familie

PS Ignatie al Hușilor despre referendum: „Dumnezeu, la 100 de ani de la Unire, ne cere să facem istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credință!”

în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit la biserica ortodoxă „Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Macarie cel Mare” din Leeds, Marea Britanie.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre mărturisirea credinței și a îndemnat credincioșii să-și mărturisească credința prin participare la referendumul pentru căsătorie din 6-7 octombrie 2018:

Dacă noi Îl iubim pe Hristos, nu avem altă soluţie decât să Îl mărturisim, chiar şi într-un context ostil, în care parcă îţi este greu să vorbeşti despre El.  E posibil ca unii să te ironizeze, sau să deschizi o dezbatere căreia să nu îi poţi face faţă, sau unii să-L batjocorească, iar tu preferi să adopţi atitudinea omului tăcut, ca şi cum nu crezi în Hristos. Ar trebui să ne comportăm şi în afara zidurilor bisericii aşa cum ne comportăm în interiorul ei! Pentru că suntem aceiaşi oameni. (…)

Mărturisirea este iubire asumată faţă de Dumnezeu!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Evanghelia ne invită, în lumea aceasta poziţionată greşit din punct de vedere axiologic, al valorilor în care credem, la o asumare mult mai deplină a credinţei pe care noi o mărturisim, cu eleganţă, cu nobleţe, cu multă inteligenţă! Vă îndemn, ca mărturisire publică de credinţă, să participaţi, pe 7 octombrie, la Referendumul pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţie.

Este prima dată în istoria ţării când 3 milioane de oameni se gândesc că ar trebui modificat articolul din Constituţie privitor la căsătorie. Dumnezeu, la 100 de ani de la Unire, ne cere să facem istorie. Şi putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credinţă! Cine lipseşte, înseamnă că împărtăşeşte alte valori.

Avem deci ocazia, pe 7 octombrie, să mărturisim valorile în care credem, cu nobleţe şi cu foarte multă demnitate.

Sursa: Doxologia.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button