avort

LifeSiteNews a scos la iveală planul NARAL în șapte puncte pentru distrugerea centrelor de consiliere în criză de sarcină

naral

LifeSiteNews.com, 13 iunie 2015

Documente obținute de LifeSiteNews.com dezvăluie un îngrijorător model de colaborare a funcționarilor publici cu NARAL („Liga Națională pentru Dreptul la Avort”) pentru a zădărnici eforturile centrelor de consiliere în criza de sarcină.

Citește și Bernard Nathanson, unul din fondatorii N.A.R.A.L: „Mă simt răspunzător pentru 75.000 de avorturi”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel, într-un document de două pagini cu antet oficial, Jodi Finkelstein, președinta filialei NARAL Pro-Choice Maryland, prezintă într-un e-mail adresat președintelui consiliului districtului, Craig Rice, planul NARAL în șapte puncte pentru hărțuirea centrelor de consiliere în criză de sarcină (CPC).

Cele șapte puncte sunt:

1. ”Urmărirea penală a centrelor pentru încălcarea normelor de protecție a consumatorului”, cum ar fi pretinsa practicare a medicinei fără licență.

2. Blocarea dreptului la liberă exprimare a centrelor pro-viață prin interzicerea oricăror anunțuri care încalcă regula „adevărului în publicitate” – așa cum este ea definită de către politicienii democrați și de către grupurile de lobby pro-avort. Președinta Finkelstein declară că „are un excelent exemplu din San Francisco”.

3. Privarea femeilor gravide de posibilitatea de a obține o ecografie gratuită, netrimițându-le la centrele de consiliere. La un nivel minimal, NARAL recomandă ca districtul „să specifice poziția ideologică a centrelor” și „limitele” lor, cum ar fi faptul că aceste centre nu efectuează avorturi.

4. „Refuzarea acordării de fonduri pentru centrele de consiliere în criză de sarcină.”

Iar președinta Finkelstein s-a oferit: „Suntem bucuroși să vă furnizăm o copie a legislației unui district din alt stat care a creat această exigență.”

5. Implicarea districtului într-o „campanie de sensibilizare a opiniei publice” – un efort de propagandă finanțat de la bugetul public împotriva centrelor pro-viață. NARAL consideră că acesta „ar fi un instrument educațional eficient” pentru femeile din district.

6. Crearea unui drept propriu de acțiune pentru femeile care susțin că „au fost prejudiciate” de centrele de consiliere în criză de sarcină, permițându-le să apeleze la instanțele de judecată.

7. „Agenția FDA (The Food and Drug Administration) are reguli clare în privința ecografiilor, reguli care în prezent nu sunt aplicate.”

Traducere și prelucrare: Eugenia Holhos

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button