adopţie

VIDEO. Mărturie despre „întâlnirile de potrivire” ale Sorinei cu familia Săcărin

O persoană (LATER EDIT: Este vorba despre Olguța Băloi, învățătoare) care a asistat la întâlnirile de potrivire dintre Sorina și familia Săcărin a vorbit cu reporterii de televiziune. Se pare că cea care voia să îi devină Sorinei mamă adoptivă era foarte distantă și neinteresată față de fetiță.

Transcriere

„Din punctul meu de vedere, din ce am putut eu să văd, a fost mai mult o întâlnire între Direcția de Protecția Copilului și părinții adoptivi, în sensul că mai mult s-a stat de vorbă cu aceștia și între ei decât cu Sorina, care vădit își exprima punctul de vedere că nu voia să se joace cu ceilalți copii, deși era împinsă de la spate de către doamnele de la Severin, de către psihologi bănuiesc că erau, să se joace, să vorbească, să spună poezii.

Tot timpul trăgeau de ea și îi spuneau: «De ce nu vrei să vorbești?», «De ce nu spui…».

Atunci a fost momentul când eu am reacționat și le-am spus că nu mi se pare normal și firesc să se poarte cu un copil așa.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Reporter: Dar mama adoptivă cum a reacționat? Ce a încercat să facă?

„Pe mama adoptivă nici n-am prea zărit-o, sinceră să fiu, era mai mult, din câte am văzut ulterior, avea un copil, un băiețel, era mai micuț și îl ținea mai mereu în brațe. Nu am văzut-o să aibă vreo interacțiune cu Sorina.”

Reporter: A încercat să se apropie de ea, să-i vorbească? Să o atragă în vreun fel?

„Eu nu am văzut lucrurile astea. Singurele persoane care încercau să facă apropierea asta erau doamnele de la [DGASPC] Severin, care încercau să facă apropierea cu copiii, dumnealor. Și tot încercau să-i arate ba o tabletă, deși Sorina spunea că nu-i trebuie, că are, ba un aparat foto, nu mai știu ce mai aveau pe-acolo, pe masă. Oricum, nu am văzut nicio comunicare, așa cum ar fi trebuit să existe până la urmă între copil și [măcar] cu psihologii de la Severin.”

VIDEO

https://www.facebook.com/punctul.culminant.victor.ciutacu/videos/809959359397611/

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button