adopţiefamilie

Un babybox de acum 150 de ani l-a salvat pe străbunicul acestui actor celebru

Adaptat după Nancy Flanders, The original ‘baby box’ saved the great-grandfather of this famous actor

Într-un episod mai vechi al emisiunii „Finding Your Roots”, prezentate de expertul în genealogie Dr. Henry Louis Gates, actorul Cristopher Meloni a aflat că străbunicul său din partea tatălui a fost salvat când era copil de o biserică din Italia – într-un dispozitiv de tip „Baby Box” de acum aproximativ 150 de ani!

Cristopher a aflat că la naștere, străbunicul său, Enrico, a fost luat de la „roata pentru copii găsiți”, înfășurat în scutece din zdrențe de bumbac.

Prezentatorul emisiunii a explicat că era vorba de niște leagăne de lemn construite în părțile laterale ale clădirilor bisericești, unde părinții își puteau încredința copilul nou-născut. Roata era o platformă rotativă în peretele exterior al clădirii. Persoana care încredința copilul îl plasa din afara clădirii în spațiul destinat pentru acesta, rotea roata și, astfel, copilul ajungea în clădire. Apoi suna un clopoțel pentru a alerta personalul și pleca fără a fi identificat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acesta este, în esență, același concept ca și dispozitivul „Baby Box”, care este în uz și astăzi, doar că are mai multe măsuri de protecție pentru siguranța și salvarea rapidă a copilului.

Nu se știe nimic despre părinții lui Enrico, dar faptul că acesta a fost lăsat în „roată”, sau într-un „Baby Box” rudimentar, înseamnă că aceștia erau probabil săraci și că și-au încredințat fiul pentru a-i oferi o șansă mai bună la o viață de succes. Enrico pare că a fost crescut de o infirmieră până la vârsta de 12 ani. Actorul Cristopher Meloni a fost emoționat până la lacrimi de această dezvăluire.

Mai multe despre Baby Box-uri aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button