adopţie

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat în răpirea Sorinei, s-a confruntat cu două sinucideri, una a unei fete despărțite de asistentul maternal

DGASPC Mehedinți, care a instrumentat cazul Sorinei, nu a participat la „extragerea” fetei cu mascații de la domiciliul părinților sociali care o crescuseră timp de șapte ani. Dar procurorul craiovean Maria Pițurcă a venit la familia Șărămăt acasă, pentru a o prelua pe Sorina, însoțită de experți de la DGASPC Dolj.

Nu este pentru prima dată când DGASPC Dolj se implică în scoaterea unui copil din mediul familial. Un caz anterior instrumentat de ei astfel s-a sfârșit tragic în 2015, când o adolescentă în vârstă de 14 ani s-a sinucis prin spânzurare. Ea a lăsat un bilet de adio din care reieșea că îi era dor de mama socială care o crescuse 11 ani înainte ca DGASPC Dolj să le despartă dintr-o eroare (niște analize medicale ale mamei cu rezultat fals pozitiv pentru o boală contagioasă).

Sinuciderea fetei (foto) a fost urmată la scurt timp de o altă sinucidere, a unui băiat. Acesta a ieșit cu bilet de voie din centrul de plasament și s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc în construcție.

Cum a fost posibil așa ceva? Colegele fetei spun că aceasta le spusese de mai multe ori că vrea să se sinucidă, dar experții DGASPC Dolj nu au detectat problema. ANPCDA, care era și atunci condusă tot de Gabriela Coman, a declanșat o anchetă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La acel moment, presa a scris că asistenții maternali „sunt sfătuiți să nu se atașeze prea tare de copil și să îi explice în permanență că, într-o zi, va fi adoptat sau se va întoarce la părinții biologici. Prin urmare, relațiile de afecțiune nu sunt recomandate de specialiști”!

Chiar așa? Aceasta să fie soluția? Atunci de ce mai au asistenții maternali întâietate la adopție? Unde ajungem în acest stil? La o lume de roboți? La lumea în care trăiește deja Camelia Smicală, mama româncă din Finlanda căreia autoritățile de protecția copilului îi reproșează că a atașat prea mult copiii de ea și astfel îi influențează?

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. Madame Coman estre plecata cu pluta. A fost anchetata pentru cele doua sinucideri?
    In privinta starii lui Sorina in prezenta noilor parinti, realizand ca a refuzat categoric sa plece cu ei de buna voie, exista posibilitatea sa ii fie administrate calmante. Ea trebuie sa fie examinata de un foarte bun specialist/i si nu in prezenta altor persoane, pentru a nu fi intimidata de prezenta acestora. Sorina sa fie asigurata ca poate sa spuna tot ce vrea si ce gandeste. Cu certitudine in momentul de fata ea a intrat in acea cochilie de lipsa de aparare si de abandon de lupta cu noii parinti, gandindu-se ca lupta ei a fost inutila, mai ales fiind vorba de autoritati care au actionat ca niste BESTII.
    Pentru noua familie valoarea Sorinei este suma de 30000 $, bani cheltuiti pentru a o lua prin intermediul unor situatii foarte controversate. Este foarte revoltator cazul ei si foarte aberant.

  2. Am o intrebare pentru Ambasada USA care nu a luat niciun fel de atitudine pana in prezent, stiind ca USA are peste 200 de ani de democratie. LA FEL SUNT TRATATI COPIII LA EI? CUM ASIGURA SECURITATEA UNUI COPIL FARA APARARE INTR-O ASEMENEA SITUATIIE, TINAND CONT DE FAPTUL CA NOII PARINTI AI SORINEI AU SI NATIONALITATEA AMERICANA SI CA TOATE SEDIILE CENTRALE DE APARARE A DREPTURILOR COPIILOR SI A DREPTURILOR OMULUI SE AFLA PE TERITORIUL USA? O DECIZIE JURIDICA CONTEAZA MAI MULT PENTRU EI DECAT CEREREA COPILULUI?
    MA DERANJEAZA TACEREA AMBASADEI SI MI-AM SCHIMBAT RADICAL OPINIA DESPRE AMERICANI, MAI ALES CA AM LUCRAT CU EI IN FOSTUL REGIM VREO 7 ANI SI AM FOST INCANTATA PANA LA D-ZEU DE MANIERA LOR DE A FI, RESPONSABILITATEA, DIGNITATEA SI INTEGRITATEA LOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button