avortMarşul pentru Viaţăsarcină

VIDEO. Dr. Gabriel Martinescu: Statisticile demografice ne încurajează să susținem măsuri pro-viață / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

de Redacția Stiripentruviata.ro

Gabriel Martinescu, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, a vorbit la Marșul pentru viață 2020 online Iași, evocând statisticile care arată depopularea României.

„Acest subiect este de mare interes și actualitate. Statisticile ne transpun niște realități dure ale societății în care trăim”, spune medicul. „Dacă este să analizăm principala cauză de mortalitate la nivel mondial, aceasta poate fi considerată avortul ca și număr de cazuri. În mai puțin de cinci luni ale anului 2020 au murit 16 milioane [prin avort].”

„În două ore de când a început această dezbatere, numărul de avorturi efectuate în lume depășește 8.000”, adaugă el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„…în țara noastră…, datele statistice ne relevă o situație cruntă. În ultimii aproximativ 60 de ani, numărul – din păcate estimat, fiindcă date certe nu există referitoare la numărul exact al avorturilor – depășește numărul populației actuale a României.”

„Cu adevărat îngrijorătoare sunt lucrurile de perspectivă. Undeva, prin 2060, în România vor cu 1,5 milioane mai puțini tineri decât în prezent.”

„De asemenea, România pierde demografic între 120.000 și 150.000 de persoane pe an – deci, practic, un sport negativ. Iar vestea cea mai tristă este că, în 2019, am avut cel mai mic număr [anual] de copii născuți în România din ultimii 50 de ani: 178.000.”

„Aceste date ne încurajează să lucrăm activ, să susținem soluții pentru această situație”, a spus el.

O astfel de soluție, la nivel mic, în spitalul pe care îl conduce, a fost deschiderea, în colaborare cu Pro Vita Iași, a unui cabinet de consiliere pre-avort.

VIDEO

Roxana Jilavu: Cum consiliem femeile care se gândesc la avort / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Lois McLatchie: Legislația internațională are prevederi protectoare pentru viața copiilor, dar multe țări nu le aplică în cazul copiilor nenăscuți / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

Fratelemeudincer.ro, site pentru părinții care au pierdut un copil la naștere sau înainte de aceasta

VIDEO. Roxana Afloarei: „Chiar dacă pierdeți pruncul la naștere sau înainte, aveți conștiința că ați făcut tot ce ține de voi” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

VIDEO. Iustina Irimia Cenușă: „Copiii adoptați sunt copii născuți în inimile noastre” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 online Iași

VIDEO integral. EXTRASE din discursurile de la Marșul pentru viață 2020 online Iași


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button