Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2022: Tinerii din Galați și Brăila s-au rugat și au mulțumit pentru darul vieții

de Redacția Stiripentruviata.ro

Asociațiile locale de tineret au organizat sâmbătă, 26 martie 2022, Marșul pentru viață 2022 la Brăila și Galați.

La Galați a avut loc o procesiune pro-viață, la care au participat numeroși părinți cu copii, dar și mulți tineri – elevi și studenți. Aceasta s-a încheiat la biserica „Precista“ de pe faleza Dunării cu citirea Acatistului Bunei Vestiri și rostirea de rugăciuni pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor și a familiei.

Părintele Valentin Rădoi, Protopopul de Galați, a transmis cuvântul de binecuvântare și de apreciere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru acest pelerinaj pro-viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru viața pe care ne-a oferit-o, darul cel mai de preț”, a declarat pentru Trinitas TV o adolescentă care a participat la Marșul pentru viață.

„Viața este un cuvânt care are o însemnătate foarte profundă și depinde cum este înțeles acest cuvânt. Viața este darul cel mai de preț de la Dumnezeu, care ne face pe toți să fim într-o comuniune foarte frumoasă”, a declarat alt adolescent.

La final, în curtea bisericii „Precista”, tinerii și copiii au cântat imnuri închinate Maicii Domnului și s-au bucurat de soarele și spațiul generos și primitor al parohiei gălățene.

FOTO: Marșul pentru viață 2022 la Galați

Marșul pentru viață de la Brăila a avut loc pe esplanada Catedralei „Nașterea Domnului“ din centrul municipiului, unde participanții s-au rugat și au cântat imnuri religioase.

Părintele Ștefan Constandache, Protopopul de Brăila, a transmis mesajul Părintelui Arhiepiscop Casian către participanți, iar medici și preoți invitați au luat cuvântul vorbind despre valoarea vieții umane și nevoia de a o proteja și sprijini.

„Le mulțumim tuturor părinților care au ales viața ca rod al pântecelui, ca împlinire a propriei vieți. Dăruind viață, noi dăinuim practic în viață și prin viață”, a declarat pentru Trinitas TV Protopopul de Brăila.

FOTO: Marșul pentru viață 2022 la Brăila


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button