avort

Avortul omoară conștiința și distruge pacea: un interviu mai puțin cunoscut cu Maica Tereza

de Hilary White, 6 februarie 2013 (LifeSiteNews.com)

Afirmația Maicii Tereza de Calcutta, fondatoarea ordinului Missionaries of Charity (Misionarele Carității) și laureată a Premiului Nobel, potrivit căreia avortul este “cea mai mare amenințare la adresa păcii din lume” a devenit proverbială în mediul “pro-viață” din întreaga lume.

În anul 1985 aceasta și-a reafirmat punctul de vedere privind avortul în cadrul unui interviu cu jurnalistul și activistului pro-viață new-yorkez Thom O’Connor, interviu care până de curând a fost aproape necunoscut. În acest interviu, Maica Tereza explică faptul că un copil nenăscut este creat „după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, în scopul de a iubi și a fi iubit. Din acest motiv este groaznic să credem că o mamă ar putea distruge un copil pe care Dumnezeu i l-a dat în dar. Acesta este motivul pentru care eu cred că avortul a devenit astăzi cel mai mare distrugător al păcii, deoarece distruge atât viața copilului cât și conștiința mamei care trăiește ani și ani de zile știind că și-a ucis propriul copil.”

De asemenea, Maica declară că este ceva de necrezut ca o mamă să-și poată ucide propriul copil și povestește întâlnirea avută cu o femeie care își avortase copilul în urmă cu opt ani. Aceasta i-a povestit că de fiecare dată când întâlnește un copil de aceeași vârstă își spune: „Copilul meu ar fi avut această vârstă acum, dacă nu l-aș fi ucis.”

Despre acest caz, Maica mărturisește: „Mi-a luat mult timp să o ajut să-i ceară iertare lui Dumnezeu”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Jurnalistul a povestit despre experiența interviului cu Maica Tereza: „Personalitatea și prezența ei caldă sunt foarte puternice și evidente, iar smerenia ei blândă radiază delicat prin întreaga sa ființă.”

În interviul acordat lui O’Connor, Maica Tereza  vorbește pe scurt despre activitatea sa în India și în alte părți ale lumii, printre oamenii săraci și spune că avortul este cel mai puțin frecvent printre cei care nu au o situație materială bună:

„Este ceva foarte ciudat că oamenii săraci nu își omoară copiii nenăscuți. Oamenii bogați sunt cei care își doresc altceva și se tem de ei, așa că își omoară copiii, dar oamenii foarte săraci nu fac asta. Am văzut acest fapt mereu, în fiecare loc în care surorile noastre au lucrat.”

Întrebată fiind despre creșterea neobișnuită a ordinului său religios Missionaries of Charity (Misionarele Carității), într-un moment în care  aproape toate ordinele religioase din lume erau într-o scădere dramatică, Maica Tereza răspunde că „tinerele noastre sunt foarte, foarte dedicate.”

Ea mai povestește că atunci când sunt întrebate de ce doresc să se alăture ordinului Missionaries of Charity, tinerele spun că „doresc să ducă o viață în simplitate, rugăciune și sacrificiu care să le ajute să se pună în slujba săracilor”.

În același timp Maica apreciază sensibilitatea și generozitatea celor tineri: „uneori ei sunt induși în eroare și nu pot alege în mod corect. Dar, odată ce sunt puși în contact cu cei săraci și văd chipul lui Hristos în fiecare dintre ei, reacționează imediat spunând: „Da, L-am găsit. Îl iubesc și vreau să-i slujesc.”

Traducere: Elena Florescu

***

De la lansarea lui acum un an și până în prezent, stiripentruviata.ro a publicat mai mult de 1.200 de articole.
Deși comunicarea pe internet este ieftină, realizarea unor materiale de calitate nu este ieftină. O parte din articolele noastre sunt traduse de voluntari, cărora le mulțumim si pe aceasta cale, dar avem și multe interviuri și reportaje realizate de echipa noastră, atât în limba română cât și în engleză.
Pentru a ne putea continua activitatea avem nevoie de ajutor financiar.
Considerați că materialele de pe stiripentruviata.ro pot sprijini salvarea a măcar unei căsnicii de la divorț, pot sprijini întemeierea măcar a unei familii funcționale, pot sprijini creșterea și educarea măcar a unui copil, pot salva viața măcar a unui copil nenăscut, pot salva viața unui copil cu sinfrom Down pe care mama lui vrea să îl avorteze, pot aduce măcar unui copil orfan o familie adoptivă? Dacă da, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.
Între 26 noiembrie și 6 decembrie se desfășoară Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro.
Donațiile se pot face în conturile:
Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button