adopţie

Alexandra Nadane către Renate Weber, Avocatul Poporului: Vreți să ajutați femeile în criză de sarcină? Sprijiniți legalizarea adopției de la naștere!

de Alexandra Nadane, Centrulalexandra.ro

Stimată Doamnă Renate Weber, Avocat al Poporului,

Zilele trecute ați declarat:

„Reducerea avorturilor o să producă mult mai multe victime decât coronavirusul. Mă tem, sincer, că la finalul acestei perioade vom avea iarăși copii abandonați în maternități”.

Vă trimitem această scrisoare deschisă cu convingerea că sunteți preocupată în mod real de binele femeilor în criză de sarcină și al copiilor lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Una dintre soluțiile de politici publice pentru a nu a avea copii abandonați în maternități – nu doar în perioada epidemiei Covid-19, ci și în restul timpului – este crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul adopției începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia și în alte state.

Sunt multe femei însărcinate care rămân fără sprijin și ajung la concluzia că nu se pot ocupa de creșterea copilului, dar, în același timp, își doresc din toată inima să dea o șansă copilului lor, să nu-l avorteze. Prin intermediul adopției de la naștere, acești copii se pot bucura imediat de dragostea și sprijinul unei familii iubitoare, iar femeia însărcinată are mulțumirea că, deși a luat o decizie grea, e cea mai bună soluție pentru ea și pentru copilul ei.

Statisticile, mărturiile, experiența psihologilor și terapeuților arată că un procent mare de femei ajung în criză de sarcină ca urmare a unor factori externi lor și li se pare că nu au alte soluții în afară de avort. Adopția de la naștere oferă o soluție de care pot beneficia în mod real!

Stimată Doamnă Avocat al Poporului,

Vă atașăm:

– broșura Adoption stories from birth mothers, care conține o serie de mărturii despre ce au simțit femeile care au apelat la încredințarea copilului spre adopție. Broșura este disponibilă online la adresa: https://adoption.com/stories-from-birth-mothers/.

– un fișier cu câteva mărturii traduse din această broșură. Mărturiile traduse sunt disponibile și online, pe site-ul www.centrulalexandra.ro, în linkurile de la sfârșitul acestei scrisori.

– broșura Considering adoption for your child, despre cum funcționează această procedură în statul australian Western Australia. Broșura este disponibilă online la adresa: https://www.dcp.wa.gov.au/FosteringandAdoption/Documents/Considering%20Adoption%20for%20Your%20Child.pdf.

– un document în limba română cu sinteza metodologiei din acest stat, care răspunde la diferite întrebări importante, legate de alegerea familiei adoptatoare, relația mamei biologice cu familia adoptatoare, posibilitatea de a se răzgândi pentru mama biologică, evitarea traficului de copii etc.

Sper că vă vor convinge și vă vor inspira în a propune această soluție forurilor în drept.

Alexandra Nadane
Director Executiv
Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”

„Voi face orice este nevoie pentru a-i oferi acestui copil toată dragostea de care are nevoie şi cea mai bună viață cu putință” – mărturie despre adopția de la naștere

„Din ziua în care s-a născut, am iubit-o mai mult decât orice pe lumea asta” – mărturie despre adopția de la naștere

„Mă numesc Ann și mi-am plasat cel de-al doilea copil spre adopție” – mărturie despre adopția de la naștere

„Dacă iubirea ar fi fost materie organică încorporată în trupurile noastre, în ziua în care fiul meu s-a născut aş fi putut exploda de atât de multă iubire câtă simţeam în acel moment” – mărturie despre adopția de la naștere

„Mi se rupea inima de durere, dar ştiam că nu-i puteam oferi familia de care avea nevoie” – mărturie despre adopția de la naștere

„Alegerea pe care o faci acum va influenţa fiecare emoţie pe care ai simţit-o vreodată, inclusiv emoţiile pe care nu le-ai simţit până acum” – Mărturie despre adopția de la naștere



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button