și adaptare: Cristine Dumitrescu

Tucker Carlson, gazda emisiunii „Tucker Carlson Tonight” al postului TV Fox News, în interviul  luat luni seara dnei. Dawn Laguens – vicepreședinte executiv al Planned Parenthood, a pus de 7 ori această întrebare, la care nu a primit niciun răspuns.

Carlson căuta să obțină raspunsul la o întrebare foarte simpla –  o întrebare elementară, dar profundă, a întregii dezbateri pe tema avortului: Ce este aceasta ‚chestie’ micuță cu o inimă care bate, dinăuntrul uterului unei mame, care este distrusă în timpul unui avort? Este o ființă umană, o adunătură de țesuturi sau altceva?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Intr-o remarcabilă serie de replici, Carlson a intrebat-o pe Laguens aceeași întrebare de 7 ori la rând, de fiecare dată parand ideile-cheie ale acesteia despre „alegere”, „sănătatea femeii” și „screening-ul de cancer”.

Intrebarea lui Carlson a constituit baza morală și legală a oponenților avorturilor de zeci de ani încoace, și, cum și Laguens a demonstrat, răspunsul la această întrebare a fost aproape întotdeauna evitat de catre furnizorii și susținătorii avorturilor. Planned Parenthood este cel mai mare furnizor de servicii de avort și a primit un timp îndelungat fonduri de aproximativ jumatate de miliard de dolari anual din bani publici, ceea ce președintele Trump a promis să oprească dupa înlocuirea sistemului „Obamacare”.

„ Ce anume ‚este avortat’? „ – a întrebat Carlson. „Daca îi poți auzi inima bătând, ce este acea ‚chestie’?”

După răspunsul evaziv al lui Laguens, Carlson a intrebat din nou: „Dacă poți auzi bătăile inimii acestui ‚lucru’, ale acestui fetus, ce este el? Este o bucată de țesut, sau este o ființă umană de sine stătătoare?”

Dupa ce vicepreședinta Planned Parenthood și-a repetat discursul „pro-alegere”, Carlson a iîtrebat-o din nou: „Daca poti auzi bătaia inimii fetale, care apoi este distrusă, ce părere aveți despre asta? Este ceva grav sau nu? Și dacă nu, de ce nu?”

În cele din urmă, dupa mai multe încercari, Carlson a mărit miza: „V-am lasat să vă repetați punctele de vedere, pe care le-am auzit de mii de ori. Dar ș vrea sa mergem și mai în profunzime, pentru că este important. Este ceva foarte important pentru o mulțime de oameni. Iar oamenii spun: Uite, asta înseamnă a omorî o viață”. Este o inimă care bate, o puteți auzi de la 5 săptămani și jumătate, iar majoritatea avorturilor din clinica dumneavoastră se întâmplă dupa aceste 5 săptămâni și jumătate. Vreau să știu dacă acest lucru va deranjează câtuși de puțin. Vă opriți vreodată și vă întrebați ‚Ce se intamplă aici, este omorâtă o viață?’ Oamenii spun că este omorâtă o viață. Dumneavoastră credeți asta?”

In ultimele momente ale interviului, Carlson a insistat din nou : „De ce imi dați raspunsuri robotice? Va pun o întrebare umană și sper că veți avea bunavoința să-mi dați un răspuns uman. … Ii puteți  auzi inima. Este o ființă umană sau nu? Este separată de mamă sau nu? Grupa de sange este diferită, sexul este diferit, ADN-ul este diferit. Nu pare sa fie o tumoare. …Ce înseamnă asta?”

Ca de fiecare data, Laguens, mamă de tripleți, a răspuns, vorbind din nou despre „dreptul la avort” și evitând astfel răspunsul la întrebare.

Carlson i-a mai spus: „Cu tot respectul, știu ca sunteți inteligentă, dar îmi dați o serie de răspunsuri repetate și foarte puerile și asta mă dezamăgește.”

Intregul interviu poate fi citit și urmarit video aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button