familie

Sociologul Vladimir Ionaș: „Ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică nu pot explica sociologic. Politic să o facă alții”

Sociologul Vladimir Ionaș, de la Avangarde, a postat pe Facebook câteva explicații privind diferența uriașă dintre sondajele ante referendum și prezența la vot:

Am spus cu câteva zile înainte de referendum că pe estimările noastre prezența o să fie circa 32%. Mă uit pe baze și dacă aș da timpul înapoi la fel as spune.

Imi pare rău că am dezinformat, nu acesta a fost scopul. Ce s-a întâmplat sâmbătă si duminică nu pot explica sociologic. Politic să o facă alții.

Nu mai are rost acum să intru în discutii despre universul pe care îl luăm noi în calcul, care e populația reală, etc. Problema e că am spus ceva public și nu s-a pupat. Evident ca nu suntem ghicitori in stele. Dar până acum nu am dat informații greșite si ma enervează lucrul ăsta.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Problema de fond evident pleacă de la faptul că noi lucrăm pe un univers de 18,9 milioane de alegători (AEP), iar în țară avem maxim 14,5 milioane de alegători.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button