adopţie

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

UPDATE: Parchetul General a preluat de la Maria Pițurcă dosarul penal deschis soților Șărămăt pentru presupusul sechestru al minorei Sorina. Este dosarul în baza căruia s-a emis un mandat de percheziție care a servit la ridicarea Sorinei din familie cu mascații. Informația a oferit-o jurnalista Sorina Matei pe un cont de Facebook pe care îl folosește în lipsa contului personal și paginii personale, pe care Facebook i le suspendă sistematic de când a început să scrie despre cazul Sorinei.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Familia Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Părinții adoptivi ai Sorinei, Gabriel și Ramona Elena Săcărin, au ieşi, joi seara, de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din București, după 9 ore de audieri.

Miercuri seară, și Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, a fost audiată la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bogdan Licu, Procurorul General a transmis, luni, o ordonanță prin care a cerut Tribunalului Mehedinți să decidă interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. Tribunalul Mehedinți a declinat decizia către Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, care a amânat-o pentru 3 iulie.

Procurorul General a cerut Curții de Apel Craiova să desființeze sentința de încuviințare a adopției internaționale a Sorinei a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind percheziția care i-a oferit procurorului Maria Pițurcă pretextul pentru a o ridica pe Sorina ca pe un obiect din mediul familial în care fetița creștea de șapte ani.

Și Lia Savonea, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a cerut o anchetă a Inspecției Judiciare cu privire la conduita procurorului Maria Pițurcă.

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button