avortMarşul pentru Viaţă

Jucătorul de fotbal american Benjamin Watson la Marșul pentru viață Washington 2017: Bărbații trebuie să se implice în apărarea vieții copiilor nenăscuți

Foto: Facebook.com/TheMarchForLife
Prelucrare după Lianne Laurence, 27 ianuarie 2017, LifeSiteNews

Jucătorul de fotbal american Benjamin Watson, atacantul echipei The Baltimore Ravens – Corbii din Baltimore, este un cunoscut creștin american tată a 5 copii și împreună cu soția sa Kirsten conduce de 10 ani organizația caritabilă One More.

Watson lucrează și alături de organizația non-profit Human Coalition – Coaliția pentru umanitate și încearcă să determine pe cât mai mulți bărbați să se implice în sprijinirea femeilor în criză de sarcină și în protejarea vieții copiilor nenăscuți. În acest sens, recomandă barbaților să citească cartea Avortul – ultima formă de exploatare a femeilor, pentru a afla mai multe despre cum pot să sprijine în mod eficient femeile și copii în cadrul mișcării pentru viață.

Bărbații trebuie „să ia atitudine și să preia conducerea în” apărarea vieții, a declarat el la Marșul pentru viață Washington 2017.

Noi, bărbații, trebuie să apărăm viețile celor inocenți și a mamelor lor aflate în criza de sarcină

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

a fost îndemnul pe care Watson l-a transmis în aplauzele unei mulțimi de sute de mii de oameni care s-au adunat pe bulevardul din fața Capitoliului în Washington.

A venit de mult momentul în care noi să fim cu adevărat conducătorii,  îngrijitorii și furnizorii de protecție, așa cum este în natura noastră să fim.

„La fel de important cum este faptul că femeile au fost campioane în a sprijini această cauză, tot așa și noi bărbații trebuie să luăm atitudine și să conducem ofensiva în această problemă”, a declarat fotbalistul de 36 de ani mulțimii. „Chiar dacă acest lucru nu ți-a fost demonstrat prin prezența unui tată în viața ta, tu poți fi diferit, tu poți schimba ceva pentru generațiile viitoare. Bărbaților, noi nu ne mai putem ascunde în spatele tăcerii!”.

Watson, care, împreună cu soția sa, conduce de 10 ani organizația caritabilă One More, s-a referit, în discursul său, la „puterea unei singure persoane” (The power of one – tema marșului).

„Mă uit la voi și văd o mare de mulțime de oameni, dar apoi, dacă mă uit mai îndeaproape, văd persoane individuale care au propria lor sferă de influență. Aceasta este puterea unei singure persoane. Este puterea de a influența pe cei din jur, pe vecinii noștri, în bisericile noastre, la locul de muncă sau în echipa noastră. Este, de asemenea, puterea care ne unește într-o singură voce, așa cum am facut-o astăzi, pentru cauza noastră comună de a pune capăt practicii de negândit a avortului în America” a declarat Watson.

Marșul pentru viață este cel mai mare eveniment anual pentru apărarea drepturilor civile din America. Sute de mii de bărbați, femei și copii demonstrează în mod pașnic în Washington împotriva Deciziei Curții Supreme în cazul Roe versus Wade din 1973 prin care a fost legalizat avortul în Statele Unite.

Atunci când Watson a declarat că „mișcarea pentru viață nu va fi doar o declarație politică sau opinie, ci un mod de viață pentru noi toți”, mulțimea a izbucnit în ovații puternice. „Îndemnul de a fi pro-viață trebuie să ne însoțească permanent, în toate etapele din viața noastră ca oameni, de la momentul concepție până la mormânt”, a mai spus. Iar a „susține viața” înseamnă, de asemenea, a avea grijă de „victimele traficanților sexuali, de cei abuzați, flămânzi și săraci, de cei dezavantajați la fel cum avem grijă și de cei din elită”.

În același timp, a cerut celor care sprijină mișcarea pentru viață „să apeleze la dragoste și bunătate pentru a aduce alinare bărbaților și femeilor care au luat astfel de decizii cu voia lor sau aflați sub presiune.” El a mai spus:

Să ne amintim mereu de chemarea noastră lăuntrică de a îndrepta lucrurile, știind că noi răspundem în cele din urmă la o chemare și mai puternică, venită de la Dumnezeu, și că, indiferent de ceea ce am făcut în trecut, harul este suficient pentru a acoperi numeroasele noastre greșeli.

Pe una dintre fiicele sale o cheamă Grace – „har”.

Watson a cerut, de asemenea, celor care au participat la marș „să continue să sprijine cauza pro-viață, chiar dacă sunt zile în care dorința de a o face e ca o flacără puternică, iar în altele e ca un jar care pâlpâie slab în lupta lor. Din multe puncte de vedere această bătălie ar putea să pară fără sfârșit, dar nu uitați că scopul final merită toate eforturile”, a mai adăugat. „Într-o lume a relativismului, trebuie să rămânem convinși că adevărul este mai presus de orice modă, iar în această cauză suntem obligați să promovăm fără compromisuri cultura vieții”.

Watson a stârnit controverse în mai multe rânduri, inclusiv în august 2016, când a declarat că populația de culoare reprezintă o proporție însemnată în ceea ce privește avorturile și că lanțul de avorturi Planned Parenthood a fost înființat de Margaret Sanger cu scopul de a extermina populația de culoare.

Declarațiile lui se bazau pe o serie de realități precum faptul că femeile negre reprezintă 13% din femeile din SUA, dar avorturile făcute de ele reprezintă 36% dintre avorturile făcute în SUA; 79% dintre clinicile de avort ale Planned Parenthood sunt în zonele rezidențiale cu populație preponderent de culoare și hispanică; Margaret Sanger a scris în cartea ei „Pivot of civilization” din 1922 că afro-americani și imigranții sunt „buruieni umane” care se „înmulțesc nemăsurat” și „ființe care nu ar fi trebuit să se nască niciodată.”

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Aflat în al 13-lea sezon în Liga de fotbal american NFL, Watson a mai declarat că o parte din colegii săi de echipă îi împărtășesc opinia, dar nu doresc să afirme public acest lucru. În convorbirile față către față ei sprijină mișcarea dar, când vine vorba de a susține public, sau pe rețelele de socializare, evită să facă acest lucru.

 

Citește și De ce nu se dă share la materiale pro-viață? De frică! Iată 21 de lucruri despre care nu aflăm

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button