Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”
Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, a combătut pe Facebook afirmațiile unui ONG care a sărit să apere intervenția cu mascații pentru a o răpi pe Sorina din familie. Ea a explicat de ce judecătorul Cristi Dănileț a mințit când a scris pe Facebook că „s-a pus în executare silita aceasta hotarare [a Curții de Apel Craiova – n.n.], cu organe de la Protectia Copilului, executor judecatoresc si Politie”.
„…Este important sa fie clarificat …cum s-a ajuns ca prin punerea in executare a unui mandat de perchezitie sa se ajunga, in fapt, la executarea silita a unei hotarari judecatoresti civile privind un minor”, spune judecătoarea.
Dana Gârbovan scrie că nu procurorul este cel care execută hotărârile judecătorești, ci executorul, iar un copil nu se „execută” la fel ca un obiect.
Ea acuză că s-a creat confuzie, dezinformare și manipulare și că:
„o mare parte a presei este tributara viziunii subiective pe care o au asupra justitie: daca fapta ce a starnit controverse apartine “celor buni”, “rezistentilor” sau “aparatorilor independentei justitiei” primordiala nu mai este informarea corecta a publicului, ci justificarea actiunilor. Adica exact reteta devenita comuna in trecut si folosita de fiecare data cand se vorbea despre vreun abuz in justitie.
Relevanta in acest sens este pozitia asociatiei VeDem Just, varf de lance al “apararii” justitiei prin reteta amintita mai sus…
Dana Gîrbovan
Dana Gîrbovan menționează faptele:
„Nu executorul judecatoresc, ci chiar procuroarea a „ridicat” si „predat” copila, in urma punerii in executare a unui mandat de perchezitie, nu a unei hotarari judecatoresti.”
Judecătoarea explică apoi ce nu a fost în regulă:
„In primul rand, procedura executarii unei hotari definitive privind minorul este reglementata de Codul de procedura civila, nicidecum de cel de procedura penala. Competenta de a pune in executare o hotarare judecatoreasca in materie civila apartine executorului judecatoresc, nicidecum procurorului.
Un copil, insa, nu este un obiect, un lucru ce sa poata fi „ridicat” si „predat” silit. Un copil este o persoana, si inca una vulnerabila, caruia statul ii recunoaste, pe langa drepturile fundamentale ale omului, si o serie de drepturi specifice, tocmai pentru protejarea integritatii sale fizice si psihice.
Ca atare, legea prevede norme speciale ce se aplica in cazul masurilor privitoare la minori prevazute într-un titlu executoriu, cum sunt stabilirea locuintei minorului, darea in plasament, inapoierea minorului de catre persoana care il tine fara drept, exercitarea dreptului de a avea legaturi personale cu minorul, precum si alte masuri prevazute de lege.
Aceste norme prevad o serie de etape specifice, ce se intind fiecare pe perioade mai lungi de timp (de la 1 la 3 luni) si includ aplicarea de penalitati persoanei la care se afla copilul si care refuza predarea acesteia, consiliere psihologica pentru minorul ce refuza sa il paraseasca pe debitor sau manifesta adversitate fata de creditor, sesizarea parchetului pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti, alte penalitati etc.
In nici o circumstanta insa constrangerea nu se manifesta asupra copilului, ci doar asupra persoanei la care acesta se afla. Din contra, legea interzice in mod categoric exercitarea oricarei presiuni asupra copilului, prevazand in mod expres ca: “Nu este permis niciunei persoane sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea” – art. 910 alin. 4 Cod procedura civila.
TOATE prevederile mentionate au in centru COPILUL pentru ca LEGEA il protejeaza”, spune Dana Gîrbovan.
În continuare, ea se întreabă dacă Sorinei i-au fost respectate aceste drepturi și dacă legea prevede că un mandat de percheziție poate permite inclusiv căutarea și predarea unui copil. Răspunsul îl oferă printr-o întrebare retorică, astfel: „Care mai este atunci sensul reglementarilor din Codul de procedura civila, daca partile au la indemana o cale alternativa, mai scurta, brutala, dar eficienta, cum ar fi perchezitia prin ridicarea de copii minori?”.
Ea recomandă informarea din cât mai multe surse alternative, autoeducarea în privința propriilor drepturi.
„Si, cel mai important, intelegeti ca, atunci cand drepturile fundamentale ale unui om sunt incalcate, libertatea fiecaruia dintre noi este in pericol. Cu cat omul vizat este mai slab, mai vulnerabil, cu atat pericolul este mai mare.
Aparati drepturile celor de langa voi, ridicati-va vocea in apararea celor slabi, pentru ca asa va aparati propria libertate.”
Dana Gîrbovan
O fi întâmplătoare o postare anterioară a lui Cristian Dănileț pe Facebook https: //www.facebook.com/wjlatv/videos/294729504692467/
Traiasca Romania libera de colonistii occidentali
Asta este JUSTITIA romana , ultimul luptător pentru DREPTATE in persoana lui TOADER TUDOREL a fost ALUNGAT, ĂȘTIA de la FACEBOK NU prea cunosc limba română și îi DERANJAZA adevărul, asta este lumea în care trăim, o lume SĂRACA CU DUHUL.
Noi Românii mai suntem în siguranță, când justiția ne furâ copiii și sunt vânduți la ce-i care dau m-ai mult? E strigător la cer, pe noi și pe copiii noștri cine ne apără dacă procurorii taie și spânzurâ după bunul lor plac??? Rușine fac țării oameni ca procuroarea Piturcă și acoliții ei care i-și umple conturile din trafic de carne vie și din alte infracțiuni!!! Rușine, rușine rusine