adopţiefamiliehomosexualitate

Proteste organizate după decizia definitivă: Copiii lui Florin Barbu și ai Dianei Racoltă au fost încredințați spre adopție cuplului de homosexuali britanici în îngrijirea căruia se aflau deja

10615431_10204583354171923_7319421974593815568_n

UPDATE: Mesajul recent al lui Florin Barbu pe Facebook (mai multe detalii aici)

Social Services Haringey nu mai cooperează cu mine de cind am făcut greva foamei.Insa noi mergem mai departe si Avocata a gasit cea mai bună Junior Barister pe Drepturile Omului din Londra si de Luni va studia cazul pentru Apel însă ne trebuie bani apelul costînd în jur de £10.000 si mai mult daca vom ajunge la CEDO. Vă doresc o zi plină de bucurii alături de Familie, Copii si cei pe care îi iubiți. Doamne Ajută!

Donează aici pentru a-l sprijini pe Florin Barbu în demersurile sale juridice de recâștigare a copiilor!

Detalii despre cheltuielile judiciare găsiți aici.

Tribunalul Central de Familie de la Londra a decis luni în mod definitiv ca cei doi copii ai românilor Forin Barbu și Diana Racoltă să fie încredințați spre adopție unui cuplu de homosexuali britanici, în ciuda faptului că cei doi copii (Andy, 5 ani, și Diana, 8 ani) au doar cetățenie română, cunosc limba română și putea fi puți în grija familiei extinse din România.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, admis cu greu să asiste la decizie, a notat următoarele pe pagina sa de Facebook:

Totusi, dupa alte deliberari intense, instanta a permis sefei sectiei consulare [a Romaniei] sa vorbeasca, avand o pledoarie excelenta si foarte profesionista. Practic, dupa alti doi ani, statul Roman cerea acelasi lucru: stramutarea cauzei in Romania si oferirea posibilitatii ca autoritatile romane competente sa preia cazul. Pronuntarea de la ora 15 a fost una negativa, inacceptabila din punctul meu de vedere. Cum sa dai copiii cetateni doar romani in adoptie unor straini, stiind ca adoptia internationala este interzisa in Romania, iar mai mult si unui cuplu de homosexuali din Anglia? Identitatea religioasa (copiii fiiind botezati ortodocsi), limba si cultura, sunt astfel reinterpretate dubios sub o conceptualizare arbitrara a „binelui superior al copilului”. Cazul trebuie sa mearga la CEDO fiindca dreptatea si adevarul trebuie sa triumfe!

Duminică 26 iunie, de la ora 15, la Statuile din Piața Universității, București, va avea loc un miting de protest și de susținere pentru Florin Barbu și copiii lui, care merită să crească în sânul familiei extinse și în țara ai cărei cetățeni sunt. Florin Barbu va fi prezent la București pentru protest.

O manifestație similară a avut loc pe 19 iunie la Viena, iar la Londra un protest se anunță pe 25 iunie, de la ora 10.00, și alt protest pe 17 iulie dela ora 13.00, ambele la reședinta Premierului britanic din Downing Street nr. 10.

Florin Barbu a protestat și el de curând prin greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pe 27 iunie plănuind să reia această formă de protest în același loc.

Ca și Andreea (Sutton) Bradeanu, altă mamă ai cărei copii sunt și cetățeni români și au fost luați abuziv în custodie de statul britanic, și Florin Barbu riscă arestarea pentru că a dezvăluit detalii despre proces, precum și identitatea adoptatorilor.

Citește și Senatorul Titus Corlățean propune mecanisme insituționale pentru sprijinirea familiilor de români din străinătate

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button