adopţie

Eveniment unic în țară: Picnicul copilului adoptat

adoptie
foto. Adevărul

 

Articol preluat de pe adevarul.ro

Douăzeci și șase de familii din toate colțurile județului au participat la un eveniment unic în țară, organizat în localitatea Hodod. „Picnicul copilului adoptat” a fost prilej de întâlnire cu familiile care în ultimii trei ani au decis să dea o șansă unei vieți fericite unui suflet care a fost abandonat într-un orfelinat.

Un eveniment emoționant a fost organizat azi într-o localitate din județul Satu Mare. „Picnicul copilului adoptat” este unic pe plan național și a ajuns anul acesta la a doua ediție. Organizator a fost Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, care a dorit ca prin acest eveniment părinții, dar și copii să se cunoască între ei și poate să găsească anumite răspunsuri la întrebările pe care le au invitației de a participa la atelierele de lucru și la discuțiile informale 26 de familii din județ care în ultimi trei ani au adoptat un copil sau în prezent sunt aproape de a finaliza documentele pentru ca un suflet de copil să poată crește într-o familiei. De asmenea au fost invitate autoritățile locale, asistenții maternali și un reprezentant al Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție, dar și profesorul universitar din cadrul Univeristății de Vest Timișoara, Ana Muntean care realizează o cerectare la nivel național pe tema adopției.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Povești cu final fericit

În sală au fost prezente și familii cu povești de viață impresionante, care fie că nu au reușit să aibă un copil, fie au fost binecuvântați cu patru copii, iar pe al cincilea l-au adoptat, după ce mama lui vroia să îl abandoneze într-un spital.

Citește restul articolului pe adevarul.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button