familie

Președintele Iohannis a promulgat Legea Referendumului

at legea re

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Pe 19 iunie Curtea Constituţională a României a decis sunt constituţionale modificările aduse Legii privind organizarea referendumului, după ce a respins ca inadmisibilă sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis.

El a cerut şi Parlamentului să reexamineze legea, însă solicitarea a fost respinsă de Legislativ.

Camera Deputaților a aprobat deja inițiativa cetățenească de organizare a referendumului care să decidă modificarea Constituției pentru clarificarea noțiunii de căsătorie. Mai rămâne să se pronunțe Senatul, după care, potrivit noii legi, consultarea va avea loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării în Parlament a propunerii cetățenești.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Agerpres


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button