adopţie

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea de anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul general Bogdan Licu a înaintat luni Curții de Apel Craiova o cerere de anulare a adopţiei Sorinei. El a cerut „schimbarea în tot” a deciziei judecătorești, adică respingerea recursului făcut de familia Săcărin la decizia primei instanțe, Tribunalul Mehedinți, care dădea dreptate familiei la care ea stătea în plasament de șapte ani.

Jurnalista Cătălina Porumbel a prezentat la emisiunea „Ediţie specială” de la Antena 3 fragmente din cererea procurorului general adresată Curții de Apel Craiova.

Procurorul General a scris: „Conduita procesuală a persoanelor desemnate să apere interesele minorului echivalează cu o lipsă de apărare a acestuia, întrucât nu a fost avut în vedere interesul superior al copilului”.

El arată că Sorina a fost crescută ca în familie de către soții Șărămăt, alături de o altă fetiță, pe care aceștia o și adoptaseră.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El remarcă faptul că soții Șărămăt ar fi adoptat-o și pe Sorina dacă autoritățile le-ar fi permis.

„Din cuprinsul dosarului… rezultă că cele două minore fac parte din familia Şărămăt, au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă”, scrie Procurorul General.

„Interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate”, scrie în continuare în documentul redactat de Bogdan Licu. „Concret, minora face parte din colectivitatea locală, dintr-un sistem de învăţământ pe care îl cunoaşte şi cu care s-a acomodat”.

Procurorul General mai atrage atenția că Sorina nu are capacitatea de a înțelege diferența de statut dintre ea însăși (copil luat în plasament) și „sora” ei, care este deja fiica adoptivă a familiei.

De aceea, explică Bogdan Licu, fetița percepe „preluarea sa din cadrul familiei ca pe un abuz”, mai ales că „mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală. În acest context, este evident că opinia minorei reprezintă propria sa percepţie a realităţii, neputând fi influenţată de persoanele cu care locuieşte”, se arată în cerere.

Astfel, Procurorul General al României combate acuzația familiei Săcărin (preluată și de magistrații craioveni în dosarul penal deschis soților Sărămăt) că familia Șărămăt ar fi influențat-o pe Sorina ca să refuze adopția de către familia Săcărin.

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button