adopţietrafic de persoane

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Gelu Vișan, fost lider PMP și fost membru al Parlamentului României, a scris pe Facebook despre posibilele ramificații – îngrijorătoare – ale cazului Sorina. Redăm integral postarea sa din 28 iunie:

„Domnu’ Gabi din Rețea. 

“Ia spuneți, domnu’ Gabi și doamna Ramona”, se adresa ieri seară în văzul unei țări întregi un moderator de televiziune locală, într-o emisiune planificată, regizată milimetric, menită să le spele imaginea mult șifonată( eu zic-puțin) a domnului Gabi și soției. Îl știu bine pe Cosmin Gagiu, am fost invitat la multe emisiuni moderate de el, am vorbit de multe ori de toate, știu relațiile pe care le are cu toți politicienii și “lumea” din Craiova. “Sigur” emisiunea nu avea nici o legătură cu partenerii lu’ domnu Gabi, doar că abordarea familiară l-a trădat, domnu Gabi’ venise la emisiune ca șef, dar a dat nas-în-nas( prin telefon) cu Sorina Matei și Mihai Gâdea, plus cetățenii revoltați. Drept e că Sorina a sunat de o sută patruzeci de ori(!) până a intrat, iar “ Mihai- așa i se adresa, ce le știe domnu Gabi-asta e de la ei din America nu voia să-și încheie propria emisiune până nu-l bagă. Nu-l certați pe Cosmin, că n’avea ce face. 

Există gesturi în comportamentul fiecăruia, în care, din cauza presiunii, mai ales în studio, te dai de gol. “ Domnu Gabi” se ducea din cinci în cinci minute nu știu unde, la WC, să fumeze sau să primească instrucțiuni, semn că cine-l trimisese îi spunea să se comporte ca la el acasă. Când reintra, fără explicații, scuze sau introducere din partea lu’ domnu’ Cosmin, îi mai scăpa câte-un cot colaboratoarei de adopție, soția domniei sale, “ doamna Ramona”. Domnu’ Gabi și astăzi a comis-o: când a intrat la audieri, a venit cu “ doamna Ramona” de mână, să vadă lumea, iar când a intrat pe ușă, a lăsat-o din mână și a intrat primul, ca orice oltean care este “cruce”. Când a ieșit, doamna Ramona a zis să-l întrebe lumea pe domnu’ Gabi, recunoscând că el este “ Creierul” afacerii. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Despre un alt gest al său vreau însă să vorbesc. În emisiune, la un moment dat, domnu’ Gabi și-a pus ochelarii pe cap, așa cum pun unii care merg la terasă “ Raibanii” să vadă lumea că ‘au cu ce. Iar eu am avut un șoc, motiv pentru care mă suii iar în mașină de la București că dor’ venisem cu doișpe’ ore înainte și mă pornii din nou la Craiova. Pusăi mâna pe telefon și sunai vreo doi prieteni, dar la ăștia ajunsăi prea târziu, că între timp îi lovise amnezia lu’ Omerta. Și oricum a intrat ‘ benga cu telefoanele astea, nimeni nu mai vorbește la telefon despre nimic. Ca să poți să vorbești, te sui în mașină și te vezi cu omu’ față/n față, iar telefonul îl lași dracu în mașină, în sertar, sau îl dai unui prieten să se dea cu el prin oraș, ca cu’( cacofonie intenționatâ) animalul de companie care te mușcă când turbează…
V-am spus și repet, poate nu a înțeles DIICOTUL și Crima Organizată, și aș putea să exemplific puțin, dar “nu e bine, domnu chestor’ “ -să zicem- Nicolescu, adică cel mai longeviv( nouăsprezece ani) șef de poliție din România( mare performanță): 

În cazul Sorinei, nu e vorba de nici o Adopție!

E vorba de o afacere a unei Rețele, fix aceeași care a umplut Craiova de Droguri, care controlează afacerile cu Cardurile și traficul de fete! 
Măi băieți de la DIICOT, Crimă Organizată și SRI, pricepeți sau trebuie să vă desenez ca în 2008? 

Și voi știți numele, și eu le știu. Dar cred că e mai sănătos să vă luați frumușel de mânuță și să vă duceți de bunăvoie la doamna Iorga Morar și să spuneți exact care e Rețeaua! 

Altfel sunteți complici!

Că în afacerea vânzării-cumpărării Sorinei s-au băgat judecători-procurori, avocații “băieților”, nu e nimic nou, sunt băgați toți și în mușamalizarea celorlalte. Doar că procurăreasa s-a dat de gol și e gata să arunce Rețeaua în aer. 

Că tot veni vorba de complici: Dacă pică “domnu Gabi”, și mai e un pic, un picuț, îl știți bine că nu rezistă la presiuni și spune tot. 

Că tot vorbirăm de gestu’ cu ochelarii care-l dădu de gol pe domnu’ Gabi. Lăsând la o parte ‘faza cu “ Raibanii”, pentru prima dată l-am văzut pe craiovenul nostru fără ochelari și…l-am recunoscut. Craiova e mică, lucru care m-a costat mult în viață, bașca era să mă coste de vreo doo’ ori chiar viața, când m’ am luat de aceiași mafioți, fix în Iunie 2008. 

Domnu Gabi’, Americanu nostru, are o istorie bogată în Craiova, și ca nu cumva să mă înșel, iar fusăi la Craiova, da de data asta avusăi grijă să fiu și văzut, și stătui de taină cu un prieten comun, în stradă, așa, ca’ la o juma’ de oră’ în crăpătu’al mare de căldură. 

Cine e de fapt domnu’ Gabi- Americanu’? 
Cum zicea Răzvan Savaliuc aseară? 
E dubios! ‘Are ochi, Răzvan! 

Da’ să revenim. Cine e de fapt domnu’ Gabi, de promite mașină nouă, marcă la alegere, la avocatu’ care-i câștigă adopția? (Noroc că maestrul (mă scăpai?) l-a refuzat, și i-a spus din prima că nu se bagă în mizerii. Las’ că s-au băgat judecători, procurori, și…toată lumea.) 
Bună întrebare.”

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button