adopţie

Av. Victor Dumitrică: „Sorina prinsă în tentaculele caracatiței PSD” – niciun rezultat al anchetelor

Poate că nu întâmplător PSD Mehedinți a fost prima organizație care și-a afirmat sprijinul pentru Viorica Dăncilă la Alegerile Prezidențiale, după ce anchetele promise în ograda lor au fost trecute sub tăcere de Premierul Dăncilă.

Avocatul Victor Dumitrică, cel care reprezintă în instanță interesele perfect legitime ale familiei Șărmăt, cea care avea prioritate la adopție conform legii, a detaliat pe profiul personal de Facebook „caracatița PSD” din domeniul protecției copilului în județele menționate.

Avocatul Victor Dumitrică a scris:

„Sorina prinsă în tentaculele caracatiței PSD…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • 1. Premierul României – Viorica Dăncilă – Liderul PSD;
  • 2. Avocatul Poporului – Renate Weber – ALDE/PSD;
  • 3. Ministrul Muncii – Marius Budăi – PSD;
  • 3. A.N.P.D.C.A. – Gabriela Coman – PSD;
  • 4. D.G.A.S.P.C. Mehedinți și Dolj – Directori – PSD;
  • 5. C.J. Mehedinți – Aladin Georgescu – PSD;

De la declarații populiste la omerta…

Am văzut cu toții și am fost plăcut surprinși, în zilele imediat următoare „percheziției” de la Baia de Aramă, cum toți cei anterior menționați, mai puțin Președintele C.J. Mehedinți (Aladin Georgescu) și directorii celor două DGASPC-uri implicate, au luat atitudine și, prin discursuri care mai de care mai pompoase, au declarat că vor lua măsuri, că vor ordona anchete și că nimeni dintre cei responsabili nu va scăpa nepedepsit.

Demagogie pură!

După o lună de zile de la acele evenimente de tristă amintire, nu avem niciun rezultat oficial al acestor anchete, nu avem niciun responsabil, dar, mai ales, nu mai avem nicio poziție oficială din partea distinșilor.

Omerta…

Cum ar putea să fie altfel, din moment ce toți aceștia sunt de aceeași parte a baricadei?!

Cum să se tragă la răspundere unii pe alții, din moment ce ani la rând au luptat împreună să acapareze acest sistem, s-au susținut și s-au recompensat reciproc?!

Începând din vârful piramidei și până la baza ei, oamenii au aceeași coloratură politică, iar disciplina de partid primează.

Sperați că, măcar, vor fi trași la răspundere cei mici, de la baza piramidei, cum sunt managerul de caz sau inspectorii DGASPC???

Zadarnic! Ei sunt cei care aduc voturile și racolează electoratul. Întreaga piramidă se sprijină pe ei.

Privind în sus, spre înalții demnitari, aceștia sunt atât de greu de clătinat, încât este deznădăjduitor orice demers ce tinde la demascarea lor.

Poate doar cei de la „Împărăție” să le poată face ceva. Dar și-au intrat în rol atât de bine, încât nu mai deranjează…

Știați că la nivelul Consiliului Județean Mehedinți s-a constituit o comisie de cercetare cu privire la adopția Sorinei?

Și că la ședințele acesteia, ce s-au ținut în săptămâna 24-28 iunie, nu a participat niciun consilier județean PSD?

Și că la aceste ședințe, D.G.A.S.P.C. Mehedinți a trimis pentru a da explicații persoane străine de cazul Sorinei?

În condițiile în care D.G.A.S.P.C. Mehedinți este instituție publică de interes județean cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Județean Mehedinți…

Vă supun atenției două texte de lege din Noul cod penal al României:

Articolul 175 „Funcționar public”

(1) Funcționar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remunerație:

  • a) exercită atribuții și responsabilități, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătorești;
  • b) exercită o funcție de demnitate publică sau o funcție publică de orice natură; (…)

(2) De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autoritățile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

Articolul 267 „Omisiunea sesizării”

(1) Funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. (…)

Și, acum, vă întreb, evident retoric: ce iz are tăcerea asta domnilor funcționari publici???

Am fost și sunt apolitic! Dar cred ca a venit vremea să ne alegem conducătorii dintre oamenii independenți, distinși și demni, de calibru, de anvergură, dintre cei care au făcut carieră și s-au împlinit înainte de a intra în politică și nu după… Avem nevoie de profesioniști, de lideri! Nu de clientelă de partid…

Vă las să reflectați!”


GorjNews: Dăncilă, COMPLICE ȘI TĂINUITOARE în cazul Sorina

Miting la Baia de Aramă și după scoaterea Sorinei din țară: „Sorina, te iubim și nu te părăsim!”

Cătălin Ivan: „România își vinde copiii.” Putem veghea asupra Sorinei: „Vom deschide cont, vom angaja detectivi, ne vom deplasa acolo”

Prima fotografie a Sorinei în SUA. Gabriel Săcărin: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Av. Ioana Constantin a atacat joi adopția Sorinei: „La Tribunalul Bucureşti avem un prieten foarte bun și acesta este legea”

Av. Ioana Constantin: „Trebuia ca fetița să rămână în țară, urmează cercetarea penală”

Av. Ioana Constantin, plângere penală la SIIJ la adresa procurorul Pițurcă, pentru „răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului”

Duminică dimineață Sorina a părăsit România. Familia Șărămăt a aflat aceasta în direct la „Sinteza zilei” de la Antena 3 TV

Av. Ioana Constantin a atacat joi adopția Sorinei: „La Tribunalul Bucureşti avem un prieten foarte bun și acesta este legea”

Av. Ioana Constantin: „Trebuia ca fetița să rămână în țară, urmează cercetarea penală”

Av. Ioana Constantin, plângere penală la SIIJ la adresa procurorul Pițurcă, pentru „răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului”

Duminică dimineață Sorina a părăsit România. Familia Șărămăt a aflat aceasta în direct la „Sinteza zilei” de la Antena 3 TV

Pagina de Facebook a Premierului Dăncilă, inundată de aproape o mie de mesaje pentru Sorina

INCREDIBIL. Ramona Săcărin i-a mințit pe reporteri. Pașaportul Sorinei, obținut ilegal, este la SIIJ

27 iulie: Protest pentru Sorina la Madrid

FOTO. Protest pentru Sorina la Torino: „Nu ne trebuie carte ca să cerem dreptate”

UPDATE: La Slatina s-a decis că Sorina poate părăsi țara. Bogdan Licu atacă decizia

Avocații Ioana Constantin și Gheorghe Piperea se alătură echipei care o apără pe Sorina. Av. Victor Dumitrică: „Încă nu este nimic pierdut”

VIDEO. „România, nu uita: și Sorina e a ta!” Protest pentru Sorina la București

Joi, 18 iulie 2019, procurorul va returna pașaportul Sorinei la Serviciul Pașapoarte Dolj, cu acte ce probează ilegalitățile în emiterea lui

Sorina Matei: Doi ofițeri STS au făcut presiuni pentru a fi eliberat pașaportul Sorinei

Procurorii SIIJ la DGASPC Mehedinți, pentru a audia angajați și a ridica documente

Curtea de Apel București a refuzat eliberarea pașaportului Sorinei. Dacă a fost obținut prin fals, aceasta poate constitui temei pentru revizuirea deciziei de adopție (în sensul anulării ei)

Bogdan Licu despre decizia CSM în cazul procuroarei Pițurcă: „Faptul că nu a fost suspendată nu înseamnă că totul este în regulă”

Bogdan Licu spune că pașaportul Sorinei a fost retras de procurori pe baza unor indicii că nu ar fi fost obținut în mod legal

Neregulile constatate de SIIJ și de Procurorul General al României în cazul de adopție internațională a Sorinei

SIIJ:

Managerul de caz Violeta Morjan de la DGASPC Mehedinți are dosar penal pentru fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată (nu a falsificat doar pretinsa declarație de renunțare la adopție – act de altfel lipsit de orice valoare juridică -, ci si multe documente din dosar). 
https://www.scribd.com/…/Referatul-Ordonan%C5%A3ei-Intocmit…
Procurorului Maria Antoaneta Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova i s-a întocmit dosar penal pentru pentru purtare abuzivă și tot JOI, 11 iulie, CSM decide dacă dă curs cererii SIIJ de excludere a acesteia din magistratură
https://www.stiripesurse.ro/alerta-procurorul-din-cazul-sor…

Procurorul Bogdan Licu:

A trimis marți, 9 iulie 2019, la Curtea de Apel Craiova, argumente suplimentare pentru revocarea integrală a soluției date la recursul soților Săcărin (această cerere a sa se judecă joi, 11 iulie la Craiova). În document, el arată:
https://www.scribd.com/…/Cererea-de-Revizuire-a-Procurorulu…
1. Prin fals în acte, DGASPC Mehedinți a nesocotit grav interesul superior al Sorinei omițând să o informeze pe Mariana Șărămăt, care o creștea pe fată de șapte ani, că procesul de adopție ale Sorinei este considerat deschis și că ea are prioritate la adopția fetiței
2. DGASPC Mehedinți și Curtea de Apel Craiova au acționat ca și cum noua lege a adopției (din 2016) ar fi fost valabilă retroactiv, când de fapt Sorina devenise neadoptabilă încă din 2015. Astfel, Sorina a fost reintrodusă ilegal în Registrul Național pentru Adopție.
3. Procesul de potrivire al copilului cu adoptatorii din SUA a fost insuficient
4. Evaluarea psihologului arată că Sorina este foarte bine dezvoltată intelectual și deci perfect capabilă să-și recunoască propriul interes
5. Sorinei i-a fost încălcat dreptul la viața de familie așa cum este definită aceasta în Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului
https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
6. Curtea de Apel Craiova a încălcat jurisprudența CEDO, care menționează că „…ADOPȚIA înseamnă «GĂSIREA UNEI FAMILII PENTRU UN COPIL, IAR NU A UNUI COPIL PENTRU O FAMILIE»”. 
https://hudoc.echr.coe.int/eng-press?i=003-1035397-1071177

Protestele în cazul Sorina continuă: „Românie, țară dragă, nu ne da copiii-afară!”

Justiția nu schimbă nimic în adopția Sorinei. Procuroarea Maria Pițurcă nu este exclusă din magistratură

Neagotă Minodora, consăteană: „Andreea și Sorina au beneficiat de mai mult decât au avut copiii biologici ai familiei Șărămăt”

Vasile Șărămăt: „Ca să iubești un copil îți trebuie inimă. Nu neapărat situația financiară te ține în viață”

Adelina Șărămăt, cel mai emoționat și profund mesaj către Sorina

Dreptatea lui Solomon, familia Săcărin și familia Șărămăt

SIIJ a întocmit dosar penal și pentru procuroarea Maria Pițurcă, cea care a răpit-o pe Sorina cu mascații de la familia Șărămăt

Violeta Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, urmărită penal pentru un lanț de falsuri în actele de adopție ale Sorinei

Joi, 11 iulie 2019, se judecă: Argumentele pentru care Procurorul General a cerut respingerea recursului familiei Săcărin cu privire la adopția Sorinei

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Domnule avocat Dumitrica, eu va sfatuiesc sa lasati familia Saramat in pace. Procesul s-a incheiat definitiv. Nu le mai dati nu stiu ce sfaturi ca sa mai incerce alte procese unde sa-i reprezentati, numai ca sa mai scoateti niste bani de la ei la fiecare infatisare. Doamna Saramat nu mai are loc de munca ca asistent maternal ca sa va plateasca. Ei tot ce fac acum cum ca o iubesc pe Sorina fac din orgoliu. Daca o iubeau cu adevarat o infiau ca pe cealalta fata. In sfarsit Sorina are o familie minunata care o iubeste neconditionat chiar daca e rroma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button