adopţie

Av. Victor Dumitrică despre Cazul Sorina: „Eu știu că soții Șărămăt au dreptate. Am văzut-o pe Sorina cât de fericită era în sânul acestei familii”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Avocatul soților Șărămăt vorbește pe larg despre adopția forțată a Sorinei Lucan de către o familie de români din New York. Prin fals în acte și minciună, s-a încălcat dreptului de prioritate la adopție al familiei de plasament (familia Șărămăt din Baia de Aramă), iar autoritățile statului român au răpit în mod ilegal fetița din căminul pe care familia de plasament i-l oferea de șapte ani.

Între timp, chiar dacă fetița a fost scoasă din țară, procesul de anulare a adopției își urmează cursul în justiția română. Avocatul Victor Dumitrică spune că pentru el, personal, acesta a devenit un caz de conștiință. Spune că românii sunt oameni buni, care se sacrifică pentru a-i sprijini pe alții și de aceea au dreptul să vadă adevărul. Deși consideră Cazul Sorina drept „o cicatrice urâtă pe obrazul justiției române”, el spune că nu și-a pierdut încrederea în justiția română.


Domnule avocat, ce gânduri aveți în legătură cu părăsirea țării de către Sorina alături de soții Săcărin și ce impresie v-a făcut prima fotografie de la aeroport publicată de aceștia?

Lucrurile erau deja stabilite. Procedurile finalizate. Era deja prea târziu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Soții Șărămăt formulaseră plângeri penale încă de la începutul anului 2018, în cuprinsul cărora sesizaseră toate ilegalitățile care au fost descoperite ulterior în dosarul penal de la S.I.I.J. Erau nereguli clare ca lumina zilei. Nimeni nu a vrut să facă nimic. Rând pe rând, D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți au clasat aceste dosare. Dacă s-ar fi încercat aflarea adevărului în cadrul acestor dosare, nu ajungeam unde suntem azi. Sorina ar fi fost încă în sânul familiei, de unde nu a dorit niciodată să plece.

Îmi aduc aminte o întâmplare petrecută la I.P.J. Mehedinți cu ocazia audierii Marianei Șărămăt într-unul din aceste dosare. După ce îi ia declarație, organul de cercetare penală, comisar șef de poliție, ne zice: „Nu aveți nicio șansă cu americanii! Dar eu, totuși, vă doresc succes…” Vă dați seama?! Ăsta era cel de la care așteptam noi dreptatea… Ulterior l-am văzut la așa-zisa percheziție, când a fost luată Sorina…

Cât despre fotografia din aeroport, ce pot să spun?! Înfățișează trei oameni stingheri. Între care nu există absolut nicio conexiune. Nu spun mai multe.

Cum vă explicați rapiditatea cu care s-a obținut viza pentru copil peste weekend?

Vedeți dumneavoastră, statul american este recunoscut pentru faptul că își sprijină cu adevărat cetățenii. În schimb, statul român nu mișcă un deget pentru noi. Ba chiar din contră… Vedeți cazul Cameliei Smicală. Ce a făcut Statul Român pentru această mamă și copiii săi? Un caz care putea fi soluționat elegant, la nivel diplomatic. Dar, după cum spuneam, noi, românii, am fost abandonați de autoritățile statului nostru.

Ar fi putut procurorii să mai rețină pașaportul fetei pentru o vreme?

Cumva, consider că am răspuns la această întrebare. Celor care instrumentează acum dosarul la S.I.I.J. nu li se poate reproșa nimic. Dacă colegii dumnealor de la unitățile de parchet menționate anterior și-ar fi făcut treaba, nu eram astăzi aici.

Este adevărat că luni, 22 iulie 2019, a doua zi după plecarea din țară, legea ar fi obligat-o pe Ramona Săcărin să o supună pe fetiță unei evaluări? Dacă da, ce fel de evaluare și ce ar fi putut descoperi aceasta?

Faptul că Sorina a suferit o traumă este evident pentru oricine a văzut imaginile de la „percheziția groazei”, cum îmi place mie să-i zic. Dar o evaluare obiectivă nu s-a făcut. A fost dusă la o clinică privată în Mun. Craiova, la niște „profesioniști”. Au fost audiați în dosarul de la S.I.I.J. Au spus că Sorina era ok. Vă dați seama? A doua zi după percheziție. Și, mai mult, au spus că îi zicea Andreei, surioarei ei, „colega mea de bancă”. Mulți și-au vândut sufletul în cazul ăsta.

(interviul continuă mai jos)

Credeți că ar fi putut Procurorul General să facă mai mult și mai repede în acest caz? Ce anume?

Acțiunile Procurorului General au fost făcute în pripă. Nefundamentate juridic. Au avut 2-3 pagini fiecare. S-au depus ulterior precizări ale acestor acțiuni, este adevărat, dar procedura este una foarte strictă în cazul căilor extraordinare de atac. Nu merge așa. Aparent, este de apreciat că a avut o reacție. Dar legea îl obliga să apere interesele minorilor. Nu mai cred în forme fără fond.

Este adevărat că Sorina a devenit automat cetățean american din momentul în care a fost admisă pe teritoriul SUA, așa cum pretinde Gabriel Săcărin? De ce credeți că a insistat pe acest aspect, că doar Sorina are și cetățenia română?

Soții Săcărin au cetățenie americană. Hotărârea de încuviințare a adopției o face pe Sorina fiica lor. E normal să primească automat cetățenia. Au insistat mereu cu această cetățenie, pentru că Ambasada S.U.A. la București i-a sprijinit foarte mult. Au pus o presiune enormă pe A.N.P.D.C.A. si D.G.A.S.P.C.. Îmi aduc aminte că am fost în audiență la Directorul D.G.A.S.P.C. Mehedinți. Omul mi-a recunoscut că erau disperați. Erau de o lună în control în urma unei sesizări a ambasadei. Pe cazul Sorinei.

Cam ce ar mai fi de zis?! Vom vedea dacă Sorina a primit cetățenie americană în baza unei hotărâri judecătorești pronunțate în baza unor înscrisuri false.

Ce acțiuni mai sunt pe rol în justiție în acest moment și cu ce șanse?

În primul rând, este acțiunea formulată de către Soții Șărămăt privind constatarea nulității adopției. Cauza e înregistrată pe rolul Tribunalului București. În primă instanță.

Dacă nu erau șanse, nu mai eram angajat în cauză. Nu m-am angajat niciodată într-o cauză în care nu cred. Mulțumesc lui Dumnezeu, am avut întotdeauna de lucru. Nu îmi trebuie dosare. Dar, vedeți, fiind de la început în cauza aceasta, știu acum tot, toate falsurile și toate neregulile. Nu mai pot să renunț. Nu mă lasă conștiința.

Apoi, mai este dosarul penal de la S.I.I.J., unde au fost confirmate falsurile despre care tot vorbesc. Este evident că cei responsabili, în principal funcționari ai D.G.A.S.P.C. Mehedinți, vor fi trimiși în judecată.

Cum mai pot fi efectuate cercetările în acest caz după plecarea principalilor implicați?

Nu aș putea spune ca Soții Săcărin sunt principalii implicați. Dar pot să spun ca sunt principalii beneficiari ai tuturor ilegalităților din dosarul adopției Sorinei. Prezența dumnealor chiar nu e necesară. Înscrisurile false sunt aici, la noi, în România, în dosarele de la Tribunalul Mehedinți. Dosare care au fost solicitate acum de Tribunalul București.

Dacă se reușește anularea adopției internaționale în justiția din România, ce șanse sunt de a recupera copilul din SUA?

Vedeți, așa cum am spus anterior, dacă se va constata nulitatea adopției, pentru motivele invocate de noi, adică vicierea procedurii de adopție prin întocmirea de înscrisuri false, înseamnă că Sorina a obținut neîntemeiat cetățenia americană, caz în care ajungem la „cheremul” autorităților statului român. Vor face ceva să îndrepte lucrurile? Să o aducă în țară așa cum ar fi normal? Rămâne de văzut!

anchetă Reuters dezvăluia în 2013 că SUA nu are un organism menit să supervizeze adopțiile internaționale și că Departamentul de Stat SUA este singura autoritate care deține statistici legate de adopțiile internaționale, dar refuză să le facă publice. Nici ANPDCA/ANDPDCA nu a precizat cu cine vor colabora/colaborează pentru așa-zisul follow-up din următorii doi ani. În ce fel ar putea fi monitorizată, oficial sau neoficial, adopția Sorinei în SUA?

Din 2013 până în prezent a trecut mult timp. S-au schimbat multe. Majoritatea în bine. Nu și la noi, însă. Statul român nu monitorizează nimic. Orice ne-ar spune nouă Președintele A.N.(D.)P.D.C.A. Fostul sau actualul. Întotdeauna le-am cerut dovezi ale monitorizării, dar niciodată nu au fost în măsură să prezinte astfel de dovezi. Nici nouă, nici procurorilor. Gogoși, ca să spun așa, eufemistic.

Vedeți, am crezut că, acum, după schimbarea guvernului și înlocuirea aferentă a conducătorilor principalelor autorități, inclusiv A.N.D.P.D.C.A, această instituție își va asuma greșelile trecutului și va încerca să schimbe lucrurile. Din contra, îi protejează pe cei din trecut și încearcă să acopere în continuare neregulile. Vorba artistului: „vechile fotolii noi”.

Există ceva în legea românească a adopției sau în normele ei de aplicare care a permis situația actuală a Sorinei?

Nu! Clar, nu! Legislația statului român privind adopțiile nu e perfectă. Nicio lege nu e perfectă. Orice lege este perfectibilă. Dar, vedeți, „în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă”, că să zic așa. Oricât de bună ar fi o lege, dacă cei chemați să o pună în aplicare sunt necalificați, corupți, meschini și așa mai departe, rezultatul nu poate fi decât un abuz sau o nedreptate.

Dacă îl luați pe fiecare funcționar în parte din cadrul D.G.A.S.P.C. Mehedinți, veți vedea ce înseamnă cu adevărat nepotismul. Eu îi știu pe toți. Prefer să tac. Dacă s-ar face o anchetă jurnalistică temeinică, ar fi un spectacol. Ce caracatiță cu tentacule în politică, administrație, justiție, afaceri s-ar descoperi! Și ei știu că eu știu. Amuzant.

Dumneavoastră, personal, ce îmbunătățiri ați vedea la legea românească a adopțiilor?

Nu mă pot pronunța. Nu încă. Deocamdată mă rezum la îndeplinirea profesiei de avocat și atât. Cert este că, atunci când se elaborează un proiect de lege atât de important, dacă nu sunt consultați avocați de renume, cu experiență în ramura de drept respectivă, acela va fi un eșec.

De cât timp lucrați la cazul Sorina, ce înseamnă el pentru dumneavoastră și în ce fel v-a influențat sau afectat în plan personal? Ce vă mână la luptă în continuare?

Am fost angajat în aprilie 2018, dacă nu mă înșel. Pentru mine a fost o provocare, un domeniu nou, eu fiind specializat în drept penal. Ulterior, lucrurile au luat o turnură la care, sincer, nu mă așteptam și am ajuns unde suntem azi. Nu îmi pare rău și nu regret nimic. Mai ales ca nu am fost singur. Am cerut ajutor unor specialiști, al căror nume nu îl pot dezvălui, dar cărora le mulțumesc! Pentru că ar fi fost foarte greu de unul singur.

Eu știu că soții Șărămăt au dreptate. Că au fost de bună credință. Îi cunosc. Am văzut-o pe Sorina cât de fericită era în sânul acestei familii. Nu am îndoieli!

În plan personal, îmi aduc aminte o întâmplare petrecută după percheziție și după ce a izbucnit scandalul în mass-media. Eram la masă cu fosta mea soție și fiica noastră și parcurgeam din mesajele primite pe Facebook de la toți acești oameni care se identificau cu drama Sorinei sau erau pur și simplu revoltați. Multe mesaje cutremurătoare… majoritatea scrise de oameni care au crescut în centre de plasament. Câtă suferință am simțit atunci! Am răbufnit. Am plâns teribil… Noi, românii, suntem oameni buni. Am văzut oameni care nu au nimic, pentru că oferă tot. Oameni simpli cu inima de aur. Nu ai cum sa rămâi impasibil.

Poate că asta mă mână în luptă în continuare. Toate aceste mesaje și gânduri. Cum aș putea să renunț?! Să îi dezamăgesc pe acești oameni?! Ei au dreptul să vadă Adevărul. Nu pot să renunț.

(interviul continuă mai jos)

Avocatul Victor Dumitrică și Vasile Șărămăt, cel căruia Sorina îi spunea de șapte ani „Tati”

Vă rog să încercați să dați un răspuns la următoarea problemă: Unii români consideră că familia Șărămăt a ținut-o pe Sorina pentru banii pe care îi primea soția ca asistent maternal. Această opinie persistă și acum, când este evident că familia Șărămăt dorește să o adopte pe Sorina și, mai mult, cheltuie foarte mulți bani și investește foarte mult timp în încercarea de a anula adopția internațională și de a o adopta ei. Cum credeți că a apărut opinia că interesul familiei Șărămăt pentru Sorina a fost unul material și de ce credeți că nu dispare această opinie în fața evidențelor de azi?

Cei care au lansat ideea asta știu că Familia Șărămăt are dreptate. Că soții Șărămăt au pierdut pe nedrept unul dintre copiii lor: pe Sorina. Că oamenii ăștia au o situație materială bună. Că mai au o fiică adoptată. Pe Andreea, surioara Sorinei. Dar trebuia sa facă ceva. Așa li se dictase de la „împărăție”. Și au decis să îi ponegrească.

Este un interviu foarte frumos dat de Gabriela Firea, Primarul Capitalei, fix pe acest subiect. Demonstrează dumneaei acolo ce sume mizere de bani primesc asistenții maternali și faptul că astfel de sume sunt insuficiente pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil.

Nu mai este nimic de demonstrat din această perspectivă.

Ce proces v-au intentat soții Săcărin și ce șanse au? 

Mi-au făcut plângere penală pentru hărțuire și compromiterea intereselor justiției. O bagatelă. Un șantaj ieftin. Sunt consiliați prost. Parcă eu stau de ei. Nu mă interesează. Se vede că nu mă cunosc. Eu stau prin parchete și instanțe de 10 ani de zile neîntrerupt. Asta fac. Asta e viața mea. Nu mă pot învinge cu armele mele.

Dar, când nu poți să cumperi un om, încerci să îl înlături altfel. Să știți că, în ciuda tuturor războaielor pe care le-am purtat și în ciuda tuturor dezamăgirilor, eu nu mi-am pierdut încrederea în justiție.

Ați sugerat pe Facebook că adopția Sorinei ar fi fost un caz de trafic la nivel foarte înalt? Doriți să comentați, explicați aceste alegații?

Nu am spus asta. Nu am spus că e un caz de „trafic” la nivel înalt. Am spus că soarta ei a fost pecetluită încă din 2016. Și așa este, cum am spus eu. Gândiți-vă că fotografia Sorinei din pașaportul cu care a părăsit România în 2019 este făcută în 2016, chiar de către familia Șărămăt.

Sorina este o cicatrice urâtă pe obrazul justiției române. Sistemul luptă din răsputeri să dea o aparență de legalitate la ceea ce am văzut cu toții. Lucrurile acum se mișcă greu. Asta se dorește. Un foc mocnit. Care se va stinge în final, când lumea are să uite de Sorina.


Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Din procesul verbal al unui executor. Părerea Sorinei despre familia din America: „Îi urăsc, că vor să mă ia de la mami și de la tati”

Update VIDEO. În România au loc adopții forțate. Sorina a fost luată cu forța de acasă pentru a fi trimisă în SUA împotriva voinței ei

Alt VIDEO șocant cu răpirea Sorinei din familie

Observator.tv: Nouă filmare șocantă în care procurorul Maria Pițurcă o agresează pe Sorina

Rareș Bogdan: „O decizie nedreaptă a unui judecător. Pare o adevărată MAFIE. Statul a înnebunit de tot! Polițiști cu veste antiglonț pentru a lua pe sus un copil speriat?”

Gabriela Firea: „Să smulgi cu autoritățile statului un copil de 8 ani de lângă persoana care o crește de la 1 an este crimă! Acest copil trebuia întrebat!”

Dep. Florica Cherecheș despre răpirea Sorinei: „Sunt o susținătoare a adopției, dar nu pot să accept acest mod brutal de a forța un copil”

VIDEO. În România au loc adopții forțate. „Mami, se poate să mă fure și pe mine?”

Alexandra Nadane: „Care sunt marile probleme care-i împiedică pe români să se preocupe de Mihai și Maria Smicală sau de Sorina? Sute de oameni au protestat. Ar trebui să fim milioane”

Protest la Baia de Aramă. TOATE actele din dosarul SORINEI au fost FALSIFICATE, inclusiv SEMNĂTURA Marianei Șărămăt pe așa-zisa renunțare la adopție

CSM a primit verdictul Inspecției Judiciare: Procuroarea Maria Pițurcă a încălcat legea și a agresat-o fizic și psihic pe Sorina

Dreptatea lui Solomon, familia Săcărin și familia Șărămăt

Violeta Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, urmărită penal pentru un lanț de falsuri în actele de adopție ale Sorinei

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat în răpirea Sorinei, s-a confruntat cu două sinucideri, una a unei fete despărțite de asistentul maternal

Av. Toni Neacșu: Mandatul de percheziție nu permitea ridicarea Sorinei. ONG depune plângere penală și cere excluderea procuroarei din magistratură

Av. Ioana Constantin, plângere penală la SIIJ la adresa procurorul Pițurcă, pentru „răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului”

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Vasile Șărămăt: „Ca să iubești un copil îți trebuie inimă. Nu neapărat situația financiară te ține în viață”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?


Neregulile constatate de SIIJ și de Procurorul General al României în cazul de adopție internațională a Sorinei

SIIJ:

– Managerul de caz Violeta Morjan de la DGASPC Mehedinți are dosar penal pentru fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată (nu a falsificat doar pretinsa declarație de renunțare la adopție – act de altfel lipsit de orice valoare juridică -, ci si multe documente din dosar). 
https://www.scribd.com/…/Referatul-Ordonan%C5%A3ei-Intocmit…
– Procurorului Maria Antoaneta Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova i s-a întocmit dosar penal pentru pentru purtare abuzivă și tot JOI, 11 iulie, CSM decide dacă dă curs cererii SIIJ de excludere a acesteia din magistratură
https://www.stiripesurse.ro/alerta-procurorul-din-cazul-sor…

Procurorul General Bogdan Licu:

A trimis marți, 9 iulie 2019, la Curtea de Apel Craiova, argumente suplimentare pentru revocarea integrală a soluției date la recursul soților Săcărin (această cerere a sa se judecă joi, 11 iulie la Craiova). În document, el arată:
https://www.scribd.com/…/Cererea-de-Revizuire-a-Procurorulu…
1. Prin fals în acte, DGASPC Mehedinți a nesocotit grav interesul superior al Sorinei omițând să o informeze pe Mariana Șărămăt, care o creștea pe fată de șapte ani, că procesul de adopție ale Sorinei este considerat deschis și că ea are prioritate la adopția fetiței
2. DGASPC Mehedinți și Curtea de Apel Craiova au acționat ca și cum noua lege a adopției (din 2016) ar fi fost valabilă retroactiv, când de fapt Sorina devenise neadoptabilă încă din 2015. Astfel, Sorina a fost reintrodusă ilegal în Registrul Național pentru Adopție.
3. Procesul de potrivire al copilului cu adoptatorii din SUA a fost insuficient
4. Evaluarea psihologului arată că Sorina este foarte bine dezvoltată intelectual și deci perfect capabilă să-și recunoască propriul interes
5. Sorinei i-a fost încălcat dreptul la viața de familie așa cum este definită aceasta în Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului
https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
6. Curtea de Apel Craiova a încălcat jurisprudența CEDO, care menționează că „…ADOPȚIA înseamnă «GĂSIREA UNEI FAMILII PENTRU UN COPIL, IAR NU A UNUI COPIL PENTRU O FAMILIE»”. 
https://hudoc.echr.coe.int/eng-press?i=003-1035397-1071177


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

  1. Avocatul vrea sa isi faca publicitate si sa se umple de bani din cazul Sorina, el a vazut-o acum mai mult de un an la maternali , fata e plecata de 8 luni, le-a transmis si video ca nu vrea sa revina in Romania,la Saramat , tot ce incearca dumnealui este sa sensibilizeze opinia publica si justitia ca sa il ajute pe el sa bage niste bani in buzunar. Stie insa f bine cat de scazute sunt sansele ca fata sa revina in tara, intai si intai pt ca asa cum spune singura, ea insasi nu vrea!

  2. Se vede si intelege f. Bine ca nu cunosti caracatita care umbla prin justitie.Nu cunosti deasemenea darzenia fara margini a fam.Sscarin de a pune mana pe acest copil nevinovat, pe acest inger, folosinfu-se de justitia slaba din Romania, care se lasa ingenunchiata, cumparata, violata pentru interesrle meschine si josnice s unora care fac parte din ea, lipsa de umanitate totala pentru „2lei”, lipsa de sentimentele cu care ne-a inzestrat D-zeu in ceea ce priveste relatia mama-fiica ( mama nu este cea care te-a nascut ci , cea care te-a crescut, educat, imbracat, hranit, indrumat, explicat cum sa fii un om bun al societatii bune)
    Nu banii au fostul interesul acestei fam. Saramat ci dragostea lor de a face bine.Domnul avocat Dumitrica lupta pentru nedreptate, pentru calcarea dreptului omului si pentru o cauza umana.Ca primeste bani, asta e profesia dumnealui.Dar nu o face numai pentru bani ada cum mintile crete pot gandi. O face ca om i tai de toate si apoi de avocat, asta in cele din urma fiindu-i menirea profesionala.Daca tu ai reusi sa faci bine unei persoane, nu neaparat pe cale judiciara ci in alt mod, si ai reusi di su vedea in ochii tai fericirea omului ajutat de tine, la ce te-ai gandi intai: la profit sau vei fi sufleteste impacata ca ai facut un bine, in primul rand pentru tine ca om si apoi tot pentru tine in fata lui D-zeu. Daca te gandesti la profit inseamna ca nu esti om, daca simti in sufletul tau o bucurie
    ca ai facut un bine neconditionat, continua sa-l faci si nu vei regreta. Ce semeni, aia vei culege. Semeni neghina, sufletul tau va primi neghina, semeni bucurie si dreptate, vei primi in schimb inzecit pentru ce ai facut, atunci cand
    nu te vei astepta si bucuria ta te va impinge sa faci inca un bine si inca unul toata viata. Citeste poezia „daca” de kippling si vei intelege mai bine. Nu arunca cu pietre i ainte sa stii care iti este tinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button