adopţie

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

DGASPC Mehedinți, care a instrumentat de fapt cazul Sorinei, nu a participat la „extragerea” fetei cu mascații de la domiciliul părinților sociali care o crescuseră timp de șapte ani.

Dar procurorul craiovean Maria Pițurcă a venit la familia Șărămăt acasă, pentru a o prelua pe Sorina, însoțită de experți de la DGASPC Dolj.

Nu este pentru prima dată când DGASPC Dolj se implică în scoaterea unui copil din mediul familial (împotriva tuturor uzanțelor, standardelor și recomandărilor din asistența socială). Un caz anterior instrumentat de ei astfel s-a sfârșit tragic în 2015, când o adolescentă în vârstă de 14 ani s-a sinucis.

Fata, pe nume Cristina, fusese despărțită de femeia care o crescuse ca o mamă timp de 11 ani și sechestrată într-un centru de plasament unde, după trei ani, s-a spânzurat, lăsând un bilet de adio în care scria doar:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Mami, te iubesc!”

Motivul pentru care fata fusese despărțită de Aneta Toma, asistenta maternală, fuseseră niște analize medicale greșite care indicau faptul că femeia ar fi avut o boală contagioasă. Deși a demonstrat cu acte că totul era doar o greșeală, ea nu a mai reușit să o recupereze pe fetița pe care o iubea ca pe propria fiică, informa România TV la acea vreme.

Aneta Toma a mai povestit despre șicanele pe care i le făceau cei de la DGASPC Dolj:

Mi-au spus că masa din bucătărie este prea mică şi am fost nevoită să o schimb. În urma cu doi ani mi-au spus că nu am suficient spaţiu unde să o cresc pe Cristina. 11 ani de zile nu au văzut acest lucru? Fetiţa avea camera ei, iar eu am făcut tot posibilul să îi ofer absolut totul. Am cerut să o primesc în plasament fără bani, dar nici aşa nu au vrut. Îngerul meu s-a sinucis când a aflat că nu mai poate să se reîntoarcă acasă. Sistemul este de vină şi cer să se facă dreptate. Nu vreau să mai păţească şi alţi copii ce a păţit fetiţa mea.”

Citeste mai mult despre acest caz din 2015 de la DGASPC Dolj la Adevrul.ro și Reporterntv.ro

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei din 21 iunie 2017, în care și DGASPC Dolj s-a implicat, găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. de ce si-au luat coada si copii ? sa demonstreze ce ? statu nu mai poate sa-si asigure viitorul ? trebuie sa ajungem pe mana strainilor ? sa plecam cat mai multi din tara ? nu mai e nevoie de taxe si impozite ?

  2. Nu vreau sa fiu rau, dar am intalnit anii trecuti o „distinsa” tanti de la DGASPC si am avut ocazia sa schimb ceva impresii cu ea. Femeia era semi-cretina, mare avocata a testelor Luscher de culoare, cu o familie full PSD si evident, de o incultura crasa (desi era doldora de diplome).

    Asa ca, da, daca astia sunt cei care au grija de copiii nostri, cei care trebuie sa decida ce se intampla cu ei, imi e tare teama ca poporul asta a belit-o din start. Cata vreme vom avea acolo imbecili sadea ca tantica asta, nu poate merge nimic bine, punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button