Marşul pentru Viaţă

VIDEO interviuri și scurte extrase din discursurile rostite la Marșul pentru Viață din Timișoara 2017

IPSSelejanIPS Mitropolitul Ioan al Banatului: „România a fost târâtă în doua războaie mondiale. M-am uitat în cartea de istorie a copiilor de la școală în care nu scrie despre al treilea război mondial. De atunci n-a trecut nici un tun și nici un tanc peste țară. Dar în 1990, după ce pe treptele acestea au căzut atâția frați în România, s-au făcut un milion de avorturi – mai mult decât am pierdut în cele două războaie mondiale! România a sorbit din potirul amar al celui de-al treilea război. Să punem sabia în teacă să nu ne mai luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane – pruncul din pântecele mamei! Despre Timișoara se știe în toată țara că a fost orașul revoluției române. Aș dori ca tot de aici să se audă și să obținem înalta demnitate că Timișoara este orașul vieții! Doamne, binecuvântează de sus orice suflet, nu le lua darul vieții, căci este darul Tău făcut omului – viața!”

Vicarul general al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, Pop Angelo, a transmis îndemnul ÎPS Lucian Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică: Apărarea vieții și a familiei este ”o datorie de conștiință a fiecărui creștin!”

FrShenanPărintele Shenan Boquet, președintele organizației romano-catolice Human Life International care cuprinde peste 60 de filiale în lumea întreagă a spus: ”Protecția vieții și a familiei reprezintă o luptă la nivel global, deoarece societățile au pierdut sensul demnității vieții. Putem avea o societate prosperă doar dacă protejăm fiecare viață, precum și căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
În Washington au participat anul acesta peste 600.000 de oameni la Marșul pentru Viață. În februarie în Paris au fost 60.000 de oameni.

PrDirschlPărintele Johann Dirschl, Vicar General al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, a observat că, din porunca lui Dumnezeu ”înmulțiți-vă și stăpâniți pământul”, noi am reținut doar partea a doua…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

 

Pastorul Samy Tuțac, președintele Conferinței Bisericii Baptiste se întreabă dacă oare Biserica ar putea să stea mută în fața atrocităților care se întâmplă în țara noastră, după cum consideră unii? Biserica se implică pentru că ”nu SamyTutacdorește o țară sub blestem, ci una sub binecuvântarea lui Dumnezeu!” Pastorul Tuțac de asemenea a făcut un apel către parlamentarii români să se țină de cuvânt în privința referendumului asupra căsătoriei formată dintr-un bărbat și o femeie, căci altfel ”distrugerea familiei ne va costa scump!” Iar ”bolile se tratează la spital, nu se legiferează în Parlament!”

 

 

ImreTeglasyImre Teglasy, reprezentantul Human Life International din Ungaria a arătat că Ungaria, precum întreaga Europa, nu își poate susține propria națiune, și are nevoie de imigranți din cauză că nu respectă legea lui Dumnezeu – ”înmulțiți-vă și stăpâniți pământul”. La Pactul de la Trianon, Ardealul s-a atribuit României din cauză că femeile românce au născut copii, iar femeile maghiare nu au născut! Viitorul aparțione celor care se înmulțesc, conform poruncii lui Dumnezeu!

 

TicuLeontescuTicu Leontescu, pastor la Biserica Penticostală, a transmis mărturia unui medic ginecolog care a efectuat de 4 ori mai multe avorturi decât nașteri și, fiind prins de mirajul banilor, nu mai poate ieși din acest cerc vicios distrugându-și viața prin dependență de alcool. Să fie luare aminte tuturor medicilor ginecologi!

 

 

Joannes Bucher , coordonator pentru HLI Europa: Bucher„Sărbătoarea Buneivestiri este sărbătoarea vieții! Ea ne arată că noi nu ne putem dărui viața nouă înșine; aceasta este o chestiune logică, nu teologică; important e ce anume așteaptă viața de la noi. Viața este o mare mărturie despre frumusețea și tandrețea pentru care ne-a creat Dumnezeu și EL ne trimite să dăm mărturie altora că viața este frumoasă!”

 

Ben Oni Ardelean, deputat: „BenoneArdeleanOrice lege are un principiu moral înserat în ea, un filon moral. Fără asta nu mai avem lege. Trebuie să demonstrăm că vrem să avem o moralitate creștină. Avem de ales între pro-viață și pro-alegeri. Trebuie să ne apărăm identitatea de creștini. Avem nevoie de oameni ca dvs pentru referendumul pe care îl pregătim referitor la căsătoria dintre un bărbat și femeie. Viața are prioritate!”

 

Fostul senator Iovescu Ioan, un veteran al Marșului pentru Viață de la Timișoara: Iovescu”Soluția este să bateți în fiecare săptămână la ușile parlamentarilor. Este bine că ieșim în stradă, dar dacă nu-i deranjăm pe pralamentari, ei o să se ocupe de altceva iar noi o să rămânem doar cu manifestația în stradă.”

 

 

AlexNeagoePastor Alex Neagoe: „Dreptul la viață și dreptul la familie sunt cele două drepturi fundamentale recunoscute. Un studiu din anii 90 realizat de Universitatea Harvard împreună cu cea din Chicago asupra a 550 copii de la Leagănul din București a arătat că copiii crescuți fără mediu familial suferă de carențe emoționale, intelectuale. Porțiuni întregi de creier nu s-au dezvoltat.”

Sursa: Buletinul de știri al Asociației Darul Vieții

VIDEO interviuri realizate de Prodocens Media:


 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button