avort

VIDEO: Clinicile de avort din SUA recoltează și vând ilegal organe fetale. Pentru a le obține intacte, „e importantă dilatarea și cooperarea pacientei”

Screen-shot-2015-08-04-at-7.22.56-AM-672x372

Scandalul vânzării de organe și țesuturi de la copiii avortați în clinicile Planned Parenthood, finanțate de la bugetul federal american, continuă în SUA, unde și luna aceasta s-a lansat un nou video (datând din 9 aprilie 2015) din seria investigației realizate cu camera ascunsă de Centrul pentru Progresul Medical de-a lungul a 30 de luni.

În această filmare, Melissa Farrell, Director de cercetare din Houston, în statul american Texas, și coordonatoarea clinicilor Planned Parenthood din cele patru state cu ieșire la Golful Mexic, angajează negocieri pentru vânzarea de organe de copii avortați în al doilea trimestru de sarcină, făcând o afirmație care contrazice declarațiile recente ale președintei Planned Parenthood, Cecile Richards, care susținea că țesuturile și organele fetale sunt donate, nu vândute. Iată ce spune Melissa Farrell din Texas:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 Departamentul meu contribuie mult la linia de venituri a organizației noastre aici.

La minutul 8:05, ea se declară dispusă să schimbe procedura de avort agreată, cu scopul de a obține organe fetale intacte:

Deviem de la standardele noastre făcând aceasta.

Citește și „VIDEO ȘOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămășițele copiilor avortați, vânzând pe piața neagră tot ce e intact

De asemenea, directoarea vorbește despre cum se poate camufla vânzarea de țesuturi și organe fetale (pedepsită de legea federală americană cu 10 ani de detenție și o jumătate de milion de dolari amendă) sub alte pretinse servicii de pregătire și livrare a specimenelor:

Dacă schimbăm procesul și putem obține cadavre fetale intacte, putem include în buget că disecția face atâta, divizarea pentru livrare este atâta. E doar o chestiune de definire a unor linii de buget.

Melissa Farrell vorbește în continuare (începând de la minutul 08:00) chiar despre un client care ar avea nevoie de

120 de specimene intacte pentru un studiu.

Din conversație se înțelege că trebuie livrate sub formă de trupuri întregi de copii avortați, din care se va obține (minutul 08:28):

Totul: sistem nervos central, creier, rinichi, timus, ficat, splină, femur, măduvă osoasă, celule stem hematopietice, între 14 și 22 de săptămâni de gestație.

Curios, cel care se pretinde posibil cumpărător întreabă care sunt scopurile de cercetare ale unui astfel de client.

Nu scrie,

răspunde Melissa Farrell, uitându-se în continuare pe lista din computer.

La sfârșitul înregistrării, o angajată a clinicii locale explică, de față cu Melissa Farrell, politica Planned Parenthood referitoare la vânzarea de organe și țesuturi fetale:

…se încurajează o participare mai mare (a Planned Parenthood în furnizarea de țesut fetal), dar nu vrem să ieșim prea mult în față cu asta.

Citește și VIDEO: Cea mai mare rețea de clinici pentru avort din SUA vinde ILEGAL organe de copii chiuretați. Cât costă o INIMĂ de copil

Iată transcrierea conversației dintre Melissa Farrell, respectiva angajată a clinicii citată mai sus și cel care le-a filmat, pretinzând că este un potențial client (de la minutul 11:35). Aceasta are loc în timp ce protagoniștii „scurmă” după elemente intacte prin rămășițele corpului dezmembrat al unui copil avortat după 18 săptămâni de sarcină:

Angajată clinică: Așadar, aici avem intestinele. Vedeți?

Cumpărător: Da.

Angajată clinică: Ies cum v-am zis, organele ies foarte bine. Vedeți că se văd toate intestinele, aproape totul este intact.

Cumpărător: Aici avem placenta.

Angajată clinică: Da.

Cumpărător: Vedeți vreodată timus?

Angajată clinică: Depinde, timusul e foarte greu. Când facem la 20-22 de săptămâni mai avem. Atunci e mult mai bine.

Cumpărător: Aha. Dar la această (vârstă de) gestație e mai greu să vedeți timus?

Angajată clinică: Da.

Cumpărător: La câte săptămâni e acesta?

Angajată clinică: A fost… cred că a fost o pacientă la 18 săptămâni.

Cumpărător: Și asta? E un membru. Și aici e o scapulă?

planned-parenthood-baby-arm-700x370 (1)

Angajată clinică: Da.
Cealaltă…cealaltă chestiune care joacă un rol fundamental în toate acestea e… ăăă, dilatarea…

Cumpărător: Exact! Exact!

Angajată clinică: …pe care o obții… și de asemenea dacă… în lipsă de un cuvânt mai potrivit, dacă pacienta este cooperantă în timpul procedurii.

Cumpărător: A, serios? Dar sunt sub anestezie locală, nu?

Angajată clinică: Da. Este anestezie locală, dar sunt și momente când nu… când e la maximum și… toleranța (la durere) e un pic mai dificilă.
Dar, dacă sunt complet relaxate, e mai ușor să nu faci foarte multe mișcări cu forcepsul.Așa că pur și simplu depinde, cum am zis, depinde foarte mult de dilatația obținută.
Și toate procedurile noastre la 20 de săptămâni trec prin două stadii de dilatare. Așa că, de obicei, în această procedură, colul are ușor vreo 3 centimetri. Ce facem în sala de operații este că îi aranjăm (fetușii), ca să facem socoteală dacă este (scos) totul, după care se pune totul în recipient, se sigilează și se împachetează…
Pentru că noi colectăm multe mostre pentru cazurile de atac sexual, și știți că în acest caz e diferit, e placentă și un os lung. Dar procedura de colectare e mai curată, diferită de aceasta.

Cumpărător: Și acești globi oculari sunt buni în acest stadiu, începi să ai mult epiteliu de pigment retinal…

Angajată clinică: Da.

Cumpărător: …care este în spate. Pe care l-ați mai colectat și înainte.

Angajată clinică: Da, tot. Orbitele sunt atât de simple, cam în 95% din cazuri.

Cumpărător: Sunt ușor de găsit, chiar și în stadiile timpurii.

Angajată clinică: Da, ies fără probleme.

Cumpărător: Câte pe lună? În ce stadiu de gestație? Între 14 și 16, sau…?

Melissa Farrell: Nu. Patru luni, de la săptămânile 16-22. Una dintre ele a venit de la (Universitatea) Columbia (de la departamentul de planificarea reproducerii, care a contribuit la fundamentarea produsului contraceptiv Essure, care a schilodit multe femei americane – n.n.), cercetătoare activă. Este foarte versată în ceea ce trebuie să facă.

Cumpărător: Adică să schimbe puțin?

Melissa Farrell: Da. Deja s-a vorbit cu Deb Nucatola de la PPFA (Senior Director pentru întreaga rețea de clinici Planned Parenthood – n.n.) și toată lumea de acolo, pentru că donarea de țesuturi diferă foarte mult de la un stat la altul, așa că Planned Parenthood nu poate să aibă o politică standard în domeniu

Angajată clinică: Am fost la Ziua Pacientului, când Kristen Flood (Director Asociat Planned Parenthood) a vorbit de colectare fetală și celelalte.

Melissa Farrell: A, da? Interesant. Îți amintești când am fost acolo prima dată? Trebuie să ai formularul ăsta și ăsta… Era foarte specific.

Angajată clinică: Da… Nu, asta spunea și Kristen. Că se încurajează o participare mai mare (a Planned Parenthood în furnizarea de țesut fetal – n.n.), dar nu vrem să ieșim prea mult în față cu asta.

Melissa Farrell: OK. Mișto. Și ai vreo idee de ce clinicile afiliate din Texas cred că este ilegal?

Pentru a explica de ce aceste țesuturi și organe au căutare atât de mare, e bine de știut că, de exemplu, injectarea de celule din timusul fetal, combinată cu cea de celule hepatice, poate îmbunătăți simptomele persoanelor care suferă de alimfocitoză și alte boli autoimune rare.

Desigur, aceasta nu scuză o practică ilegală și lipsită de etică precum vânzarea de țesut și organe fetale de către clinicile respective. Pe 29 iulie 2015, Abby Johnson, activistă pro-viață și o predecesoare mai veche a Melissei Farrel în postul de directoare a rețelei de clinici de avort Planned Parenthood din cele cinci state cu ieșire la Golful Mexicului, a depus mărturie în Senatul Statului Texas, estimând că această entitate procura venituri în valoare de circa 120.000 de dolari pe lună din astfel de activități.

Citește și „Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă șocant cu Margaret Sanger, fondatoarea Planned Parenthood

Organizația Centrul pentru Progresul Medical a lucrat 30 de luni la această anchetă care vizează practicile ilegale și lipsite de etică ale celei mai mari rețele de clinici de avort din SUA, care este finanțată cu peste o jumătate de miliard de dolari pe an din banii contribuabilului american. Videoclipurile au revoltat senatorii și congresmenii, care au inițiat o procedură de interzicere la nivel federal a finanțării clinicilor afiliate Planned Parenthood. Însă democrații s-au opus și inițiativa legislativă a căzut. Dar aceasta nu a putut opri începerea de investigații în zece state americane și retragerea finanțării publice pentru clinicile afiliate Planned Parenthood în trei state: Alabama, Louisiana și New Hampshire.

StemExpress, o companie cu cifra de afaceri de milioane de dolari, care intermediază furnizarea de sânge uman, celule stem și țesut uman fetal și adult obținut de la clinici, a cerut și a obținut un mandat judecătoresc de interdicție a furnizării videoclipurilor, dar acestea au continuat să apară.

Directorul de Proiect de la Centrul pentru Progresul Medical, David Daleiden, a declarat: „Avem aici al cincilea membru din conducerea Planned Parenthood care vorbește despre vânzarea de organe fetale fără nicio legătură cu costurile așa-zisei «donări» de țesuturi. Nu mai paote fi negată conspirația sistemică din interiorul orgnaizației Planned Parenthood de a se sustrage legii și a face bani din țesuturi de fetuși avortați. Oricine se uită la aceste filmări știe acum că Planned Parenthood este implicată în practici barbare și abuzuri ale drepturilor omului care trebuie să înceteze. Nu există nici un motiv ca această organizație, care practică metode ilegale de avort, vinde organe de bebeluși și comite atrocități împotriva umanității să mai primească peste 500 de milioande de dolari anual din banii plătitorilor de taxe”.

Urmărește toate videoclipurile, inclusiv în versiune needitată, aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button