adopţie

Dep. Daniel Gheorghe: „Oare copiii României sunt tratați ca marfă tranzacționabilă pentru orișicine de prin lumea largă, iar instituțiile publice de la noi aplică selectiv principiul dreptului superior al copilului?”

Deputatul Daniel Gheorghe despre cazul Sorinei, fetița din Mehedinți luată cu mascații de acasă pentru a fi dată în adopție unei familii din SUA:

„Cer public Guvernului României sa răspundă asupra motivației care a permis acest caz grav de brutalizare a unui copil de către reprezentanții unor instituții care teoretic au obligația de a apara si proteja drepturile oamenilor în slujba cărora funcționează. Comportamentul abuziv al procuroarei de caz, care o confisca prin agresiune pe micuță, este specific indivizilor lipsiti de empatie umană care au servit structurile de represiune ale regimurilor totalitare din trecut. Oare faptul că persoana respectivă este procuror o pune mai presus de lege?

Așa slugarnici sunteți voi, oamenii din instituțiile judiciare și de forță ale statului român atunci când e vorba de o adopție internațională încât sunteți în stare să luați pe sus un copil din brațele celor care l-au crescut? Oare să înțelegem cum copiii României sunt tratați precum o marfă tranzactionabila pentru orisicine de prin lumea largă iar instituțiile publice de la noi aplica în mod selectiv principiul dreptului superior al copilului?

Toate informațiile apărute despre cazul Sorinei le găsiți aici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. O pozitie bună, dacă nu mai deviază precum cu Legea 215/2017, Dl Daniel Gheorghe trebuie susținut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button