Marşul pentru Viaţă

Mitropolitul Teofan la începutul Lunii pentru viață: Mamă, tată și copil sunt cuvinte sfinte

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a transmis un mesaj cu ocazia începerii Lunii pentru viață 2024.

„În toată clipa, în tot ceasul și în tot anul suntem chemați să gândim la Dumnezeu și la realitatea cea mai apropiată, cea mai sfântă și cea mai curată, familia din care facem parte. În mod special, în luna martie este chemarea mai insistentă ca aceste realități sfinte să fie așezate, trăite și mărturisite cât mai adânc în ființa noastră”, a subliniat Mitropolitul Teofan.

„Mamă, tată și copil: cuvinte sfinte. Soț, soție și pruncii lor: realități binecuvântate de Dumnezeu. Zămislire, naștere, educație: fundament pentru viață, pentru neam și pentru lume. Botez, Mirungere, Sfânta Împărtășanie: lucruri care aduc sens, lumină și direcție în viață. Aceasta este realitatea vieții, aceasta este viața cea adevărată, acesta este primul gând pe care Dumnezeu l-a dat omenirii: ‹Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul!›”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a explicat că „unul constituie capul, cealaltă constituie inima și împreună cu pruncii pe care Dumnezeu i-a binecuvântat în familia respectivă arată platforma pe care se zidește existența umană reală”.

„Tata, mama și pruncii lor, această triadă binecuvântată merită toată lupta, ea este provocarea din zilele noastre, ea este și dorul celui care gândește pentru sine, gândește pentru altul și are gândul la Dumnezeu.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button