Marşul pentru Viaţă

VIDEO. Iustina Irimia Cenușă: „Copiii adoptați sunt copii născuți în inimile noastre” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

de Redacția Stiripentruviata.ro

Iustina Irimia Cenușă, din Botoșani, a povestit la Marșul pentru viață 2020 online Iași cum a făcut pasul spre adopție.

„Nu mă erijez în specialist. Pur și simplu vreau să împărtășesc cu voi o experiență de viață, pentru că, în general, despre adopție se vorbește cu preconcepție uneori.”

Ea și soțul ei și-au dorit foarte mult să adopte un copil. Iar fetița pe care soarta le-a scos-o în cale le-a fost parcă predestinată, spune ea. „Înainte de a o vedea, înainte de a ști povestea ei, am simțit că este copilul meu.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși în societatea românească există un stigmat care însoțește adopția, și deși familia extinsă nu a fost de acord cu aceasta la început, botoșăneanca spune:

„Suntem extrem de fericiți, de bucuroși, de împliniți și de recunoscători pentru felul minunat în care am devenit părinți.”

Ea povestește că până la urmă familia extinsă a îndrăgit foarte mult fetița, în ciuda prejudecăților inițiale și adaugă:

„Copiii adoptați sunt copii născuți în inimile noastre și sunt la fel de iubiți ca toți copiii din lumea aceasta, pentru că fiecare copil e o minune, e o poveste nouă și trebuie să o lăsăm să vină în viața noastră”.

„Le mulțumesc mult mamelor, care, chiar dacă nu au posibilitatea să crească și să întrețină acești copii și să îi educe, le dau dreptul la viață și-i nasc, astfel încât, prin adopție, ei să poată beneficia de o șansă la o educație și la o creștere aleasă”,adaugă ea.

VIDEO


Iustina Irimia Cenușă lucrează ca referent la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și este membră a grupului folcloric „Fetele de la Botoșani”.

VIDEO. Dr. Gabriel Martinescu: Statisticile demografice ne încurajează să susținem măsuri pro-viață / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Roxana Jilavu: Cum consiliem femeile care se gândesc la avort / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Lois McLatchie: Legislația internațională are prevederi protectoare pentru viața copiilor, dar multe țări nu le aplică în cazul copiilor nenăscuți / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Fratelemeudincer.ro, site pentru părinții care au pierdut un copil la naștere sau înainte de aceasta

VIDEO. Roxana Afloarei: „Chiar dacă pierdeți pruncul la naștere sau înainte, aveți conștiința că ați făcut tot ce ține de voi” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

VIDEO integral. EXTRASE din discursurile de la Marșul pentru viață 2020 online Iași


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button