avort

Ce ar trebui să știi despre întreruperea de sarcină? – Revista Pentru viață nr. 1

avort_sigur

Avortul a devenit atât de comun încât oamenii i-au pierdut semnificația. De când Curtea Supremă a legalizat avortul la cerere în 1973, în SUA au avut loc peste 46 de milioane de avorturi legale.

În China, unde a avea mai mult de un copil este de cele mai multe ori ilegal, s-au înregistrat peste 800.000 de avorturi anual numai la nivel unei singure provincii.Estimările arată că, în întreaga lume, sunt avortați aproximativ 46 de milioane de copii anual.

Cu toate că acest fenomen reprezintă una dintre problemele cheie ale societății contemporane, majoritatea oamenilor nu știu să spună ce este practic un avort. Ei bine, avortul este actul de a scoate prematur copilul din pântecele mamei lui. Copilul este eliminat intenționat, printr-o forță exterioară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tipuri de avort

Avorturile induse se clasifică în trei categorii:

Avorturi terapeutice

Aceste proceduri sunt executate când sarcina amenință viața mamei. Ponderea acestora din numărul total de avorturi anuale este extrem de mică, practic insignifiantă.

Avorturi eugenice

Avorturile eugenice sunt executate când copilul suferă de un defect mental sau fizic. Mama poate alege să avorteze pentru a nu fi nevoită să crească un copil cu handicap.

Avorturi la cerere

Avorturile la cerere sunt executate fără a fi pusă în pericol sănătatea mamei sau sa copilului, iar motivele sunt personale, financiare sau emoționale.

Metode de avort

Cele mai întâlnite metode de avort sunt următoarele:

Metode nechirurgicale. Soluție salină urmată de administrarea de prostaglandină

Prostaglandinele sunt hormoni care au funcția de a declanșa travaliul. Pentru procedura de avort, prostaglandine artificiale sunt injectate în lichidul amniotic, inducând un travaliu violent și nașterea unui copil insuficient dezvoltat pentru a supraviețui. Primul pas este introducerea unei soluții saline care otrăvește copilul și îi arde pielea. Acest procedeu face ca întreaga procedură să fie mai simplă pentru asistente, iar copilul să se nască mort.

Metode nechirurgicale. RU-486 / Metotrexat

Una dintre metodele nechirurgicale des întâlnite este folosirea pastilelor RU-486 și Metotrexat. Acestea sunt utilizate între 5 și 9 luni și distrug membrana uterului. Sunt administrate oral sau intramuscular și includ prostaglandine care induc travaliul și fac posibilă eliminarea copilului mort.

Clic aici pentru consiliere în criza de sarcină

Metode chirurgicale. Dilatare și chiuretaj

Metoda „D&C” face colul uterin să se dilate și permit introducerea unui tub gol în pântece. Odată introdus, chiureta este folosită pentru a smulge copilul din uter și a-l tăia în bucăți.

partial_birth_diagram

 

Resturile sunt aspirate prin colul uterin. La final, părțile extrase sunt reașezate, pentru a exista certitudinea că nu a rămas nimic în interior deoarece pot apărea infecții.

Metode chirurgicale. Aspirare

avort-chirurgical-1

Colul uterin este dilatat manual cu un număr de tije pentru a permite introducerea unui tub aspirator de plastic. Cu o forță de aspirare de 28 de ori mai mare decât cea a unui aspirator, acesta rupe în bucăți corpul în curs de dezvoltare și absoarbe rămășițele într-un container.

Metode chirurgicale. Avort prin naștere parțială

Este o metodă deosebit de barbară folosită în a cincea și a șasea lună de sarcină și, uneori, chiar mai târziu.

partial-birth-abortion

 

Executantul extrage parțial copilul, cu excepția capului, apoi străpunge baza craniului aflat încă în pântece și introduce un ac ca o tijă pentru a extrage creierul copilului.

Clic aici pentru consiliere în criza de sarcină

Read this in English on FamilyNews.ro

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button