avort

Singapore: Ministerul Sănătății recomandă consiliere înainte de avort

singapore

de Ben Johnson 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

SINGAPORE, 19 februarie 2014 – Ministerul Sănătății din Singapore le recomandă femeilor o sesiune de consiliere cu un medic cu 48 de ore înainte de avort.

Legea cerea aceasta până acum numai în cazul femeilor fără studii, al străinelor și al femeilor care aveau deja trei copii.

Țara încearcă astfel să oprească dezastrul demografic unde un sfert din sarcini se termină prin avort. Rata natalității în Singapore a scăzut de la 4,3 în 1973 la 1,19 în 2013, cu mult sub cea de 2,1, care ar fi asigurat menținerea nivelului actual al populației.

În 2012, femeile din Singapore au născut 33.205 de copii și au avortat 10.960.

AFP relatează: „Medicii spun că accesul ușor la avortul legal în spitale publice și clinici private, combinat cu subvenții medicale substanțiale, au făcut din avort o alegere practică pentru singaporezele care nu-și permit să crească un copil”.

Legea pentru Terminarea Sarcinii îi permite unei femei de vârstă reproductivă să obțină avortul în primele două trimestre ale sarcinii (24 de săptămâni) sau chiar mai târziu, dacă „sănătatea fizică sau mintală” a mamei este pusă în pericol. Pentru minore nu se cere consimțământul părinților.

Ministerul speră să micșoreze puțin rata avorturilor, observând că, în 2012, 336 de femei au ales să păstreze copilul după astfel de sesiuni de consiliere, cu 68 mai multe decât în anul precedent.

În 2013, Lee Kuan Yew, părintele strategiei de control al populației în Singapore, a declarat că scăderea ratei fertilității în țară nu e vina lui. Acesta a promovat cu succes sterilizarea voluntară și legi care dezavantajau familiile care aveau mai mult de doi copii.

Observatorii sunt îngrijorați cu privire la scăderea populației și efectele economice ale acestui fenomen de peste un deceniu. Dar, deși guvernul oferă acum ajutoare și credite financiare în valoare de 15.000 de dolari per copil, în același timp le cere școlilor catolice să-i învețe pe copii să folosească prezervativul.

În timp ce guvernul se concentrează pe politici sociale, femeile care avortează resimt efectele în viața personală.

Mazlinda Majlam declara pentru AFP în 2009 că, după ce a făcut avort, a început să aibă un coșmar care se repeta: „Văd silueta unui bebeluș care șade și se uită la mine. Nu are ochi, dar se uită la mine. De fiecare dată când trec pe lângă el, mă simt forte tristă, foarte deprimată”.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ștefana Totorcea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button