avortcontraceptie

„Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă șocant cu Margaret Sanger, fondatoarea mișcării internaționale de contracepție și avort

de Ben Johnson, LifeSiteNews.om

Margaret Sanger este inițiatoarea mișcării pro-avort în SUA, sub pretextul că aceasta ar permite emanciparea femeii. Puțină lume știe, însă, că fondatoarea organizației-mamut International Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de servicii de contracepție și avort din SUA, care în zilele noastre a deschis filiale în întreaga lume, beneficiind de finanțare de la bugetul federal SUA și de sprijin politic) era o darwinistă și eugenistă convinsă, cu prejudecăți rasiale și sociale. Practic, ideologia la care adera, a unei rase mai pure favorizată de măsuri sociale, era aceeași cu cea adoptată și de naziști.

De curând, British Pathé, cea mai veche companie de media, care deține o arhivă extinsă de știri din ultimul secol, a postat pe Internet un interviu-fulger cu Margaret Sanger Slee realizat în 1947 de ziaristul britanic John Parsons (la data respectivă activista era văduva petrolistului James Noah H. Slee).

Margaret Sanger propusese de curând ca femeile din țările în curs de dezvoltare să nu mai nască timp de un deceniu. Reporterul John Parsons face o ușoară confuzie și crede că ea propusese acest lucru și pentru femeile europene.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La întrebarea lui dacă nu e o sugestie cam nepractică, deoarece multe femei ar fi infertile după 10 ani, Margaret Sanger replică, în timp ce soarbe ceai la London Dorchester Hotel, că acest lucru ar fi de fapt „foarte practic și inteligent și uman”.

Reporterul o provoacă, arătând că după război, în Marea Britanie „a face copii a rămas singurul lucru neraționalizat și netaxat”. La aceasta, eugenista americană îi răspunde că, din moment ce e vorba de o chestiune atât de personală, rămâne „la latitudinea părinților să decidă”. Concluzia ei: „Însă, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să mai fie copii”.

Margaret Sanger nu a promovat ideea ca toate femeile să își controleze nașterile, ci doar grupurile sociale mai puțin dezirabile: păturile sărace sau alte rase decât cea albă.

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

În zilele noastre, statisticile oficiale al Centrului American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că peste 35% din toate avorturile din America se fac în rândul populației afro-americane, cu toate că acest grup reprezintă doar 12,8% din populația SUA.

Numărul avorturilor la mia de femei afro-americane este de patru ori mai mare decât în rândul femeilor caucaziene (cu pielea albă). Și probabil că nu e de mirare.

Life News a prezentat în 2012 o analiză făcută de Susan Enouen de la Life Issues Institute, care a comparat datele de la biroul de recensământ cu locațiile clinicilor de avort Planned Parenthood. A constatat că 62% dintre acestea sunt la distanță de mers pe jos (maximum 3 km) de zone dens populate cu populație afro-americană.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button