avort

VIDEO. SUA: rețea de clinici de avort vinde ilegal organe de copii avortați

Un clip postat pe Youtube care arată cum Directorul pentru Servicii Medicale al Planned Parenthood, dr. Deborah Nucatola, discută cu niște potențiali cumpărători despre vânzarea organelor copiilor avortați, a stârnit o furtună în SUA.
Planned Parenthood este cea mai mare rețea de clinici pentru avort din Statele Unite, fiind finanțată, încă din 1970, de statul american. Un miliard de dolari sunt alocați anual de la bugetul SUA pentru această rețea de cinici. Și totuși, se pare că veniturile din bani publici nu le sunt suficiente.
În videoclipul de curând făcut public, o directoare de la Planned Parenthood discută senin despre vânzarea de organe de copii avortați.
„Mulți oameni vor inimi intacte în zilele noastre, caută ceva anume. Unii vor extremitățile inferioare, ceea ce e simplu (de obținut). E ușor. Nu știu ce fac cu ele, bănuiesc că vor mușchi”, spune ea, printre altele.
Directoarea instituției discută apoi prețurile.
„Dacă ar fi să arunc o sumă, aș spune că prețurile variază între 30 de dolari și 100 de dolari, depinde de complexitate și de tot ce implică operația”, spune Nucatola. Multă lume vrea ficat azi, spune directoarea, „dar alții vor inimi intacte”, sau chiar „extremitățile de jos”. O altă ofertă este pentru „emisfere cerebrale”, care sunt mai greu de evacuat intacte în scopul transplantului curativ de celule din creierul bebelușilor avortați.
Traficul de organe umane este delict federal și se pedepsește în SUA cu până la 10 ani de pușcărie și o amendă de 500.000 $.

Dr. Nucatola spune că are loc “o adunare la începutul zilei” pentru a decide ce organe cer clienții și de la ce paciente programate în ziua respectivă se pot obține acestea. Apoi se decide procedura de avort astfel încât respectivele organe să nu fie afectate.

“În acest scop, majoritatea furnizorilor noștri fac procedura cu ajutorul ecografului, ca să știe exact de unde apucă cu forcepsul”, mai spune femeia. “Unii încearcă să schimbe prezentarea fătului, ca să nu fie în vertex (cu capul înainte). Deci, dacă începi să o faci din poziție transversală (cu picioarele înainte)… la ultimul pas poți evacua un calvarium (cap) intact.”

Ea mai adaugă că medicii care fac avortul prin dezmembrarea copilului din pântecle mamei vor decide: “Nu o să zdrobesc aici. O să zdrobesc mai jos sau mai sus și să văd dacă pot scoate totul intact.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O metodă de avort descrisă în video pare a fi una interzisă de legea federală din SUA (avort prin naștere parțială, care se pedepsește cu doi ani de pușcărie și o amendă de 250.000 $). Dr. Nucatola spune: „Am avut 8 cazuri ieri. Știam exact de ce avem nevoie, așa că m-am uitat pe listă și am zis okay, pentru ăsta la 17 săptămâni trebuie să fac dilatare cu 8 laminarii, și la ăsta — știam care erau cazurile cele mai probabile de a ne furniza ce aveam nevoie și am luat deciziile în funcție de aceasta…”

Dr. Deborah Nucatola mai explică în video că, pentru rețeaua de clinici de avort Planned Parenthood, practica vânzării de țesut fetal este profitabilă din mai multe puncte de vedere.  Aceasta deoarece va trebui astfel să plătească mai puțin pentru distrugerea copiilor avortați. Despre „deșeurile biologice” produse în urma avortului, ea spune: „Se duc la firma Stericycle într-o cutie etichetată ca deșeuri patologice. Trebuie etichetate așa, ca să le sterilizeze la abur și apoi să le arunce pur și simplu. Dacă ar fi (etichetate) ca deșeuri biologice, ar fi trimise la incinerare, ceea ce ar adăuga costuri. Nu au decât câteva puncte de incinerare și taxează în plus pentru asta”.

Transcrierea integrală în engleză a videoului se găsește aici.

Urmărește toate videoclipurile publicate până acum în această anchetă, inclusiv în versiune needitată, aici.

Citește și „VIDEO ȘOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămășițele copiilor avortați, vânzând pe piața neagră tot ce e intact

Planned Parenthood a negat acuzațiile, afirmând că videoclipul este editat. Eric Ferrero, vicepreședintele pe comunicare al Planned Parenthood, a afirmat că este vorba doar de donare de țesut, așa cum se practică și în alte clinici.

Răspunsul Planned Parenthood a fost însă rapid contracarat de către cei care au realizat înregistrarea cu camera ascunsă: aceștia au postat pe youtube întregul film, de peste trei ore.
Înregistrarea a provocat un scandal în SUA, inclusiv în rândul candidaților la președinția țării.
Astfel, Senatorul Ted Cruz a descris filmul ca „bolnav” și a cerut Congresului să înceapă o investigație asupra Planned Parenthood.
„Banii contribuabililor nu au ce căuta să finanțeze ogranizații care se ocupă cu uciderea vieților nevinovate, cu atât mai mult a celor care profită de pe urma trupurilor copiilor a căror viață le-au furat. Trebuie să reînnoim eforturile ca Planned Parenthood să nu mai primească un cent din banii publici”, a afirmat el într-o declarație publică.
Un alt senator, Rand Paul, care candidează și el la președinție a fost vehement: „Mă îngrozește lipsa de respect pentru viață pe care am văzut-o. E vremea să luăm atitudine: niciun ban pentru Planned Parenthood!”
Guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal, a anunțat că a demarat o anchetă la nivel statal asupra Planned Parenthood. Organizația plănuiește să deschidă o clinică de avorturi în Louisiana, iar guvernatorul a ordonat Departamentului de Sănătate Publică să înceapă o investigație. Mai mult, acesta a cerut și FBI-ului să se implice.
Planned Parenthood are un buget anual de 1 miliard de dolari.
Urmărește toate videoclipurile publicate până acum în această anchetă, inclusiv în versiune needitată, aici.
Sursa: LifeSiteNews.com
Traducerea și adaptarea: ActiveNews.ro, cu informații suplimentare de la Stiripentruviata.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button