avortsarcină

VIDEO. Fratelemeudincer.ro, site pentru părinții care au pierdut un copil la naștere sau înainte de aceasta

de Redacția Stiripentruviata.ro

La Marșul pentru viață 2020 online Iași, Emanuel Buta, doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași, a lansat site-ul fratelemeudincer.ro, informează Basilica.ro.

Site-ul, realizat cu sprijinul Pro Vita Iași, le oferă sprijin și o platformă de exprimare părinților care au pierdut un copil înainte de naștere sau la naștere.

Emanuel Buta, care a publicat anul trecut, la Editura Doxologia din Iași, broșura Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere, speră că acest proiect va determina publicul larg să le fie alături acestor părinți și să înțeleagă mai bine problema lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Există numeroase cazuri de părinți care trec printr-o astfel de situație, iar durerea și rana lor sufletească se amplifică atunci când nu există un cadru potrivit unde să-și exprime sentimentele și unde să găsească alinare și sprijin”, spune Emanuel Buta.

„Tăcerea și indiferența celor din jur face ca această durere să fie închisă undeva în adâncul sufletului, mai ales al mamei”, adaugă el. „Și eu am un frate mai mare, iar un alt frate a murit la naștere acum 27 de ani. Nici atunci, dar nici acum nu se discută suficient în spațiul public pe această temă”.

În prezent, se estimează că una din patru sarcini sfârșesc prin avort spontan sau prin moartea copilului la naștere. Numărul anual al copiilor care mor la naștere în întreaga lume este de 2,7 milioane. În Statele Unite ale Americii, aproximativ un milion de copii mor anual prin avort spontan, la naștere sau imediat după naștere, informează revista „Pentru viață”.

Una dintre cerințele Marșului pentru viață România și Republica Moldova este posibilitatea legală ca, la cererea ei, mama să poată primi copilul pierdut înainte de naștere sau imediat după naștere. Ea va putea depăși mai ușor doliul oferindu-i acestuia o înmormântare potrivită pentru o ființă umană.

Legea permite aceasta în Austria, Cehia, Olanda și Slovacia, dar legea română încă tratează copiii pierduți înainte de naștere sau la naștere ca pe deșeuri biologice.

VIDEO. Dr. Gabriel Martinescu: Statisticile demografice ne încurajează să susținem măsuri pro-viață / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Roxana Jilavu: Cum consiliem femeile care se gândesc la avort / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Lois McLatchie: Legislația internațională are prevederi protectoare pentru viața copiilor, dar multe țări nu le aplică în cazul copiilor nenăscuți / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

VIDEO. Roxana Afloarei: „Chiar dacă pierdeți pruncul la naștere sau înainte, aveți conștiința că ați făcut tot ce ține de voi” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

VIDEO. Iustina Irimia Cenușă: „Copiii adoptați sunt copii născuți în inimile noastre” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

VIDEO integral. EXTRASE din discursurile de la Marșul pentru viață 2020 online Iași


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button