avortcriza de sarcină

„Voi naște copilul și îl voi crește cu sau fără tine. Chiar dacă voi ajunge să mănânc pâine și ceapă, tot nu voi da înapoi”/ Mărturii despre criza de sarcină #50

 

Eram tânără, necăsătorită și din relația cu un băiat am rămas însărcinată. Când am aflat lucrul acesta nu puteam să iau o decizie despre viitorul meu. Încă nu știam ce să fac. Le-am spus părinților, surorii, prietenului, au aflat și rudele. Toți i-au fost împotrivă copilului care se zămislise în mine.

Presiunea a fost atât de mare încât, nemairezistând, am făcut programare la spital pentru chiuretaj. Urma ca în urma unei simple operații viața mea să revină pe drumul de la care alunecasem. Urma ca problemele care mi-au apărut în cale și frica de greutățile care vor veni să dispară dintr-o dată. Ca și cum nimic nu s-ar și întâmplat. Dar Dumnezeu S-a milostivit de mine. Sau mai bine zis, de copilul căruia i-a dat viață în mine.

În noaptea dinaintea zilei programate pentru avort am avut un vis. O arătare urâtă, neagră, înfricoșătoare și cu coarne stătea în fața mea. Între noi doi – un copil nou-născut, cu sufletul la gură, cu fața speriată, îmi spunea: „Nu mă lăsa!” M-am trezit buimăcită, având convingerea că cineva îmi poartă de grijă. Un gând puternic m-a împins către catedrala din Bacău, în căutarea unui preot. I-am povestit visul, i-am spus ce aveam să fac în ziua aceea și i-am cerut sfat. „Dumnezeu nu vrea ca tu să avortezi. Nici altcineva care poartă o altă viață în pântece. Pentru că viața este de la El și trebuie să o cinstești pe altuia ca și pe a ta. Mai ales când e vorba de o persoană neajutorată care trăiește prin deciziile tale.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când m-am întors acasă l-am sunat pe tatăl copilului și i-am spus: „Voi naște copilul și îl voi crește cu sau fără tine. Chiar dacă voi ajunge să mănânc pâine și ceapă, tot nu voi da înapoi.” Bineînțeles că toate rudele și prietenii au sărit pe mine. M-au batjocorit. Și în moduri de nedescris. Dar am rezistat și am născut o fetiță căreia i-am pus numele Isidora. „Dor de Iisus”, așa m-am gândit că înseamnă numele ei. Un renumit medic din oraș, auzind de mine, a dorit să fie nașul ei la botez.

A crescut frumos, iar la trei ani am observat că are talent la desen. Am dus-o la o profesoară și aceasta a insistat ca să-mi las fetița pe mâna ei, să o pregătească. Acum este la liceul de arte și pictează extraordinar. Este frumoasă și talentată. Când se va căsători, fata nașului de botez dorește să-i fie nașă de cununie. Iată cât de frumos rânduiește Dumnezeu lucrurile când faci lucrul plăcut Lui.

Mă întreb adesea, oare ce m-aș fi făcut dacă mi-aș fi avortat copilul așa cum mă îndemnaseră cei din jur? Aș fi fost singură la vârsta asta, nesprijinită de nimeni, fără nicio bucurie trainică, fără un suflet care să-mi spună „mama”, înăbușindu-mi instinctul matern și omorându-mi singură dragostea înlăuntrul meu.

Ana, Bacău
Sursa: FemeiFericite.com

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii
sau îndemnând persoanele cunoscute
care au trecut prin criză de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro
Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.


Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 – RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button