valorile familiei

Theodor Paleologu: „Am votat «Da» la Referendum, am explicat public de ce anume, dar fără să mă implic foarte mult în campanie”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Într-un interviu acordat revistei Lumea credinței, Theodor Paleologu, candidatul PMP la Alegerile Prezidențiale, explică poziția pe care a avut-o la referendumul pentru căsătorie. Redăm mai jos un fragment din interviu.

Să lămurim, pentru publicul nostru creștin ortodox, implicat direct în cetate, chestiunea Referendumului pentru Familie și poziția ta de atunci. Așadar? Ce trebuie să știm sau să ne amintim despre acel eveniment și care a fost poziția ta?

Poziția mea este aceeași ca și atunci: m‑am dus și am votat „Da” la Referendum, am explicat public de ce anume, dar fără să mă implic foarte mult în campanie, pentru că mi s‑a părut prost ales momentul și că nu trebuie să dau nuiele adversarilor ca să te bată cu ele… M‑a surprins faptul că nu s‑a atins cvorumul, eu credeam că va fi depășit cu foarte puțin, dar nu s‑a întâmplat asta.

Ai declarat recent că te opui familiilor homosexuale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mă opun căsătoriei între persoane de același sex și adopțiilor. Asta nu înseamnă că te apuci să persecuți cuplurile homosexuale, e vorba strict de instituția căsătoriei aici. Or, eu consider că această instituție nu e  doar un drept, e un contract și e firesc să definești părțile contractante.

Cum stai cu propria familie? Cum arată ea, ce gânduri de viitor ai?

Nu stau bine, pentru că sunt divorțat. M‑am căsătorit foarte tânăr, aveam 20 de ani, a fost prima mea iubire, am avut un copil foarte repede. Din păcate, nu a rezistat această căsătorie. Îmi doresc mult viață de familie, prin felul meu de a fi sunt un om de familie.

Biserica îngăduie și a doua cununie, așa că…

Așa e. Realmente îmi doresc o reluare a vieții de familie, pentru că asta corespunde felului meu de a fi.

E cineva la orizont?

Desigur! Dar ea nu vrea să vorbim despre asta, căci o sperie foarte tare lumina reflectoarelor opiniei publice. Care, de multe ori, e prea dură, prea tăioasă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button