adopţie

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Victor Dumitrică, avocatul soților Șărămăt, care au fost familia de plasament a Sorinei timp de șapte ani, îi reproșează Gabrielei Coman, șefa adopțiilor din România (foto), că acoperă ilegalitățile făcute de DGASPC Mehedinți în ceea ce privește adopția internațională a Sorinei. Redăm integral mai jos postarea lui de pe Facebook.

„Stau și aștept! De o săptămână! Să faceți ceva. Să vă asumați răspunderea! Să recunoașteți ce ați făcut! Sau, dacă nu, să ne arătați înscrisuri din care să rezulte că Familia Șărămăt a greșit și voi aveți dreptate!

Ce mai faceți Doamna Coman?! Au trecut 5 zile de când am vorbit în direct la „IrealitateaTV”. V-ați lăudat că aveți tot dosarul de adopție al Sorinei și că o să ne demonstrați că ăștia de la DAGSPC Mehedinți au fost niște profesioniști.
Nu ați făcut nimic. Și nu o să faceți nimic.

Hai sa mai intrăm în direct! Am niște întrebări să vă adresez:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

1. Unde e cererea depusă de soții Șărămăt în anul 2013 la DAGSPC Mehedinți prin care au solicitat adopția celor două minore Andreea și Sorina?

Ați scos-o din dosarul de adopție al Andreei! Dumneavoastră sau ăștia pe care îi apărați de la DAGSPC Mehedinți!

Cum e posibil să existe un dosar de adopție fără cerere din partea familiei adoptatoare? La dosarul de adopție al Andreei, actualmente, nu există o astfel de cerere din partea soților Șărămăt.

Știți de ce?! Pentru că a fost scoasă intenționat de cei care aveau acces la dosar(în arhiva DAGSPC Mehedinți), să poată să susțină sus și tare ca soții Șărămăt nu au dorit să o adopte pe Sorina și că ei au procedat corect!

2. Dacă au avut loc 16 vizite de potrivire, așa cum susține sus și tare Săcărin Gabriel, de ce ați întocmit numai 8 rapoarte?!

3. Dacă în toate cele 8 rapoarte ăștia de la DAGSPC Mehedinți au consemnat ca Sorina nu se potrivește cu familia Săcărin, că nu s-a implicat în activități, că nu s-a jucat, că nu a relaționat în niciun fel, apropierea fiind un eșec, de ce ați continuat procesul de adopție?

4. De ce la toate termenele de judecată ce au avut loc la Tribunalul Mehedinți și Curtea de Apel Craiova juriștii Direcției și ai Autorității veneau împreună cu soții Săcărin (Când aceștia au participat la ședințe) și cu avocatul lor?

5. De ce motivele de apel formulate împotriva hotărârii judecătorești de respingere a adopției de către Direcție și Autoritate au un conținut și o așezare în pagină aproape identică cu cele ale soților Săcărin?

6. De ce plângerile penale formulate de Direcție și Autoritate au un conținut identic cu cea depusă de soții Săcărin împotriva familiei Șărămăt și au fost depuse la parchet în aceeași perioadă?

7. De ce i-ați încetat contractul de muncă Marianei Șărămăt pe repede înainte, fără o cercetare disciplinară corectă, derulată conform dispozițiilor legale ale Codului Muncii? De ce nu i-ați dat măcar posibilitatea să își angajeze un avocat și să studieze dosarul de cercetare disciplinară? Vă grăbeați să depuneți plângerile penale? Sau soții Săcărin se grăbeau și doreau să invoce faptul ca ȘĂRĂMĂT Mariana a pierdut calitatea de asistent maternal?

8. De ce nu ne arătați înscrisuri din care să rezulte că soții Șărămăt au fost informați în mod complet cu privire la adopția Sorinei și la drepturile lor în legătură cu această adopție?

9. Ziceați că aveți înscrisuri întocmite conform art. 30 si 31 din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției. De ce nu ni le arătați?

Vă spun eu de ce! Că singurul înscris pe care îl aveți este un Plan individualizat de protecție „nr. 303”, în cuprinsul căruia semnătura Doamnei Șărămăt Mariana a fost contrafăcută, iar datele au fost falsificate grosolan!!! Nu se mai stie daca este 04.04./05.05./07.07. sau 09.09.2017…

Dacă aveți curaj și sunteți nevinovați, arătați-ne acest înscris!

10. De ce susțineți ca soții Șărămăt nu obținuseră atestatul de familie adoptatoare? Puteau să îl obțină de la o instituție privată? I-ați sprijinit dumneavoastră în acest demers, așa cum vă obliga legea, sau, din contră, le-ați îngrădit acest drept pe motiv că Sorina este în proces de potrivire cu familia Săcărin? Ce legătură avea una cu cealaltă?

11. De ce dezinformați opinia publică și susțineți ca Șărămăt Mariana a refuzat să vă dea copilul? De ce nu recunoașteți că pe data de 20 si 21 mai 2019 ați trimis la domiciliul acesteia 2 angajați ai DAGSPC Mehedinți și 4 autospeciale de poliție, ocazie în care ați fost primiți în curte și ați constatat nemijlocit ca Sorina nu vrea sa plece? De ce nu recunoașteți că tot atunci Șărămăt Mariana v-a cerut să veniți cu un executor judecătoresc?

12. !!! De ce mințiți opinia publică și vă faceți că nu știați că trebuia să apelați atât dvs. – Direcția cât și soții Sacarin la serviciile unui executor judecătoresc? De ce ascundeți faptul că există o hotărâre judecătorească recentă a Tribunalului Mehedinți prin care această instanță v-a adus la cunoștință că pentru executarea deciziei definitive prin care s-a încuviințat adopția Sorinei trebuie sa mergeți la un executor asa cum impun prevederile art. 90 din Legea nr. 273/2004?

13. De ce nu v-ați sesizat și nu ați solicitat instanței să dispună plasamentul Sorinei în regim de urgență în urma evenimentelor din 21.06.2019, când părinții acesteia, soții Săcărin, au pus-o într-un pericol iminent, pericol care s-a și consumat, minora fiind supusă unor tratamente inumane, în urma înțelegerii frauduloase pe care au făcut-o cu Procurorul Pițurcă și angajații DAGSPC Mehedinți, venind împreună însoțiți de zeci de mascați să o tortureze în ultimul hal? Considerați că, deși au fost de acord cu aplicarea unor asemenea tratamente Sorinei, nu trebuie decăzuți din drepturile părintești?

Vă rog să îmi scuzați limbajul, dar imi e lehamite de voi…

Dacă erați profesioniști nu se ajungea aici, la torturarea Sorinei…”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

8 Comments

 1. Dl avocat , in opinia mea , a pus toate intrebarile de bun simt din care rezulta clar ca acolo este ceva putred . Dar pe langa toate acestea , ma intreb , daca tot ii doresc asa de mult binele Sorinei , familia adoptatoare , nu s au gandit ca un copil de varsta ei , se poate adappta mei greu sau de loc , mai ales ca este vorba si de invatarea unei limbi necunoscuta ei ? Nu inteleg incapatanarea familiei adoptatoare in a o adopta pe ea , pe Sorina , un copil care i a respins de prima dau si apoi in celelalte intalniri ? Cum s au gandit ca poti sa ai o relatie cu un copil care te a respins de prima data ? Aceea nu mai poate fi o relatie filiala , va fi una de frica si teama . Imi doresc sa se termine calvarul acestei copile si sa ramana acolo unde este iubita cu adevarat .

 2. Sper ca Justiția sa vadă diferența enorma între ce ii poate oferi din punct de vedere al formarii ei sufletești, intelectuale și a demnității umane, familia adoptiva(soții Sacarin) în raport cu fățărnica familie a fostei asistente maternale.
  Sper ca în curând Sorina sa lase în urma micimea „argumentelor” speculative și șantajul sentimental practicat de familia pentru care a fost doar o afacere, și sa fie lăsată sa plece împreună cu familia al cărei nume deja îl poarta, spre o viata demna și frumoasa, asa cum merita cea care era înjosita cu apelativul „țigancă nebuna”.

  1. Unde e garantia, ca in America ii va merge mai bine si nu va fi pusa in situatii de discriminare, atita timp cit Sacarinii au copii mici si ei? De ce sau facut atitea ilegalitati in acest proces de adoptie,daca nu este nimic ascuns la mijloc? Sti cumva citi copii au fost adoptati in SUA ptr.o „viata mai buna” si au fost nenorociti si chiar omoriti? Unde e certitudinea da Sorinei ii va fi mai bine in SUA? De povesti nemuritoare sint satula!

  2. Viata demna si frumoasa?..unde?..intr-o tara unde din senin poti fi mitraliat pe strada ..la scoala sau intr-un supermarket?..doamna draga lasa manipularea asta de 2 bani..nu tine…bati cimpii!

   1. Domnu’ Bibi, aveti dreptate, decat mitraliata in State, mai bine mitraliata de microbi in spitalele romanesti sau de proxenetii Mehedintilor si ai Olteniei… Hai macar sa fim un pic patrioti in mitralierea asta, ca a noastra e mai frumoasa. Votez cu dstra la anu daca candidati!

 3. Domnule avocat prin acest caz de adoptie v ati sustinut in toata valoarea lui,doctoratul in avocatura, cu argumente,cu inscrisuri,cu documente,cu trimitere la toate institutiile statului implicate dubios in acest caz; imi doresc sa aibe un real ecou semnalele dvs asupra a tot ce este putred in institutiile statului; imi doresc doar sa triumfe adevarul,transparenta sa fie evidenta si cazul sa fie solutionat corect! Va compatimesc in acelasi timp pentru munca titanica pe care trebuie s o prestati in continuare pentru incununarea cu succes in acest caz ,simplu la prima vedere dar foarte complicat si mai ales f oarte dubios!

 4. Este asa de trist că autoritățile române își bat joc de suflete nevinovate,copiii lipsiți de apărare în fața unui sistem bolnav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button