avortcriza de sarcină

Antoine: „După 22 de ani, am realizat că azi ar fi existat pe lumea aceasta o persoană de 22 de ani care ar fi fost fiul sau fiica mea” / Mărturii despre criza de sarcină #24

 

Aveam 16 ani. Într-o dimineață, la liceu, în sala de clasă a intrat o fată de care m-am îndrăgostit pe loc.

După opt luni, ne-am mărturisit iubirea unul celuilalt …

Am avut o relație foarte romantică. În primii doi ani a fost platonică, nu ne prea grăbeam.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Peste cinci ani a rămas gravidă. Eram sincer convins că întreruperea de sarcină era ceva inofensiv. Că se extrage o parte a corpului femeii fără a-i provoca nico vătămare… Plus că aveam înfiptă în minte ideea că, dacă apare o sarcină „accidentală”, nici nu s-ar fi pus problema că ar fi fost altă soluție.

M-a uimit cât a suferit.

Un an mai târziu, relația noastră s-a terminat.

Am încercat să-mi refac viața alături de altă femeie, dar nu m-am mai îndrăgostit niciodată.

M-am căsătorit, dar a fost o catastrofă, deși am avut doi copii.

După 22 de ani de la acea întrerupere de sarcină, am realizat că, dacă aceasta nu ar fi avut loc, ar fi existat azi pe lumea aceasta o persoană în vârstă de 22 de ani care ar fi fost fiul sau fiica mea. Dar această persoană nu a avut dreptul de a veni pe lume.

 

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.

 

Îmi este insuportabil acest gând și încerc să-l evit, pentru că-mi dă vertij. Am sentimentul, de fapt convingerea, că am comis o crimă.

În orice caz, mai devreme sau mai târziu apare această conștientizare, care este teribilă.

Deși ea a fost cea care a rupt relația, după câțiva ani, a vrut să fim din nou împreună, doar că eu… tocmai mă logodisem. S-a căsătorit și ea după aceea. De câțiva ani, o mai caut din când în când, ca să mai vorbim.

După ce am divorțat, am mai avut trei relații care sau termine mai bie sau mai puțin bine.

Acum știu că nu ă voi mai putea îndrăgosti niciodată de altă femeie, că rămân fidel primei mele iubiri, ceea ce implică să duc o viață de celibatar și în abstinență.

Am ales să rup tăcerea pentru a spune că duhul acestei epoci ne face să credem că relația sexuală formează cuplul, când de fapt este exact pe dos: cuplul format dă naștere relației sexuale. Înainte să-ți dăruiești trupul, trebuie să-ți dăruiești inima.

Din emisiunea „Ma femme a décidé d’avorter” („Tovarășa mea de viață a ales avortul”), 12 martie 2015, France 2 TV

Citește aici mai multe mărturii despre criza de sarcină

www.marsulpentruviata.ro
#marsulpentruviata2017
Facebook.com/OLumePentruViata

Citește aici Comunicatul Marșului pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

Citește și VIDEO: Sinodul BOR, declarație publică în sprijinul Marșului pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button