avort

Senatorul democrat Patty Murray a blocat o propunere legislativă prin care doctorii ar fi fost obligați să ofere asistență medicală copiilor născuți vii în urma avorturilor

de Cătălin Sturza, Facebook

Breaking news: un senator democrat (Patty Murray) a blocat o propunere legislativă prin care doctorii ar fi fost obligați să ofere asistență medicală copiilor născuți vii în urma avorturilor – în condițiile în care în statul New York avortul a fost legalizat până în momentul nașterii. Era vorba despre un act legislativ care ar fi putut trece doar printr-o unanimitate a voturilor din senat.

„Nu e nimic măreț, nu e nimic moral, sau măcar uman legat de discuția pe care o avem în fața noastră” – spusese, înaintea votului, un senator republican (Joni Ernst). „În ultima săptămână, am fost martorii adevărului gol-goluț cu privire la caracatița industriei avortului și până unde poate ajunge aceasta, și la agenda din ce în ce mai radicală a acesteia. Politicienii nu numai că au apărat avortarea unui copil în timp ce femeia intră în travaliu, dar au mers până acolo încât sprijină uciderea unui copil după naștere. Un copil. O ființă umană. Rațiunea, decența și compasiunea umană elementară s-au dus pe apa sâmbetei.”

Liderul majorității din senat (Mitch McConnel) a numit propunerea „un act legislativ care ar trebui să reprezinte chiar definiția a ceva ce primește consimțământul unanim în acest for legislativ.” „Este un lucru îngrozitor chiar faptul că am ajuns ca un astfel de act legislativ să fie necesar.”

În urmă cu doi ani, în timpul campaniei prezidențiale, liderii Partidului Democrat au negat că ar intenționa vreodată să legalizeze avortul până la naștere. La întrebările directe cu privire la acest subiect, liderii democrați au dat de regulă răspunsuri evazive, iar mass-media i-a acuzat pe conservatorii care au adus în discuție acest subiect de „conspirativism”; aceștia ar fi vehiculat „temeri fictive” și și-ar fi imaginat lucruri care „nu se vor întâmpla niciodată”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button