familie

Un alt Barnevernet? Ca și Florin Barbu, Andreea Bradeanu riscă și ea arestarea făcând publice informații despre procesul inechitabil prin care statul britanic i-a luat custodia copiilor

13244734_604491453051265_2102186895633479129_n

Update, 10 octombrie 2016: Andreea Brădeanu a fost monitorizată de la distanță în vara aceasta, fiind obligată de un tribunal să poarte o brățară electronică de supraveghere de la distanță. S-au făcut presiuni pentru a i se închide pagina de Facebook, unde nu încetează să scrie despre modul abuziv în care copiii ei sunt ținuți departe de ea. Andreea are o slujbă, este recăsătorită cu un român care o iubește și o susține, copiii ei se simt foarte rău în familiile unde statul i-a plasat, deoarece le e dor de mama lor, dar autoritățile și părinții „sociali” ai copiilor continuă să susțină că mama lor este vinovată și le produce copiilor traume emoționale de la distanță – cu toate că nu i-a văzut de doi ani de zile din cei șapte în care copiii au fost departe de ea. Faptul că acești copii nu au putut fi dați rapid spre adopție (așa cum s-a procedat în cazul Florin Barbu) dovedește că ei au probleme emoționale grave și că nu se pot adapta. Iar acesta este un semn că de când au fost preluați de stat le-a fost mai rău, nu mai bine.

Luni, 13 iunie 2016, a fost un nou termen în procesul în care românca Andreia Bradeanu (fostă Andreia Sutton) a fost târâtă de autoritățile britanice cu scopul de a o face să renunțe la lupta ei pentru cei trei copiii pe care serviciile britanice de Protecția Copilului i-au luat în custodie fără niciun temei legal.

Trebuie menționat că Andreia este sub incidența unui ordin judecătoresc care îi interzice să facă public orice detaliu legat de cazul ei. Încălcarea acestuia o plasează sub jurisdicția unui articol de sfidare a tribunalului care se pedepsește cu amenzi mari sau chiar arestare. Totuși, ajungând la concluzia că tăcerea nu o mai ajută, și încurajată de cazul fericit al familiei Bodnariu din Norvegia, care a reușit să învingă în premieră omerta impusă de un sistem abuziv, Andreia a început să vorbească despre chinul pe care îl trăiește de ani de zile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

943982_561955850638159_1306691052380148070_n

De asemenea, reamintim că cei trei copii (foto sus) au fost luați în custodie temporar, în timp ce mama lor era ținută zile întregi pe holurile tribunalului de familie, fiind târâtă ca martor într-un proces intentat de serviciile de protecția copilului pentru a dovedi vinovăția tatălui copiilor, acuzat de abuz sexual de fiica din prima căsătorie.

Acest proces inițial survenea după ce Andreia se despărțise deja de tatăl copiilor și se mutase în altă regiune, iar tatăl copiilor fusese deja investigat în același dosar pe vremea când copiii locuiau cu el în casă – dosar care fusese închis din lipsă de probe.

Citește și Coșmarul unei românce căreia autoritățile britanice i-au luat copiii fără niciun temei legal

Înfățișarea din 13 iunie 2016 s-a făcut pentru a judeca pretinsele încălcări ale legii făcute de româncă în încercarea de a-și vedea fiicele aflate în îngrijire maternală la un cuplu care lucrează în sistemul de asistență socială. „Părinții sociali” desemnați de stat au acuzat-o că i-a atacat și au dat-o pe mâna poliției cu mărturii pe care tânăra mamă le califică drept mincinoase, spunând că are dovezi în acest sens.

Însă, indiferent de cine are dreptate, relatările româncei ridică mari semne de întrebare cu privire la modul de desfășurare a procesului – un proces care pare departe de a fi echitabil pentru ea. Redăm mesajele postate de Andreia Bradeanu după cea mai recentă înfățișare la Tribunalul de Familie:

Inca o zi de nedreptate 13 Iunie 2016. Acuzatorii nu au avut curajul sa ne priveasca in ochi cand au dat evidenta, au cerut sa fie pus panou intre noi sa nu ne vada.
Nu ne-a lasat sa interogam acuzatorii. Nici unul din politistii martori nu a fost acolo pt a fi interogati. Din nou au mintit sub juramant si s-au balbait. Judecatoarea a acceptat evidenta scrisa de la martori fara sa fie prezenti pt a fi interogati. Ne-a pus restrictie sa nu contactam fetele si sa nu intram pe strada lor.
Cand am spus judecatoarei ca plecam pt ca nu ne lasa sa interogam martoriii si ca nu ne-au dat cei de la politie tot ce trebuia, a spus ca daca iesim ne aresteaza. A amanat pana pe 13 Iulie cand va decide daca ne baga la puscarie. Pt a nu intra la puscarie, trebuie sa lucram cu ofiterul de probatie si sa acceptam ca comportamentul nostru este gresit. Comportamentul nostru nu este gresit ci a lor.
Cum poate gasi impotriva noastra cand nu au fost martorii acolo, cand nu ne-a lasat sa-i interogam pe acuzatorii si cand au ascultat inregistrarile?

Judecatoarea si procurorul au recunoscut ca nu au fost intalnite toate criteriile pentru hartuire. Au mai recunoscut ca nu ne-au dat nici o avertizare de hartuire. Asta inseamna ca am fost arestati ilegal si tarati prin iad ilegal. Pe langa asta ne-a dat amenda 620 de lire si inca una pe 13 Iulie. Astazi ni sa spus ca ofiterul de probatie este pedeapsa noastra. Tot dreptul de la proces corect ne-a fost luat. Nu mai vreau sa vorbesc…… ma simt foarte ranita la cata nedreptate exista si nimeni nu intervine. Astazi am fost declarati criminali, cand nu suntem…. criminali pt ca imi iubesc copiii si nu renunt la ei. Este foarte evident ca totul a fost fixat de la inceput si este un caz pierdut.

Alt mesaj, datând dinainte de începerea procesului:

Tribunalul refuza sa interoghez martorii. Ne-au ales ei un avocat arogant care a inceput sa fie verbal agresiv. A spus ca daca nu accept sa interogheze el, nu eu. Acest om nu s-a pregatit pentru a ma reprezenta, nu s-a uitat la evidentele mele, nu are tot ce trebuia politia sa ne dea. Nu ne-au dat inregistrariile si transcripturile de la interviul cu politia, nici inregistrariile de la telefoanele facute de catre ei la politie ca i-am hartuit. Nu ne-au dat nici video in care vorbeste Victoria. Legea spune clar ca pot si am dreptul sa interoghez. Este evident ca este facatura si ca vor sa imi ia acest drept pentru a nu iesi adevarul afara.

Suspiciuni cu privire la echitabilitatea procesului în justiție au existat și în cazul românului Florin Barbu (foto jos): autoritățile au refuzat să încredințeze copiii (cetățeni români) bunicilor lor din România, pretextând că cei mici nu cunosc limba română. Dar bona lor contrazice această afirmație, declarând pentru publicația Ziarul Românesc că micuții familiei Barbu vorbeau româna foarte bine.

florin barbu and children

Situația copiilor Sutton Brădeanu

Copiii au toți dublă cetățenie: română și britanică. Doi au fost născuți în Romania și toți trei au certficate de naștere românești. Românca a scris la Ambasada României, de unde i s-a comunicat că trebuie să meargă la proces pentru copii, că ei nu pot face nimic, pentru că au cetățenie dublă. Același răspuns incredibil a primit și de la Ministerul Afacerilor Externe din România.

Citește și Senatorul Titus Corlățean propune mecanisme insituționale pentru sprijinirea familiilor de români din străinătate

Veștile despre situația copiilor româncei sunt și ele tulburătoare. Băiatul și fata mai mică fuseseră diagnosticați atât în Anglia, cât și în România, cu ADHD și erau sub tratament, iar mama lor făcuse cursuri pentru a învăța cum să abordeze mai bine educația și creșterea lor. Acestea dădeau rezultate, spune Andreia, dar brusc tribunalul familiei a decis că de fapt copiii nu au ADHD, ci mama lor nu a știut să îi crească.

Rezultatul a fost că, odată ajunși în custodia statului, problemele copiilor s-au înrăutățit, iar un medic a ajuns să confirme diagnosticul de ADHD. Prea târziu, însă, deoarece toate progresele făcute de băiat s-au șters, iar fetele suferă de stres cronic: una din ele are migrene și sângerări nazale abundente (foto jos, trimisă pe Facebook de Naomi înainte de a i se confisca telefonul mobil), iar cealaltă face crize în care se dă cu capul de pereți și le spune asistenților maternali că vrea să îi vadă morți, pentru a se putea întoarce la mama ei.

13453937_613982405435503_1210678257_n

Starea băiatului s-a îmbunătățit după ce a ajuns la un moment dat în grija unui asistent parental care îi permitea să meargă să își viziteze mama. Când autoritatea a aflat acest lucru, băiatul a fost imediat scos din grija respectivei persoane și mutat, pentru a nu-și mai putea vedea mama.

Fetele au fost date în grija unui cuplu care nu trebuie să le permită să ia legătura cu mama lor. La școală nu au voie să se joace afară cu ceilalți copii în pauza, deoarece trebuie să fie ferite de o eventuală întâlnire cu mama lor, care o dată s-a deghizat pentru a se apropia de ele, în ciuda ordinului de interdicție.

Când fac poze de grup cu ceilalți copii, fetelor Bradeanu li se cere să țină capul în piept, pentru ca mama să nu le poată identifica. O precauție care are mai degrabă rezultatul de tortură psihologică decât de protejare a identității, din moment ce mama a aflat până la urmă ce școală frecventează fetele și a făcut postări tulburătoare pe o rețea de socializare, cu riscul de fi arestată pentru că a făcut aceste informații publice în ciuda ordinului judecătoresc de a nu vorbi nimic despre cazul ei:

13307309_606825292817881_8444801706824601758_n

Fetita incercuita este printesa si sufletul meu Victoria. Este la ea la scoala. Tine capul in jos si fata acoperita cu sapca sa nu i se vada fata….. Nu este singura poza la scoala cu fata acoperita. Oare cum simte sufletelul meu de ingeras in fiecare poza facuta la scoala fiind fortata sa isi acopere fata iar altii copiii nu…. Asa au facut si cu pozele in care de afla Naomi. Oare cum simt eu cand vad asa ceva? Ce inseamna asta, ea nu este copil? Cat ma doare Doamneeeeeeeee!!!!!!!! Indura-te Doamne. Nu mai poooooot!! Pana cand? Ce inima sa ai in tine sa faci asa ceva cu copiii si parintii lor? Da Doamne te rog putere si mangaie sufletele mele si a copiiilor mei.

Se lucrează la ștergerea identității de sine a copiilor

Ca și în cazul lui Florin Barbu, și Andreei i s-a interzis să mai vorbească în limba română cu copiii și să le mai dea mesaje încurajatoare de sorginte creștină. Autoritățile au pretins că „îndoctrinează” copiii cu Biblia! Dar tocmai acestea îi ajută, deoarece copiii așa au fost crescuți. Când putea, băiatul Andreei o suna pe furiș și o punea să îi citească din Biblie și să îi spună rugăciunea Tatăl Nostru înainte de culcare.

„UK, our kids already have parents!”

Pe 28 mai, românii din Londra au făcut la reședința Premierului din Downing Street un miting de susținere pentr Andreia Bradeanu și Florin Barbu, românul pe ai cărui copii autoritatea a anunțat că îi va plasa spre adopție unui cuplu de homosexuali.

S-a strigat:

UK, give the kids back! Our kids already have parents.

13310614_1743646525848221_3971609511502082610_n

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button