familieMarxism cultural

Alternativa Dreaptă îi cere președintelui Klaus Iohannis să-și reevalueze poziția față de alegătorii de dreapta care au susținut referendumul pentru căsătorie

Partidul neparlamentar Alternativa Dreaptă a adresat vineri o scrisoare deschisă candidatului la Alegerile Prezidențiale 2019 Klaus Iohannis.

Ei îi cer să-și reevalueze poziția față de alegătorii de dreapta care au susținut Referendumul pentru Căsătorie și despre care acesta a afirmat în mod repetat, înainte de referendumul de anul trecut, că ar fi „fanatici religioși” și „infatuați”.

Alternativa Dreaptă argumentează că la Referendumul pentru căsătorie a unit toți consrrvatorii români în jurul unui proiect important pentru ei și sugerează că poziția lui Klaus Iohannis cu privire la acest proiect nu face decât să divizeze dreapta, canalizând voturi spre „zona stângii de extracție comunistă”.

Redăm mai jos mesajul integral publicat pe pagina de Facebook a Alternativei Drepte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României

„Do​mnule Președinte,

Dorim să vă felicităm pentru victoria înregistrată în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Rezultatul obținut vă plasează în poziția de favorit pentru funcția de președinte al României în următorii 5 ani.

Dat fiind faptul că aveți prima șansă pentru a câștiga și turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România, vrem să vă reamintim că președintele României este președintele tuturor românilor, nu doar președintele celor care l-au votat. Din păcate, în mandatul care urmează să se încheie, nu i-ați privit mereu pe toți românii cu aceiași ochi. Pe aproape 3,5 milioane dintre ei i-ați numit „infatuați”, adepți ai ”fanatismului religios” și i-ați acuzat că sunt incapabili să fie adepți ai ”toleranței, încrederii și deschiderii către celălalt’’, deşi aceştia au fost în mare parte votanții dvs. în alegerile prezidenţiale din 2014!

Vă reamintim, domnule Președinte, că în conformitate cu art. 30 al.(1) din ​Constituția României, ​“libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”. Această inviolabilitate presupune inechivoc faptul că cei 3,5 milioane de români pe care i-ați numit „infatuați” și adepți ai „fanatismului religios” nu au făcut altceva decât să își exprime liber, în virtutea drepturilor garantate de Constituția României, punctul de vedere în legătură cu natura familiei. România este o țară liberă, din câte știm, unde oamenii pot să creadă ce doresc și unde pot să își exprime public credințele fără teama de a fi etichetați în mod abuziv și, indirect, trași la răspundere sau, vai, pedepsiți pentru opiniile lor chiar de către președintele tuturor românilor.

Domnule Președinte,

Ținem să subliniem că diversitatea ideilor și circulația nestingherită a a acestora, sunt elemente esențiale pentru o societate liberă și prosperă.

Vă asigurăm că cei pe care i-ați acuzat de fanatism religios și intoleranță, au votat la Referendumul pentru Familie, luând în considerare tradițiile creștine ale poporului român, tradiții care au asigurat existența și continuitatea noastră pe aceste meleaguri.

Având în vedere că rămânerea României în zona stângii de extracție comunistă, promovate de contracandidata dumneavoastră la funcţia supremă în stat nu poate fi în nici un chip o soluţie pentru această ţară, sperăm, domnule președinte, că veți fi cu adevărat adeptul „toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt” și în ceea ce îi privește pe cei 3,5 milioane de cetățeni la care v-aţi referit în formulări atât de nepotrivite.

Sperăm, așadar, că vă veți reevalua poziția față de acești români și că le veți adresa public scuzele de rigoare, acordându-le astfel atenția și respectul pe care le merită.

Ȋn concluzie, aceasta fiind o scrisoare deschisă, solicităm răspunsul dvs., în timp util, până la începerea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din anul curent.

Vă mulțumim, domnule Președinte!”

Alternativa Dreaptă

Viorica Dăncilă îi răspunde unei ziariste că a votat la referendumul pentru căsătorie deoarece crede în familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button