adopţie

Protest la Baia de Aramă. TOATE actele din dosarul SORINEI au fost FALSIFICATE, inclusiv SEMNĂTURA Marianei Șărămăt pe așa-zisa renunțare la adopție

UPDATE: Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt, confirmă știrea că toate actele de la dosarul adopției internaționale au fost falsificate, inclusiv semnătura Marianei Șărămăt de pe „cererea de renunțare la adopție” datată din 2017. Familia Șărămăt și-a exprimat repetat, inclusiv în scris, în aprilie 2018, dorința de a o adopta pe Sorina, avea drept de proritate la adopție, iar prima instanță i-a confirmat acest drept și această prioritate. Lucrurile s-au deteriorat în defavoarea lor (și împotriva legii) când procesul a fost mutat la Craiova.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 17.00, la Baia de Aramă are loc un nou protest pentru Sorina. Nicolae Ivan, directorul publicației online Sabotorii Gorjului, a declarat, citat de presa locală, că mica lor comunitate nu renunță să ceară anularea adopției internaționale a Sorinei, precum și înlesnirea procedurii de adopție pentru cetățenii români.

Nicolae Ivan mai spune că după Alegerile Prezidențiale va avea loc și un protest mai amplu decât mica acțiune simbolică din sâmbăta aceasta.

Surse apropiate cazului au declarat în exclusivitate pentru Stiripentruviata.roexpertiza grafologică a relevat că a fost fasificată inclusiv semnătura Marianei Șărămăt pe așa-zisa „renunțare la adopție”:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mariana și Vasile Șărămăt i-au fost Sorinei părinți sociali timp de opt ani și au cerut repetat să o adopte conform dreptului de prioritate acordat lor de lege, dar DGASPC Mehedinți și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție au susținut că legea nu este de partea lor. Pentru a lua copilul și a-l da unor cetățeni americani de origine română, DGASPC a decăzut-o din drepturi pe Mariana Șărmăt și, deși Sorina a refuzat familia din America, un procuror, Mariana Pițurcă, a luat-o cu forța din casă prin încălcarea atât a legii adopției, cât și a statului procurorilor.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a constatat că DGASPC a depus la dosar multe falsuri în acte, iar managerul de caz Violeta Morjan are deja dosar penal. Procurorul General Bogdan Licu a cerut anularea adopției și interdicția părăsirii țării de cître Sorina. Cu toate acestea, fetița a putut fi scoasă din țară.

În caz s-a implicat și Ambasada SUA, care a presat pentru încălcarea legii din România sub pretextul că apără interesele unor cetățeni americani, familia Săcărin, cu rezidență la New York, unde noul tată adoptiv al fetiței, Gabriel Săcărin, originar din Craiova, lucrează la o firmă de biotehnologii.

SIIJ a întocmit dosar penal și pentru procuroarea Maria Pițurcă, cea care a răpit-o pe Sorina cu mascații de la familia Șărămăt

CSM a primit verdictul Inspecției Judiciare: Procuroarea Maria Pițurcă a încălcat legea și a agresat-o fizic și psihic pe Sorina

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Avocații Ioana Constantin și Gheorghe Piperea se alătură echipei care o apără pe Sorina. Av. Victor Dumitrică: „Încă nu este nimic pierdut”

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea de anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorii SIIJ la DGASPC Mehedinți, pentru a audia angajați și a ridica documente

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mâine procurorul va returna pașaportul Sorinei la Serviciul Pașapoarte Dolj, cu acte ce probează ilegalitățile în emiterea lui

STS neagă implicarea în cazul adopției de la Baia de Armă

Sorina Matei: Doi ofițeri STS au făcut presiuni pentru a fi eliberat pașaportul Sorinei

FACIAS continuă demersurile împotriva celor care au abuzat-o pe Sorina

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Ivona Boitan: „Acest caz nu mai este doar despre Sorina, este despre noi toți, cum privim lumea și cum ne privește justiția română pe noi”

Alexandra Nadane: „Care sunt marile probleme care-i împiedică pe români să se preocupe de Mihai și Maria Smicală sau de Sorina? Sute de oameni au protestat. Ar trebui să fim milioane”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button